• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
06:40
Mustafa Yalçın'dan 29 Ekim mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Türkiye organikte de dünyanın gıda ambarı
EKONOMİ
Yayınlanma: 15 Şubat 2024 - 19:40

Türkiye organikte de dünyanın gıda ambarı

Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen ve alanında "dünyanın en büyüğü" olarak nitelendirilen organik gıda ürünleri Nürnberg Organik Gıda Fuarı’na (BioFach) Türkiye'den katılan 37 şirket; kaliteli, sürdürebilir ve rekabetçi fiyat vizyonu kapsamında ürünlerini tanıttı.

EKONOMİ
15 Şubat 2024 - 19:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye organikte de dünyanın gıda ambarı
Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen ve alanında "dünyanın en büyüğü" olarak nitelendirilen organik gıda ürünleri Nürnberg Organik Gıda Fuarı'na (BioFach) Türkiye'den katılan 37 şirket; kaliteli, sürdürebilir ve rekabetçi fiyat vizyonu kapsamında ürünlerini tanıttı.

İZMİR (İGFA) - "Dünyanın en büyük organik gıda fuarı" olarak nitelendirilen Nürnberg Organik Gıda Fuarı'na (BioFach) Türkiye'den katılan 37 firma yeşil tarım ve rekabetçi fiyat vizyonu kapsamında ürünlerini sergiledi.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen organik gıda şirketleri, Messe fuar alanında gerçekleştirilen ve "dünyanın en büyük organik ürünler fuarı" olarak bilinen Nürnberg Organik Gıda Fuarı'nda (BIOFACH) yerini aldı.

Türk şirketlerin yeni ürünlerini ve projelerini uluslararası tedarikçilere ve fuar katılımcılarına anlatma fırsatı bulduğu fuarda, Türkiye'nin son yıllarda organik ürün sektöründe ulaştığı kalite damga vurdu.

Türkiye'den fuara katılan şirketler kimyasal gübre ve ilaç kullanılmayan organik sertifikalı ürünlerini katılımcılara tanıtma imkanı yakalarken, yeni trendleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından fuarda kurulan Türkiye Pavyonunda Türkiye'den milli katılımla etkinliğe dahil olan 16 şirket yer aldı. Fuarın düzenlendiği 9 salonun hemen hepsinde Türk firmaları güçlü bir şekilde yerini aldı. Nürnberg BioFach Fuarı'na bu yıl toplam 37 Türk şirketi katıldı.

Fuarda, "Gelecek için Gıda: Kadınların Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerindeki Etkisi" ana temasıyla oturumlar düzenlendi. Organik ürünler konusunda güncel araştırma bulguları, küresel gıda sisteminin ekolojik dönüşümü, mevcut zorluklar ve organik sektörün geleceği, sürdürebilir gıda altyapı ve tedarik zinciri çözümleri 200'den fazla oturumda ele alındı.

"FUARDA, DÜNYADA ORGANİK ÜRÜNLERDEKİ SON GELİŞMELERİ GÖRÜYORUZ"

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, BIOFACH'ın organik ürünler konusunda 30 yılı aşkın süredir Almanya'nın ve dünyanın en büyük buluşma merkezi olduğunu söyledi.

Bu yıl fuara 94 ülkeden 2 bin 500 firmanın katılmasının çok önemli olduğunu belirten Işık, "Dünyanın her tarafından firmalar geliyor. BioFach Fuarı'nda kozmetik dahil birçok sektör var. Burada iki çalışma yapıldı. Birincisi firmalar kendi ürünlerini ülkeler kendi ürünlerini tanıtıyorlar. İkincisi de herkes dünyada ne olup bittiğini, trendleri, son çalışmaları görüyor. AB'nin Yeni Organik Yönetmeliğinin Türkiye üzerine etkileri isimli bir toplantı da organize ettik. Kontrol ve sertifikasyon şirketlerinin temsilcileri, KSKDER ve AB'deki Kontrol ve Sertifikasyon Derneklerinin çatı örgütü EOCC'nin temsilcileri katıldı. Oldukça verimli bir toplantı oldu" dedi.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Ticaret Odası'nın meslek komitesi seçimleri tamamlandı
İstanbul Ticaret Odası'nın meslek komitesi seçimleri tamamlandı
Akbank'tan Türk ekonomisine 2026'nın ilk dokuz ayında 3 trilyon 35 milyar TL kredi desteği
Akbank'tan Türk ekonomisine 2026'nın ilk dokuz ayında 3 trilyon 35 milyar TL kredi desteği
İTO seçimlerinde Şekib Avdagiç'in listesi seçimleri büyük farkla kazandı
İTO seçimlerinde Şekib Avdagiç'in listesi seçimleri büyük farkla kazandı
Formerra, devam eden navlun ve lojistik baskıları dolayısıyla taşımacılık ek ücretini güncelliyor
Formerra, devam eden navlun ve lojistik baskıları dolayısıyla taşımacılık ek ücretini güncelliyor
Son Haberler
Mustafa Yalçın'dan 29 Ekim mesajı
Mustafa Yalçın'dan 29 Ekim mesajı
'Siber Güvenlik'te yeni dönem.... Dijital Egemenlik Stratejisi kurulun gündeminde
'Siber Güvenlik'te yeni dönem.... Dijital Egemenlik Stratejisi...
Yalova'da raketler Cumhuriyet coşkusu için yarıştı
Yalova'da raketler Cumhuriyet coşkusu için yarıştı
Bolu'da cip ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Bolu'da cip ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Bahçeli'den Türk Dünyası mesajı
Bahçeli'den Türk Dünyası mesajı
Batan gemi 51 metre derinlikte tespit edildi!
Batan gemi 51 metre derinlikte tespit edildi!

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim