• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
10:10
KTO'dan Avrupa'ya dijital çıkarma
09:50
Türkiye'den Venezuela'ya umut köprüsü... AFAD ekipleri deprem bölgesinde göreve başladı
09:40
Kayseri Melikgazi'de ulaşım atılımları tam gaz
09:33
Aydın Büyükşehir Belediyesi en başarılı belediyeler arasında
09:33
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Dotsova ile görüştü
09:30
Serbest piyasada döviz fiyatları
09:17
"Dijital hayat" göz sağlığını tehdit ediyor
09:15
Keşan TSO ve Trendyol'dan E-Ticaret ve E-İhracat semineri
09:09
Aşkaleli sporcular Ordu'da Türkiye yarı finallerine yükseldi
08:59
UEFA Regions' Cup Bölgeler Karması şampiyonu İstanbul oldu
08:53
Erzurum'da engelli istihdam günleriyle işveren ve adaylar buluşturuluyor
08:40
Türkiye'de yağış yok, Marmara ve Kuzey Ege'de rüzgar uyarısı
08:39
HBB, Hassa'da prestij cadde çalışmalarını sürdürüyor
08:36
Gazella Korosu, Arsuz'da Anadolu Türkülerini seslendirdi
08:33
Balıkesir'de Windsurf Ligi coşkusu başladı
08:32
Antakya'da Ata Köprüsü 1 Temmuz'da yıkılıyor
07:35
ERÜ Mezun Buluşması'nda Büyükşehir'den stant
06:03
Baki Ersoy müjdeyi verdi: "Hayırlı olsun Develim"
01:14
Gökçeören bir ilke imza attı: "Dünyanın Merkezi Gökçeören Kültür Festivali" yoğun ilgi gördü
00:06
Kanada, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükselen ilk ülke oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tayin hakkı isteyen üniversite idari çalışanlarından YÖK önünde eylem
Gündem
Yayınlanma: 13 Şubat 2025 - 15:00
Güncelleme: 13 Şubat 2025 - 20:08

Tayin hakkı isteyen üniversite idari çalışanlarından YÖK önünde eylem

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) üyeleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde yaptıkları eylemle tayin hakkı istedi.

Gündem
13 Şubat 2025 - 15:00
Güncelleme: 13 Şubat 2025 - 20:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tayin hakkı isteyen üniversite idari çalışanlarından YÖK önünde eylem
Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) üyeleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde yaptıkları eylemle tayin hakkı istedi.

ÜNİPERSEN, üniversitelerde idari kadrolarda çalışan memurların başta tayin hakkı olmak üzere diğer memur haklarından da yararlanabilmesi talebiyle YÖK önünde eylem düzenledi. YÖK binası önünde pankart açıp slogan atan sendika üyeleri taleplerini dile getirdi. ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim Güzel yaptığı basın açıklamasında, "Bizler, üniversitelerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi çalışan devlet memurlarıyız. Devlet memurlarının en doğal hakkı olan tayin hakkı için buradayız. Bugün tüm üniversite önlerinde ve burada YÖK önünde bir kez daha ses yükselterek, hem devlet memuru olmanın getirdiği hakları hem de üniversite personeli olmanın getirdiği hakları almak için toplandık. Bilindiği üzere 7. dönem toplu sözleşmede üniversite idari personelinin tayin sorununun çözümü için çalışma yapılması kararı alınmıştı. Yükseköğretim Kurulu da konuya ilişkin 2024 yılı Şubat ayında üniversitelerden talep toplayarak, hazırlık çalışmasına başlandığını bildirmişti. Aradan geçen 1 yıllık sürede 'Taslak çalışmayı yaptık, Cumhurbaşkanlığına gönderdik' demenin ötesine gidilmedi" şeklinde konuştu.

Güzel, "Bir tarafta '7. dönem toplu sözleşmeye imza atarak burada yazan iş ve işlemleri yapacağız' diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı var, diğer tarafta 'Bu tutanakta yazılı olanların yapılmasını takip edeceğiz' diyen sözde yetkili sendika var. Burada da 'İdari personelin tayin sorununun çözümü için taslak çalışmayı yaptık, Cumhurbaşkanlığına gönderdik. Bizden çıktı' diyen Yükseköğretim Kurulu var. Evinden, eşinden, çocuğundan ayrı yaşamak zorunda kalan idari personel, YÖK'ün taslak çalışması ile eşine çocuğuna kavuşacak mı? Başka ilde tedavi olmak zorunda olan idari personel, toplu sözleşmede yazan hüküm ile tedavi olabilecek mi? Kirasını bile ödemekte zorlanan idari personel, sözde yetkili sendikanın kazanımlar türküsü söylemesi ile memleketine tayin olabilecek mi? Üniversiteler YÖK'e, YÖK Cumhurbaşkanlığına ya da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, o kurumlar tekrar YÖK'e yönlendirip duruyor. Bürokrasinin çıkmaz koridorlarında dolaşmaktan bıktık artık. Adı üstünde devlet memuru; branş sorunu yok, bölüm sorunu yok, her ilde üniversite var. Çözüm basit, çıkmazlarda dolaşmanın da alemi yok" diye konuştu.

"Tayin sorunumuzun çözümü için aksiyon alması gereken kurum sadece Yükseköğretim Kurulu değildir"

YÖK'ün 'Hazırlık çalışmasını yaptık gönderdik' diyerek işi çıkmaza soktuğunu söyleyen Güzel, "Nasıl ki diğer yaptığı tüm iş ve işlemlerde en başından en sonuna kadar takip sürecini devam ettirip nihayete ermesini sağlıyorsa, idari personelin tayin sorununda da aynı bilinçle yaklaşılmalı, yapılan hazırlık çalışmasının nihayete ermesi için ilgili kurumlarla görüşmeler hızlandırılarak sorun çözüme kavuşturulmak zorundadır. Burada şu hususa da dikkat çekmek istiyoruz. Üniversite idari personelinin tayin sorununun çözümü için aksiyon alması gereken kurum sadece Yükseköğretim Kurulu değildir. 7. dönem toplu sözleşmede yazan maddelerin hayata geçirilmesinden sorumlu olan kurumlardan biri de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Kısaca Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu koordineli bir şekilde sorunu çözüme götürmelidir" ifadelerini kullandı.

Güzel, "Buradan bir kez daha Yükseköğretim Kuruluna, üniversite yönetimlerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına sesleniyoruz. Üniversite idari personelinin yıllardır beklediği tayin hakkı için tüm kurumlar üzerine düşeni yaparak puan usulüne dayalı tayin sisteminin hayata geçmesi sağlanmalıdır" dedi.


2025/02/tayin-hakki-isteyen-universite-idari-calisanlarindan-yok-onunde-eylem.jpg
2025/02/tayin-hakki-isteyen-universite-idari-calisanlarindan-yok-onunde-eylem_1.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayseri Melikgazi'de ulaşım atılımları tam gaz
Kayseri Melikgazi'de ulaşım atılımları tam gaz
Adana'da 7 aydır tamir edilmeyen pompa üreticiyi isyan ettirdi
Adana'da 7 aydır tamir edilmeyen pompa üreticiyi isyan ettirdi
Aydın Büyükşehir Belediyesi en başarılı belediyeler arasında
Aydın Büyükşehir Belediyesi en başarılı belediyeler arasında
Karaman'da üç aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı
Karaman'da üç aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı
Son Haberler
KTO'dan Avrupa'ya dijital çıkarma
KTO'dan Avrupa'ya dijital çıkarma
Kocaeli'de pedallar güvenle çevriliyor
Kocaeli'de pedallar güvenle çevriliyor
İstanbul'u BLOK3 salladı! 42 bin kişilik "La Catedral" gecesi tarihe geçti
İstanbul'u BLOK3 salladı! 42 bin kişilik "La Catedral"...
Kocaeli Gebze'de 4. Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası heyecanı
Kocaeli Gebze'de 4. Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası heyecanı
Türkiye'den Venezuela'ya umut köprüsü... AFAD ekipleri deprem bölgesinde göreve başladı
Türkiye'den Venezuela'ya umut köprüsü... AFAD ekipleri deprem...
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan jandarmaya tebrik
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan jandarmaya tebrik

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim