Avrupa Birliği’ne karşı “Balkan Birliği” kurulmalı.
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne karşı Balkan Birliği’ni kurması Avrupa Birliği’ne siyasal anlamda şah çekmek anlamına gelecektir.
Türkiye, Osmanlı’dan kalan manevi mirası Balkanlarda ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal işbirliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla Balkan Birliği’ni kurması gerekmektedir.
Türkiye’nin Balkanlarla vazgeçilemez, devredilemez tarihi, coğrafi, sosyal, kültürel ve siyasal derin bağları bulunmaktadir.
Avrupa Birliği, Türkiye’nin Balkanlarla manevi bağlarının farkında olduğundan Balkan ülkelerinin Türkiye ile manevi bağlarını kopartmak ve azaltmak amacıyla mutlaka bütün Balkan ülkelerini mecburi olarak Avrupa Birliğiz’ne üye yapması gerekmektedir.
Avrupa Birliği’nin asıl amacı Türkiye’yi Balkanlarda yalnızlaştırmak ve zayıflatmak olacaktır.
Yıllardır Avrupa Birliği’ne tam üye olması yılan hikayesine dönen Türkiye’nin pozisyonu bunun en iyi göstergesidir.
Avrupa Birliği üyesi ülkelerin kendi iç siyasetinde izlediği negatif politikalar ve Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin bakış açısı negatif politikaların yaşama alanı bulduğunu göstermektedir.
Türkiye’nin olası Avrupa Birliği’ne tam üyeliği Türkiye’yi ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal anlamda Avrupa Birliği içinde en güçlü ülkelerden biri haline getirecektir.
İşte ! bu gerekçe ile Avrupa Birliği’ne üye ülkeler Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğine izin vermeyecektir.
Türkiye tarafından Avrupa Birliği’ne baktığımızda da Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğine zaten ihtiyaç yoktur.
Türkiye, Avrupa Birliği ile ekonomik, sosyal, kültürel anlamda zaten ilişki içinde bulunmaktadır.
Sadece siyasal anlamda Avrupa Birliği’ne tam üye değildir. Avrupa Birliği zaten Türkiye’nin siyasal anlamda tam üye olmasını kabul edenez. Avrupa Birliği seçmenlerine siyasal anlamda Türkiye’nin tam üye olmasını kabul ettiremez.
Türkiye Avrupa Birliği’ne değil geçmişine özüne fabrika ayarlarına dönmelidir.
Geçmişte kapımızın önünde bekleyen Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin kapısında tam üye olmak için Türkiye’nin beklemeye ihtiyacı yoktur.
T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Balkanlara bakış açısı ve verdiği önem; T.C. Dışişleri Bakanlığı,
kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Yunus Emre Enstitüsü ve TRT’ nin Balkanlara gösterdiği hassasiyet bunun pozitif bir göstergesidir.
Balkan Birliği’nin kurulması Türkiye’nin geçmişinden gelen devlet aklı’dır.