• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:00
Belalı Nil Virüsü Yunanistan'ı yok ediyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TÜRKİYE
  3. Sputnik V aşısı Türkiye'de de üretilecek
TÜRKİYE
Yayınlanma: 26 Nisan 2021 - 14:41

Sputnik V aşısı Türkiye'de de üretilecek

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, "Sputnik V aşısının üretimi için bir Türk şirketiyle anlaştık" açıklamasında bulundu

TÜRKİYE
26 Nisan 2021 - 14:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sputnik V aşısı Türkiye'de de üretilecek
Reuters'ın haberine göre, Viscoran İlaç ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, koronavirüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısını Türkiye'de üretmek için anlaştı. Aşının önümüzdeki aylarda üretimize başlanacağı duyuruldu. 

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, "RDIF ile Türk ilaç şirketi Viscoran Ilac, dünyanın koronavirüse karşı onaylanmış ilk aşısı Sputnik V'nin bu ülkede üretimi için işbirliği yapacaklarını ilan ederler" açıklamasını yaptı.Söz konusu açıklama Sputnik V aşısı adına Rus yetkililer tarafından açılan resmi Twitter hesabından yapıldı.
 
Koca'nın "Aşı tedariki ile ilgili olarak daha önce paylaştığım bilgilerde elimizdeki en iyi tedarik şartlarını en hızlı şekilde milletimizin hizmetine sunma gayretindeyiz demiştim. İki aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim" açıklamasının ardından gözler koronavirüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısında çevrilmişti.

SPUTNIK V AŞISININ ÖZELLİKLERİ NELER?

Sputnik V, dünyanın resmi onay alan ilk koronavirüs aşısı olma özelliğini taşıyor. Adenovirüs yani Viral Vektör kaynaklı bir aşı olarak dikkat çekiyor. Viral Vektör (Adenovirüs) aşılarında, grip benzeri hastalık yapan bir virüsün genetik müdahale sonrası koronavirüs proteini ile desteklenerek insanda bağışıklık oluşturması amaçlanırken aşıların içindeki mikroorganizmalar canlı olmakla birlikte, güçsüzleştirildiklerinden dolayı insanlarda hastalık yapmıyor.

Öte yandan 2-8 santigrat derece sıcaklıklar arasında, yani kullanılan aşı buzdolaplarında saklanabilen  Sputnik V adenovirüs (Viral Vektör) aşısı iki doz olarak uygulanıyor.

SPUTNIK V AŞISININ ETKINLIK ORANI KAÇ?

Rusya'nın Gamaleya Araştırma Merkezi'nde geliştirilen Sputnik V aşısının son kontrol denemelerinden gelen sonuçlara dayanarak aşının yüzde 91.4 oranında etkinlik sağladığı duyuruldu. Aşının geliştirilmesi ve pazarlamasıyla ilgilenen Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RDIF), 22 bin 714 katılımcının yer aldığı son aşı deneylerinden elde edilen bulguları kamuoyuyla paylaştı.

Rusya'da Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün geliştirdiği "Sputnik V" (GamKovidVak), Vektör Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen "EpiVakKorona" ile Çumakov Merkezi'nin geliştirdiği "KoviVak" aşıları daha önce tescillenmişti.

VISCORAN İLAÇ ŞİRKETİ HAKKINDA

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileriyle anlaşma imzalayan, 20 yıldır sağlık sektöründe yer aldıklarını söyleyen ve aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Terra İlaç ile Myfarma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı da olan  VisCoran İlaç Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, görüşmelerin aslında 9 ay önce başladığını söylemiş, "20 yılı aşkın bir süredir sağlık sektöründeyim. İlaç üretiyoruz. Pandemi başladığı zaman ben de ne yapabilirim, insanlığın içinde olduğu bu durumun neresinde olabilirim, nasıl bir katkı yapabilirim diye düşünerek Nisan ayında bir çalışma içerisine girdim. Araştırma yaptık ve aşının daha etkili olacağına inanarak Ruslarla görüşmeye başladık.

Sonuçta bu aşı bu ülkede üretilecek ve hem ülkemizde hem de fazlası buradan başka ülkelere ihraç edilecek. Bizim için çok önemli, neticede teknoloji transferi Rusya'dan olsa bile aşı Türkiye'de üretilecek ve aynı zamanda yerli bir aşı olacak bir anlamda. Burada üretilip Avrupa ülkelerine ve talep olan diğer ülkelere ihraç edilecek. Ülkemiz için de insanlık için de iyi bir gelişme olacak." demişti.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Son Haberler
Kayseri'de lezzet şöleni başladı
Kayseri'de lezzet şöleni başladı
Belalı Nil Virüsü Yunanistan'ı yok ediyor
Belalı Nil Virüsü Yunanistan'ı yok ediyor
Yurtta bugün hava nasıl olacak? Karadeniz'e şiddetli yağış uyarısı
Yurtta bugün hava nasıl olacak? Karadeniz'e şiddetli yağış uyarısı
Avrupa'nın satranç şampiyonu: BAYEGAN Pendik Satranç Spor Kulübü
Avrupa'nın satranç şampiyonu: BAYEGAN Pendik Satranç Spor Kulübü
Çayırova potadaki ilk galibiyetini elde etti
Çayırova potadaki ilk galibiyetini elde etti
Bursa'da kırsalda yaşam kalitesi artıyor
Bursa'da kırsalda yaşam kalitesi artıyor

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim