• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
07:30
Kayseri üretim gücünü korudu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sosyal medya tehdit alanı olmayacak.. 403 bin internet adresine erişim engellendi
Gündem
Yayınlanma: 16 Ekim 2024 - 14:25

Sosyal medya tehdit alanı olmayacak.. 403 bin internet adresine erişim engellendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli olarak geliştirilen Avcı, Azad, Kasırga, Atmaca ve Kule uygulamaları ile siber güvenliği sağladıklarını bildirdi. Bir haftada 402 bin 979 zararlı internet adresine erişim engellendi.

Gündem
16 Ekim 2024 - 14:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sosyal medya tehdit alanı olmayacak.. 403 bin internet adresine erişim engellendi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli olarak geliştirilen Avcı, Azad, Kasırga, Atmaca ve Kule uygulamaları ile siber güvenliği sağladıklarını bildirdi. Bir haftada 402 bin 979 zararlı internet adresine erişim engellendi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 17. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda konuştu.

Bakan Uraloğlu, bilginin her şeyden değerli ve tarihin her döneminde bir hazine gibi saklandığını belirterek "Bilgi dijitalleşti ve internet ağlarıyla artık herkesin ulaşabileceği bir hale geldi. Bu noktada, siber güvenlik ve kriptoloji adında iki güçlü savunma konsepti ortaya çıktı. Siber güvenlik kavramını bilgiyi dış dünyanın tehditlerinden koruyan bir sur gibi düşünebiliriz. Kriptolojiyi ise bu surun en sağlam kalesi olarak görüyoruz. Karmaşık şifreleme yöntemleriyle donatılmış bu kale, bilginin sadece yetkili kişiler tarafından okunmasını sağlıyor. Tıpkı bir labirent gibi kriptoloji, izinsiz girişleri engeller ve bilginin gizliliğini korur. Özetle bilginin okyanusunda yolculuk ederken, siber güvenlik ve kriptoloji, bizi fırtınalardan koruyan güvenli bir liman gibidir." dedi.

"NESNELERİN İNTERNETİ OLARAK ADLANDIRILAN YENİ BİR YAŞAM BİÇİMİMİZ VAR"

Son yıllarda internet kaynaklı veri ihlallerinin artmasıyla birlikte bilgi güvenliği yönetiminin öneminin arttığını ve herkes için kritik bir öncelik haline geldiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, "Artık hayatımızın her alanına nüfuz eden internete bağlı cihazların oluşturduğu nesnelerin interneti olarak adlandırılan yeni bir yaşam biçimimiz var. Bu yeni yaşam biçimi ile birlikte bir yandan klasik çalışma, düşünme, eğlenme yöntemleri değişirken diğer yandan yaşam yeni şekilleriyle elektronik ortama taşınmaya devam ediyor. Artık faturalarımızı internetten ödüyor, e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapıyoruz. İnternet bankacılığı ile para transferleri gerçekleştiriyoruz. Düşünüldüğünde tüm bu gelişmeler, emek, kaynak ve zaman tasarrufu başta olmak üzere pek çok faydalar sağlıyor. Her türlü bilginin elektronik ortama taşınması ve kritik altyapılarda da yoğun olarak internet uygulamalarının kullanılması güvenlik ihlallerini de beraberinde getirdi." diye konuştu.

Siber saldırıların sadece bir teknoloji sorunu olmaktan çıktığını, ekonomik ve sosyal hayatın her alanını etkileyen ciddi bir tehdit haline geldiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Gelişen tehditler karşısında bu alanlardaki çalışmaların önemi giderek artmakta ve bu tehditlere karşı yenilikçi güvenlik önlemlerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Bu noktada konferansımızın ana temasını oluşturan siber dayanıklılık ve olgunluk kavramları da bu tehditlere karşı koymada her kurum ve işletmenin öncelikli hedeflerinden biri olmuştur. Siber dayanıklılık, siber saldırılara karşı direnç gösterme, saldırıların etkilerini en aza indirme ve normal işleyişine hızla dönme yeteneğini ifade ederken siber olgunluk ise bir organizasyonun siber güvenlik yönetimi süreçlerindeki başarısını ifade etmektedir. Siber dayanıklılık ve olgunluk, sadece teknoloji odaklı bir yaklaşımla sağlanamaz. Bu kavramlar, organizasyonun tüm yapısına entegre edilmeli ve çalışanların siber güvenlik farkındalığının artırılmasıyla desteklenmelidir" ifadelerini kullandı.

BİR HAFTADA 402 BİN 979 ZARARLI İNTERNET ADRESİNE ERİŞİM ENGELLENDİ

USOM tarafından geliştirilen yapay zekâ teknolojisi ile toplam 61 bin 293 adet alan adının vatandaşları dolandırmaya yönelik oltalama olarak kullanıldığını tespit ettiklerini ve gerekli önlemleri aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Toplam 402 bin 979 adet zararlı internet adresine son bir haftada 165 milyon erişim engellendi. Yine, son bir haftada 2 bin 348 adet yani ağ saldırısı USOM'a raporlanmış ve gerekli tedbirler alınmıştır. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından hazırlanan Küresel Siber Güvenlik Endeksi'ne göre ülkemiz Avrupa'da 6., dünya genelinde ise 11. sıradadır" ifadelerini kullandı.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eskişehir'de 4 katlı binanın çatısında yangın çıktı: Dumandan etkilenenler var
Eskişehir'de 4 katlı binanın çatısında yangın çıktı: Dumandan etkilenenler var
Bayburt mutfağı ikinci kez gastronomi festivalinde tanıtılıyor
Bayburt mutfağı ikinci kez gastronomi festivalinde tanıtılıyor
Bingöl'de orman yangını
Bingöl'de orman yangını
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, yangını anlatırken hafif şekilde yaralandı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, yangını anlatırken hafif şekilde yaralandı
Son Haberler
Kayseri Talas'ta Maharetli Eller zamanı
Kayseri Talas'ta Maharetli Eller zamanı
Kayseri üretim gücünü korudu
Kayseri üretim gücünü korudu
Bakan Bolat: "Sarp Gümrük Kapısı sadece Gürcistan'a değil, bütün Asya ülkelerine açılan stratejik bir geçiş koridorudur"
Bakan Bolat: "Sarp Gümrük Kapısı sadece Gürcistan'a değil,...
Eskişehir'de 4 katlı binanın çatısında yangın çıktı: Dumandan etkilenenler var
Eskişehir'de 4 katlı binanın çatısında yangın çıktı: Dumandan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeniz için tüm gücümüzle çalışıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeniz...
Kocaeli'de üstyapı çalışmaları devam ediyor
Kocaeli'de üstyapı çalışmaları devam ediyor

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim