• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
01:25
Çocuk adalet sisteminde yeni dönem
01:15
Turhan Çömez hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi yayma' soruşturması
00:10
Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları yönetimiyle buluştu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sürücüler APP plaka ve multimedya konusunda bilgilendirildi
Gündem
Yayınlanma: 06 Nisan 2026 - 11:30
Güncelleme: 06 Nisan 2026 - 12:22

Sürücüler APP plaka ve multimedya konusunda bilgilendirildi

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekiplerince şehrin birçok noktasında yapılan uygulamalarda vatandaşlar; APP plaka ve multimedya sistemi konusunda bilgilendiriliyor. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Erdoğan Alper; "Son dönemde gündemde olan 'APP' dediğimiz plakalar üzerine ekiplerimiz, bakanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımıza standartlara ne şekilde dönüştürüleceği konusunda cezai işlem

Gündem
06 Nisan 2026 - 11:30
Güncelleme: 06 Nisan 2026 - 12:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sürücüler APP plaka ve multimedya konusunda bilgilendirildi
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekiplerince şehrin birçok noktasında yapılan uygulamalarda vatandaşlar; APP plaka ve multimedya sistemi konusunda bilgilendiriliyor. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Erdoğan Alper; "Son dönemde gündemde olan 'APP' dediğimiz plakalar üzerine ekiplerimiz, bakanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımıza standartlara ne şekilde dönüştürüleceği konusunda cezai işlem uygulanmadan bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yapılıyor" dedi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince trafikte yapılan abartı egzoz, modifiye araçlar ile çevre veya gürültü kirliliği yapan araçlara yönelik uygulamalar aralıksız devam ediyor. Uygulamalarda eksiklikleri olan sürücülere işlem uygulanırken son günlerde gündemde olan APP plaka ve multimedya sistemleri konusunda da bilgilendirme yapılıyor. Uygulamalar hakkında bilgiler veren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Erdoğan Alper; "Şehrimizin birçok noktasında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz tarafından özellikle abartı egzoz, modifiye araçlar, çevre veya gürültü kirliliği yapan araçlar üzerinde yoğunlaştırılmış şekilde uygulamalarımız devam etmektedir. Malum baharın gelişiyle birlikte il genelinde motosiklet kullanım oranı bir hayli arttı. Haliyle vatandaşlarımızın da geri bildirimlerini dikkate almak suretiyle ekiplerimiz tarafından trafikte gürültü kirliliği yapan modifiye ve abartılı egzozlu araçlar üzerine denetimlerimiz plan dahilinde devam edecektir. Bilindiği üzere en son Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerle birlikte birçok maddede önemli miktarda artışlar oldu, idari yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Modifiye ve abartılı egzozlu araçlar üzerinde de ceza miktarları arttı. Şuanda abartılı egzoz ve çevreye rahatsızlık verecek şekilde araç kullanan sürücülere 16 bin TL idari para uygulanmaktadır, aynı zamanda da araç 30 gün süreyle trafikten men edilmektedir" dedi.

"1 Mayıs'a kadar cezai işlem uygulanmadan bilgilendirme yapılıyor"

APP plakalar konusunda sürücülere cezai işlem uygulanmadan 1 Mayıs tarihine kadar bilgilendirme çalışmaları yapıldığını ifade eden Alper; "Uygulamamızda önceliğimiz cezai işlemden önce sürücülerimizi bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kural ihlal eden sürücülere de cezai işlem uygulanıyor. Son dönemde gündemde olan 'APP' dediğimiz plakalar üzerine ekiplerimiz, bakanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımıza standartlara ne şekilde dönüştürüleceği konusunda cezai işlem uygulanmadan bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yapılıyor. 1 Mayıs'a kadar bu çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

"Orijinalinde olan multimedyalara herhangi bir cezai işlem olmayacak"

Yine gündemde olan araçlardaki multimedya sistemi ile ilgili olarak da bilgiler veren Komiser Erdoğan Alper; aracın orijinalinde olan multimedya sistemlerine cezai işlem uygulanmayacağını belirtti. APP plakalarda olduğu gibi yine 1 Mayıs'a kadar multimedya ile alakalı da bilgilendirmelerde bulunacaklarını kaydeden Alper; "Multimedya konusu da yine 'APP' plakalarla alakalı aynı şekilde araçların orijinalinde olan multimedyalara herhangi bir idari yaptırım ve cezai işlem söz konusu değil. Sonradan ilave edilen ve ruhsata işlettirilmeyen, sürücünün sürüş güvenliğini ve görüş mesafesini etkileyen çok abartılı multimedya konularında da vatandaşlarımıza 1 Mayıs'a kadar bu konuyla alakalı bilgilendirme çalışması ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Herhangi bir cezai işlem uygulanmamaktadır. Huzurlu bir şehir; insanların birbirlerine göstermiş olduğu saygının bir eseridir. Sürücülerimizden empati yapmalarını istiyoruz, kendilerinin rahatsız olduğu konuyu başkalarına yapmamaları konusunda rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Günde 10 kez kaza riski yaşarken artık bu risk minimuma düştü"

Polis ekiplerinin uygulamalarından oldukça memnun olduğunu dile getiren ticari taksi sürücüsü Mehmet Koçak; "Gerçekten olması gerektiği gibi, hatta daha da sıklaştırılmasını istiyorum. Trafikte can ve mal güvenliği açısından çok daha olumlu oluyor. Çünkü trafikte en çok meşgul olan kişilerden biriyiz. Denetimlerin sıklaştırılması, kuralların yoğunlaştırılıp uygulanması bizim için gerçekten çok başarılı oldu. Örneğin gün boyu 8-10 kez kaza riski atlatırken şimdi 1-2'lere düştü. Can ve mal güvenliği herkes için önemli. Emniyet güçlerine de çok teşekkür ediyorum" dedi. Motosiklet sürücüsü Hasan Köroğlu da trafikte motosiklet kullananların can ve mal güvenliği için kurallara uymalarını tavsiye ederek; "Motosiklet çok ciddi bir iş ve ciddiye alınması gereken bir konu. Trafikte can güvenliği çok önemli, onun için tam ekipman kullanılmalı. Özellikle akrobatik hareketlere, el kol kaldırmalara, teker kaldırmalara girmemek gerekiyor. Hem kendi güvenliğimizi hem de çevrenin güvenliğini tehlikeye atıyor" şeklinde konuştu.


2026/04/suruculer-app-plaka-ve-multimedya-konusunda-bilgilendirildi.jpg
2026/04/suruculer-app-plaka-ve-multimedya-konusunda-bilgilendirildi_1.jpg
2026/04/suruculer-app-plaka-ve-multimedya-konusunda-bilgilendirildi_2.jpg
2026/04/suruculer-app-plaka-ve-multimedya-konusunda-bilgilendirildi_3.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çocuk adalet sisteminde yeni dönem
Çocuk adalet sisteminde yeni dönem
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek görevden uzaklaştırıldı
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek görevden uzaklaştırıldı
Anadolu Otoyolu'nda kamyonet çekiciye çarptı!
Anadolu Otoyolu'nda kamyonet çekiciye çarptı!
Kar maskeleriyle araç soyan 5 şüpheli tutuklandı
Kar maskeleriyle araç soyan 5 şüpheli tutuklandı
Son Haberler
Çocuk adalet sisteminde yeni dönem
Çocuk adalet sisteminde yeni dönem
Turhan Çömez hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi yayma' soruşturması
Turhan Çömez hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi yayma' soruşturması
Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları yönetimiyle buluştu
Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları yönetimiyle buluştu
Arabesk müziğinin acı kaybı!
Arabesk müziğinin acı kaybı!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek görevden uzaklaştırıldı
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek görevden uzaklaştırıldı
'Kırlangıç otu kullanımı'na dikkat, uzmanlar uyarıyor: "Gözlerine suyunu damlattı, göremez hale geldi"
'Kırlangıç otu kullanımı'na dikkat, uzmanlar uyarıyor: "Gözlerine suyunu damlattı, göremez hale geldi"

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim