• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:40
Bu atölyede fikirler ürüne dönüşüyor
09:35
Dolar, euro ve altın yükselecek mi?
09:25
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
09:00
Belalı Nil Virüsü Yunanistan'ı yok ediyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. YÖK Başkanı Özvar: "Karabağ Üniversitesi, bölgenin ilim ve irfan merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir"
Gündem
Yayınlanma: 21 Ocak 2026 - 12:33
Güncelleme: 21 Ocak 2026 - 13:16

YÖK Başkanı Özvar: "Karabağ Üniversitesi, bölgenin ilim ve irfan merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2023 yılında kurulan Karabağ Üniversitesi, kısa süre içinde 7 fakülte, 27 program ve 2 bini aşkın öğrencisiyle bölgenin ilim ve irfan merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.

Gündem
21 Ocak 2026 - 12:33
Güncelleme: 21 Ocak 2026 - 13:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YÖK Başkanı Özvar: "Karabağ Üniversitesi, bölgenin ilim ve irfan merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir"
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2023 yılında kurulan Karabağ Üniversitesi, kısa süre içinde 7 fakülte, 27 program ve 2 bini aşkın öğrencisiyle bölgenin ilim ve irfan merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.

Karabağ Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında Eğitim ve Bilimsel İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı. YÖK koordinasyonunda gerçekleştirilen imza töreniyle iki üniversite arasında akademik ve bilimsel alanlarda ortak çalışmalar yapılmasının önü açıldı. İmzalanan mutabakat zaptı kapsamında lisans ve lisansüstü öğrenciler ile akademik ve araştırma personelinin değişimi, ortak araştırma ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirilmesi, bilimsel bilgi, belge ve materyallerin karşılıklı paylaşımı, karşılıklı ilgi alanlarında çift diploma programlarının hayata geçirilmesi, Karabağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi için eğitim ve araştırma laboratuvarlarının tasarlanması ve yönetilmesi gibi projeler hayata geçirilecek.

"Karabağ Üniversitesi, bölgenin ilim ve irfan merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir"

İmza töreninde konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, imzalanan mutabakat zaptının Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkiyi bir üst noktaya taşıyacağını belirterek, "İstanbul Teknik Üniversitesi ile Karabağ Üniversitesi arasında imzalanacak olan Eğitim ve Bilimsel İş Birliğine Dair Mutabakat Zaptı'nı son derece kıymetli ve stratejik bir adım olarak telakki ediyoruz. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ekim ayında Azerbaycan'a gerçekleştirdiğimiz resmi ziyaret kapsamında Karabağ Üniversitesinin açılış programına iştirak etmiştik. Azerbaycan Milli Eğitim Bakanıyla birlikte bu üniversiteyi gezmiş, içindeki yeni yapılan yatırımları birlikte gezme, gözlemleme fırsatı bulmuştuk. Aynı zamanda Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Beşinci Mütevelli Heyeti Toplantısı'nı icra etmiştik. Bu ziyaret sırasında Karabağ Üniversitesinin yalnızca bir yükseköğretim kurumu değil, aynı zamanda istikbalin, dirilişin ve yeniden inşanın sembolü olduğunu bizzat yerinde müşahede etmiştik. 2023 yılında kurulan Karabağ Üniversitesi, kısa süre içinde 7 fakülte, 27 program ve 2 bini aşkın öğrencisiyle bölgenin ilim ve irfan merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. 2025-2026 akademik yılında Karabağ Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesinin açılması da bu vizyonun en somut göstergesidir. Bugün imzalanacak olan bu mutabakat zaptıyla İstanbul Teknik Üniversitesi gibi köklü ve uluslararası itibara sahip bir kurumun bilgi birikimi ve tecrübesi, Karabağ Üniversitesinin gelişim sürecine çok güçlü katkılar sunacaktır. Öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak araştırma projeleri, çift diploma programları ve özellikle mühendislik alanındaki ortak laboratuvar çalışmaları, bu iş birliğinin sadece birkaç adımını oluşturmaktadır. YÖK olarak Türkiye ile Azerbaycan arasında yükseköğretim alanında kurulan her türlü stratejik ortaklığı, iki ülkenin ortak geleceğine yapılmış bir yatırım olarak görüyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'de bugün çok sayıda Azerbaycanlı öğrencinin yükseköğrenim görmesi, akademik bağların sağlam temellerine işaret etmektedir"

İmzalanan iş birliği mutabakat zaptı kapsamında daha nitelikli projeleri hedeflediklerini vurgulayan Özvar, "Türkiye'de bugün çok sayıda Azerbaycanlı öğrencinin yükseköğrenim görmesi, 200'ü aşkın Azerbaycanlı akademisyenin üniversitelerimizde görev yapması, bu güçlü akademik bağların sağlam temellerine işaret etmektedir. Bizler, bu iş birliğini daha kurumsal, daha nitelikli ve somut projelere dayanarak daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonraki amacımız sadece üniversite lisans düzeyinde iş birliğine devam etmek değil, aynı zamanda bununla beraber lisansüstünde yüksek lisans doktora seviyesinde ve postdoc doktora sonrası seviyesinde de Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bilim ve teknoloji alanındaki iş birliğini daha üst seviyelere çıkarmak gibi bir irade içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Türkiye ile Azerbaycan arasında yükseköğretim alanındaki iş birliğinin temelini iki ülkenin cumhurbaşkanlarının ortak iradesi teşkil etmektedir. Cumhurbaşkanımız RecepT ayyip Erdoğan ve İlhan Aliyev, her iki ülkenin bilim ve teknoloji alanında iş birliğini daha üst düzeylere çıkarmak için bizlere talimat vermiştir. Biz de bu talimatı bu vesileyle yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenlenen imza törenine Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ve birçok üniversiteden rektörler de katıldı. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.


2026/01/yok-baskani-ozvar-quotkarabag-universitesi-bolgenin-ilim-ve-irfan-merkezi-olma-yolunda-emin-adimlarla-ilerlemektedirquot.jpg
2026/01/yok-baskani-ozvar-quotkarabag-universitesi-bolgenin-ilim-ve-irfan-merkezi-olma-yolunda-emin-adimlarla-ilerlemektedirquot_1.jpg
2026/01/yok-baskani-ozvar-quotkarabag-universitesi-bolgenin-ilim-ve-irfan-merkezi-olma-yolunda-emin-adimlarla-ilerlemektedirquot_2.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Bursa-Balıkesir otoyolunda tır devrildi: 2 yaralı
Bursa-Balıkesir otoyolunda tır devrildi: 2 yaralı
Son Haberler
Gesi Millet Bahçesi'nde geri sayım
Gesi Millet Bahçesi'nde geri sayım
Kayseri Büyükşehir'den yeşil seferberlik
Kayseri Büyükşehir'den yeşil seferberlik
Bu atölyede fikirler ürüne dönüşüyor
Bu atölyede fikirler ürüne dönüşüyor
Dolar, euro ve altın yükselecek mi?
Dolar, euro ve altın yükselecek mi?
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
İş makinesinde çıkan yangını karla söndürmeye çalıştılar
İş makinesinde çıkan yangını karla söndürmeye çalıştılar

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim