• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:20
TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi
09:10
Kayseri zabıtasından sıkı denetim
08:23
Bayburt'ta ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi
08:14
Erzincanlı müezzin bölge birincisi oldu
08:05
Bugün hava nasıl olacak? Kuzey ve doğu kesimlerde yağış alarmı
07:59
HATSU'nun son 2 yıldaki çalışmaları 10 yıllık geçmiş geride bıraktı
07:35
KTO'dan 'Terörsüz Türkiye' açıklaması
04:12
Kolombiya'da meydana gelen 7.4'lük depremde ölü sayısı 181'e yükseldi
01:13
İsmail Kartal: "Turu kazanarak geçtiğimiz için çok mutluyum"
00:16
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Nahçıvan'a Ermenistan toprakları üzerinden elektrik hatlarının çekilmesi projesi hazır"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. TSE sektör buluşmaları toplantısı Konya'da yapıldı
Gündem
Yayınlanma: 01 Mayıs 2025 - 14:36
Güncelleme: 01 Mayıs 2025 - 16:50

TSE sektör buluşmaları toplantısı Konya'da yapıldı

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) Türkiye'nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerle bir araya gelmek için başlattığı "TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı" Konya'da gerçekleştirildi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin katıldı.

Gündem
01 Mayıs 2025 - 14:36
Güncelleme: 01 Mayıs 2025 - 16:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TSE sektör buluşmaları toplantısı Konya'da yapıldı
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) Türkiye'nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerle bir araya gelmek için başlattığı "TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı" Konya'da gerçekleştirildi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak, özel sektörümüzün yurt içinde ve uluslararası ticaretini kolaylaştırmak ve halkımızın yaşam düzeyini yükseltmek amacıyla, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme faaliyetlerini yürüten TSE'nin; tüm Türkiye'de firmalarımıza ve sektörlerimize rehberlik eden, yol gösteren anlayışını iş alemi temsilcileri olarak değerli bulmaktayız. Ülkemiz ekonomine katkı sağlayan başarılı çalışmalarından dolayı TSE başkanımıza ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. TSE Sektör Buluşmaları ile geleceğin üretim anlayışına dair çok önemli bir ortak vizyonu paylaşmaktayız. Rekabet şartlarının giderek sertleştiği günümüzde, artık bir ürünü üretmek değil, doğru standartlarla, belgelendirilmiş süreçlerle, çevresel etkileri minimize edilmiş şekilde üretmek gerekiyor. Bu açıdan bugünkü buluşmamızın ana teması, iş dünyamızın bu yeni düzene nasıl daha hızlı ve sağlıklı adapte olabileceği sorusunun cevabını birlikte aramaktır. Bizler, üretim gücümüzü sürdürülebilirlik ilkeleriyle, kalite ve güven temelli sistemlerle daha ileriye taşımak istiyoruz. Konya, üretim kapasitesi, ihracat potansiyeli ve girişimci ruhuyla Türkiye ekonomisinin taşıyıcı kolonlarından biridir. Şehrimiz bugün 200'den fazla ülkeye ihracat yapan, 3,5 milyar doları aşan dış ticaret hacmine sahip ve her geçen yıl katma değerli üretimi artıran bir sanayi yapısına sahiptir. İşletmeleriyle, organize sanayi bölgeleriyle, lojistik avantajlarıyla ve beşeri gücüyle Türkiye'nin yükselen üretim merkezlerinden biridir. Ancak bu güçlü potansiyelin sürdürülebilirliğini sağlamak ve yeni nesil ticaret anlayışına geçişi tamamlamak için işletmelerimizin standartlara dayalı üretim kültürünü benimsemesi gerekiyor. Bu noktada bizlere düşen görev, işletmelerimizin önünü açacak iş birlikleri ve bilgi temelli rehberlik modelleri geliştirmektir" şeklinde konuştu.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin de "Konya; ülkemizin üretim gücünü, istihdamını ve ihracatını omuzlayan köklü bir sanayi kentidir. Konya Ticaret Odamız ile birlikte düzenlediğimiz bu buluşma, TSE'nin sahadaki en değerli paydaşı olan siz sanayicilerimizle el ele vererek geleceği birlikte inşa etme kararlılığının bir göstergesidir. Bugün burada, sanayi ve teknolojiye verdiğimiz katkıları paylaşırken, aynı zamanda Konya'nın üretim gücünü, kültürel mirasını ve geleceğe yönelik vizyonumuzu da ortaya koymak istedik. Bu güçlü potansiyeli desteklemek ve ulusal hedeflerimiz doğrultusunda daha ileri taşımak üzere, Türk Standartları Enstitüsü olarak şehrimizde yürüttüğümüz çalışmaları ve yeni yatırımlarımızı sizlerle paylaşmak isterim. TSE olarak, Konya'daki sanayicimize daha yakın ve hızlı hizmet verebilmek adına, iştirakimiz Sojuztest ile iş birliği içinde Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyonu kapsamında kalibrasyon hizmetlerini başlatmış bulunuyoruz. Bu adım, bölgedeki ölçüm güvenirliğinin artırılması ve kalite süreçlerinin desteklenmesi açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Ayrıca, dijitalleşen dünyada veri güvenliği ve kurumsal sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyan bir başka adımı daha Konya'da attık. Enstitümüzün Acil Veri Kurtarma Merkezini Konya'da kurmuş bulunuyoruz. Bu merkez, TSE'nin ülke çapındaki dijital varlıklarının güvenliğini teminat altına almanın yanı sıra, ulusal düzeyde dijital dirençliliğin güçlendirilmesine de hizmet edecektir. Türk Standartları Enstitüsü olarak, kalite altyapısının güçlendirilmesi, yerli üretimin desteklenmesi ve ihracatın katma değerli hale getirilmesi yönünde sorumluluk üstleniyor, bu doğrultuda sanayicilerimizle iş birliği içinde ilerlemeyi temel bir ilke olarak görüyoruz. Konya'da yürüttüğümüz bu projeler; yalnızca bugünü değil, geleceği de inşa etmeye yöneliktir. Gerek teknik altyapı yatırımlarıyla, gerekse geleneksel değerlere sahip çıkan standart çalışmalarıyla, TSE olarak şehrimize ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz. TSE olarak biz, üreticimizin yanında olmayı, dünya pazarlarına hazırlamayı, kaliteyle markalaşma sürecini birlikte inşa etmeyi en büyük görevimiz olarak görüyoruz. Bu buluşmalar, TSE'nin siz değerli sanayicilerle olan iletişimini güçlendirmek, sizlerin ihtiyaçlarını yerinde görmek ve çözümlerimizi sahada şekillendirmek açısından çok değerlidir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TSE'nin yakın zamanda faaliyete başladığı hizmet alanları ile gelecek dönemde uygulamaya alacağı projelere ilişkin bilgilendirme yapıldı ve sunumlar gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca, Konya'da TSE belgesi almaya hak kazanan firmalara sertifikaları takdim edildi.


2025/05/tse-sektor-bulusmalari-toplantisi-konya39da-yapildi.jpg
2025/05/tse-sektor-bulusmalari-toplantisi-konya39da-yapildi_1.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mersin Şehir Tiyatrosu 25. sanat sezonunu dopdolu tamamladı
Mersin Şehir Tiyatrosu 25. sanat sezonunu dopdolu tamamladı
TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi
TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi
Kayseri zabıtasından sıkı denetim
Kayseri zabıtasından sıkı denetim
Bayburt'ta ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi
Bayburt'ta ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi
Son Haberler
Mersin Şehir Tiyatrosu 25. sanat sezonunu dopdolu tamamladı
Mersin Şehir Tiyatrosu 25. sanat sezonunu dopdolu tamamladı
Tire TOSBİ'ye güçlü güvenlik kalkanı
Tire TOSBİ'ye güçlü güvenlik kalkanı
Manisa'da hayata geçirilecek yeni projeleri anlattı
Manisa'da hayata geçirilecek yeni projeleri anlattı
Memduh Büyükkılıç'tan 'Okuyan Kayseri' vizyonu
Memduh Büyükkılıç'tan 'Okuyan Kayseri' vizyonu
Kayseri Talas'ta okuma devrimi
Kayseri Talas'ta okuma devrimi
Yasin Erdem, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına adaylığını açıkladı
Yasin Erdem, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına adaylığını açıkladı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim