• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
06:30
Kayseri Melikgazi'nin TSE gururu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Tarımda kriz ve mücadele Bursa Nilüfer'de tartışıldı
Yaşam
Yayınlanma: 19 Nisan 2025 - 14:50

Tarımda kriz ve mücadele Bursa Nilüfer'de tartışıldı

Çiftçinin sorunlarını gündeme taşımak ve tarımdaki dönüşümü tartışmak amacıyla Bursa Nilüfer'de düzenlenen söyleşide, "Bu mücadele geleceğe sahip çıkma mücadelesidir" vurgusu yapıldı.

Yaşam
19 Nisan 2025 - 14:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tarımda kriz ve mücadele Bursa Nilüfer'de tartışıldı

Çiftçinin sorunlarını gündeme taşımak ve tarımdaki dönüşümü tartışmak amacıyla Bursa Nilüfer'de düzenlenen söyleşide, "Bu mücadele geleceğe sahip çıkma mücadelesidir" vurgusu yapıldı.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Kent Konseyi Çevre Meclisi iş birliğiyle, "17 Nisan Uluslararası Çiftçi Mücadele Günü" kapsamında çiftçilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla söyleşi düzenlendi.

Pancar Deposu'nda gerçekleşen "Türkiye'de Çiftçi Örgütlenmesi ve Sorunları" başlıklı etkinliğin konuşmacıları CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Akbelen direnişiyle tanınan İkizköy Muhtarı Nejla Işık ve Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey oldu. Moderatörlüğü ise Nilüfer Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Fikri Gizir üstlendi.

Söyleşiye Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman ve Zerrin Güleş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın, Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Semiha Öztan, NİLKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ayyılmaz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmalarında söz alan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın, tarım nüfusunun sürdürülebilirliği üzerine dikkat çekerek, bu yapının verimli kaynaklarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Çevre Meclisi Başkanı Semiha Öztan da 17 Nisan'ın çiftçiler açısından taşıdığı önemi ifade etti.

NİLKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ayyılmaz ise tarımdaki ekonomik zorlukların çiftçileri üretimden uzaklaştırdığını belirterek, "Daha fazla çiftçiye ulaşmalı, çiftçi sendikalarını desteklemeliyiz. Dayanışma içinde olmalıyız" dedi.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman da konuşmasında, "Tarım politikalarındaki belirsizliklere rağmen üretmeye devam eden çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu mücadele geçim değil, geleceğe sahip çıkma mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından çiftçilerin sorunlarına yönelik söyleşi gerçekleştirildi.

"SÖZLEŞMELİ TARIM DAYATILDI"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, dünyada yaşanan savaşlar ve krizlerin tarımda dönüşüm yarattığını belirtti. Türkiye'de tarıma yeterli destek verilmediğini dile getiren Sarıbal, "Amerika, kooperatifler üzerinden planlı bir kalkınma modeli geliştirdi. Türkiye'de ise çiftçiye dayatılan sözleşmeli tarım sistemi, üreticiyi sürekli zarara uğratan bir yapıya dönüştü" dedi.

"DİRENİŞİMİZ EKMEK MÜCADELESİDİR"

İkizköy Muhtarı Nejla Işık ise Akbelen'de yürütülen çevre mücadelesinin aynı zamanda bir üretim ve yaşam mücadelesi olduğunu belirtti. "Biz büyük şirketlere karşı başımız dik durduk. Kimseye boyun eğmedik. Bu mücadele sayesinde Akbelen'i dünya duydu" diyen Işık, çiftçiliğin her geçen gün zorlaştığını ve tarıma sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey ise çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, "İlçemizde 160 bin dönüme yakın ekiliş alanı bulunuyor. Ancak bunların yalnızca yarısı resmi kayıtlarda yer alıyor. Planlı üretim için öncelikle doğru verilere ulaşmamız gerekiyor" dedi.

Etkinliğin sonunda katılımcılar konuşmacılara merak ettikleri soruları yöneltti.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başiskele sahilinde trafik sil baştan
Kocaeli Başiskele sahilinde trafik sil baştan
Bursa'da Madımak Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı
Bursa'da Madımak Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı
Kocaeli'de 154 hatta kesintisiz ulaşım
Kocaeli'de 154 hatta kesintisiz ulaşım
Ordu'da fındığın hikayesi ilgi çekiyor
Ordu'da fındığın hikayesi ilgi çekiyor
Son Haberler
Kayseri Melikgazi'nin TSE gururu
Kayseri Melikgazi'nin TSE gururu
Kırgızistan'da eski Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Taşiyev'e 4 yıl hapis cezası
Kırgızistan'da eski Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Taşiyev'e...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Cumhuriyet Halk Partisi bu devlet aklının kurucu taşıyıcısıdır"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Cumhuriyet Halk Partisi bu...
Tarihi Kırkpınar'da kayıtlar tamamlandı: 817 pehlivan er meydanına çıkacak
Tarihi Kırkpınar'da kayıtlar tamamlandı: 817 pehlivan er meydanına...
Vali Bozkurt: "Tüm sporseverleri Ağrı'ya bekliyoruz"
Vali Bozkurt: "Tüm sporseverleri Ağrı'ya bekliyoruz"
Bursa Gürsu'da kitap bağışına destek yağdı
Bursa Gürsu'da kitap bağışına destek yağdı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim