• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:40
Kredi çekecekler dikkat! Merkez Bankası'ndan açıklama
09:20
Uluslararası Türkoloji Zirvesi'ne yoğun ilgi
09:00
Dünyanın gözü Efes-2026'da kaldı
01:23
Antalya'da bordo-mavili taraftarlardan kupa coşkusu
00:23
Fatih Tekke: "Çok şükür taraftarımızı mutlu ettik, camiamıza bir kez daha kupa kazandırdık"
00:18
Steven Caulker: "Takımımız güzel mücadele etti ama maalesef kaybeden taraf biz olduk"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TÜRKİYE
  3. Terör örgütü YPG/PKK, hala Suriye-Türkiye sınır hattında
TÜRKİYE
Yayınlanma: 24 Mayıs 2022 - 20:30

Terör örgütü YPG/PKK, hala Suriye-Türkiye sınır hattında

ABD ve Rusya'nın, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'yı Türkiye sınırından itibaren 30 kilometre derinlikteki alandan çıkarma sözüne rağmen, terör örgütü, ülkenin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu güçlerince güvenli bölgeye dönüştürülen sahada pek çok noktaya saldırıyor.

TÜRKİYE
24 Mayıs 2022 - 20:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Terör örgütü YPG/PKK, hala Suriye-Türkiye sınır hattında
 
Terör örgütü YPG/PKK, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın taahhütlerine rağmen hala Suriye-Türkiye sınır hattında saldırılarını gerçekleştirmeyi sürdürüyor. 

Türkiye, 9 Ekim 2019'da Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı (BPH) esnasında ABD ve Rusya ile ayrı ayrı mutabakatlar yaptı.


 
Bu mutabakatlar uyarınca Türkiye sınırından itibaren 30 kilometre derinlikteki alandan YPG/PKK'nın çekileceğini vadeden ABD ve Rusya, aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen verdikleri sözlerini yerine getirmedi.

BPH'nin 8'inci gününde dönemin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Türkiye ziyaretinde, Amerikan tarafı, örgütün sınırdan 20 mil (yaklaşık 32 kilometre) güneye çekileceği sözünü verdi ancak Washington yönetimi bu taahhüdünü yerine getirmedi.

Rusya da Ekim 2019'da Türkiye ile BPH sırasında vardığı mutabakatla terör örgütünü Tel Rıfat ve Münbiç'ten tüm unsurlarıyla çıkarmayı taahhüt etti.

Moskova yönetimi ayrıca, M4 yolu üzerinde ve BPH sahası dışında kalan alanda teröristlerin sınırdan itibaren 30 kilometre dışarı çıkartılacağı teminatını verse de bu sözlerini yerine getirmedi.


 
Halihazırda terör örgütü YPG/PKK, söz konusu mutabakatlara rağmen belirlenen sınırlardan ve bölgelerden çekilmeyerek işgalini sürdürüyor.

YPG/PKK HALEN MÜNBİÇ, TEL RIFAT VE AYNULARAB İLÇELERİNDE

YPG/PKK'li teröristler sınırdan itibaren 30 kilometre derinlikteki alandan güvenli bölgeleri saldırılarla tehdit ediyor.

Örgütün sivilleri hedef alan terör saldırılarında Türkiye sınırına 18 kilometre uzaklıktaki Halep'in Tel Rıfat ilçesi, sınıra 30 kilometre uzaklıktaki Halep'in Münbiç bölgesi ile sınırdaki Aynularab (Kobani) ilçesi öne çıkıyor. Nitekim örgüt, bu bölgeleri terör saldırılarında üs olarak kullanıyor.

ABD desteğiyle Suriye topraklarının yaklaşık üçte birini işgal eden YPG/PKK, ülkenin kuzeyindeki Azez, Mare, Bab, Cerablus, Afrin, Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerini sık sık ağır silahlarla hedef alıyor.


 
YPG/PKK'lı teröristler, mutabakatlara göre çekilmesi gerek bölgelerden, Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerini hedef alıyor ve muhalif savaşçıların mevzilerine sızma girişimlerinde bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından dün millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar, harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Son Haberler
Sakarya Geyve'de Nehir Cafe hizmete açıldı
Sakarya Geyve'de Nehir Cafe hizmete açıldı
Kredi çekecekler dikkat! Merkez Bankası'ndan açıklama
Kredi çekecekler dikkat! Merkez Bankası'ndan açıklama
Kayseri Kocasinan'da ağaçlara sıkı koruma
Kayseri Kocasinan'da ağaçlara sıkı koruma
Ünlüler bayramda Jolly Joker'de
Ünlüler bayramda Jolly Joker'de
Uluslararası Türkoloji Zirvesi'ne yoğun ilgi
Uluslararası Türkoloji Zirvesi'ne yoğun ilgi
6 günde 7 bin 687 düzensiz göçmen yakalandı
6 günde 7 bin 687 düzensiz göçmen yakalandı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim