• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:05
Kayseri Melikgazi'den Osmanlı Mahallesi'ne yeni çehre
08:50
Bursa Büyükşehir öğrencilerin yanında
01:02
Felahiyeli miniklerden, millilere klipli destek
01:02
A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar
00:10
Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Sivaslı genç kadın şifayı İzmir'de buldu: "Artık korkmadan yaşıyorum"
SAĞLIK
Yayınlanma: 06 Kasım 2025 - 10:08
Güncelleme: 06 Kasım 2025 - 10:56

Sivaslı genç kadın şifayı İzmir'de buldu: "Artık korkmadan yaşıyorum"

Sivas'ta yaşayan 28 yaşındaki Reyhan Yiğitsoy, 4 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu trigeminal nevralji tanısı aldı. Yıllarca ilaç ve çeşitli tedavi yöntemleri deneyerek hastalığıyla mücadele eden Reyhan Yiğitsoy, Medicana Sağlık Grubu Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun'un yaptığı başarılı operasyon sayesinde sağlığına kavuştu. Reyhan Yiğitsoy, "Şu an çok iyiyim korkusuzca yaşamak çok güzel bir şey"

SAĞLIK
06 Kasım 2025 - 10:08
Güncelleme: 06 Kasım 2025 - 10:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivaslı genç kadın şifayı İzmir'de buldu: "Artık korkmadan yaşıyorum"
Sivas'ta yaşayan 28 yaşındaki Reyhan Yiğitsoy, 4 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu trigeminal nevralji tanısı aldı. Yıllarca ilaç ve çeşitli tedavi yöntemleri deneyerek hastalığıyla mücadele eden Reyhan Yiğitsoy, Medicana Sağlık Grubu Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun'un yaptığı başarılı operasyon sayesinde sağlığına kavuştu. Reyhan Yiğitsoy, "Şu an çok iyiyim korkusuzca yaşamak çok güzel bir şey" dedi.

Sivas'ta yaşayan 28 yaşındaki Reyhan Yiğitsoy'un, 2021 yılında yaşadığı sağlık sorunuyla hayatı değişti. Bir sabah uyandığında yüzünün sol tarafında ani bir çekme hissi ile uyandığını aktaran Reyhan Yiğitsoy, "Görünürde bir şey yoktu ancak felç geçirdiğim endişesiyle hemen bir nöroloji polikliniğine başvurdum. Orada yapılan tetkikler sonucu da trigeminal nevralji tanısı aldım" dedi. Reyhan Yiğitsoy, "Çeşitli ilaç tedavileri uygulandı. Ancak buna rağmen ağrılarımın şiddeti arttı. İki kez radyofrekans yapıldı ama fayda sağlamadı. İlaç tedavilerine sürekli eklemeler, çıkarmalar oldu. Kullandığım ilaçlardan ve şiddetli atak geçirmelerden sonra çenem kitlendi ve artrosentez yaptırmam gerekti. Uzun bir dönem gece plağı kullanmak zorunda kaldım. İlaçlara rağmen ağrılarım geçmeyince bir algoloğa başvurdum. Algolog tek şansımın ameliyat olduğunu ve başka türlü tedavi olamayacağımı söyledi" diyerek, tedavi sürecinde yaşadıklarını paylaştı. Tedavilerinden bir sonuç alamayan ve de hastalığıyla bir şekilde yaşamaya çalışan Reyhan Yiğitsoy, tatil için kız kardeşinin yanına geldiğinde geçirdiği atak tedaviye ulaşmasını sağladı.

Yapay zekadan araştırdılar

Kız kardeşinin yanında geçirdiği atak sonucunda kardeşinin, hastalığına çare bulmak için araştırma yapma ihtiyacı hissettiğini ve bu nedenle ilk iş olarak yapay zekadan faydalandığını aktaran Reyhan Özdemir, "Ben hastalığı kabullendiğim için ekstra bir araştırmaya girmemiştim. Ancak kız kardeşim yapay zeka üzerinden 'Bu alanda en iyi hekim kimdir?' diye bir araştırma yaptığında ilk sırada Medicana International İzmir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun'u görmüş. Bunun üzerine Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun ile iletişime geçtik. Ertesi gün de hastaneye geldik. Sonrasında ameliyat için uygun olup olmadığıma bakıldı. Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun ameliyat için uygun olduğumu söyledi. Bir ay sonra da ameliyat oldum" sözlerini kaydetti.

Korkusuzca yaşamak çok güzel bir şey

Hastalığı nedeniyle günde 4-5 kere atak geçirdiğini, çenesinin kitlendiğini ve yemek yerken, duş alırken atak geçirme endişesi yaşadığını paylaşan Reyhan Özdemir, "Şu an çok iyiyim. Korkusuzca yaşamak çok güzel bir şey... Çünkü hastalık nedeniyle günlük hayatımda, sosyal hayatımda tamamen bitmişti. Yemek yemeğe bile korkuyordum. Düzgün bir şekilde uyuyamıyordum. Korkmadan yaşayabilmenin ne demek olduğunu, Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun sayesinde yeniden hatırladım. Kendisine teşekkür ederim" sözlerini kaydetti.

Yüzünüzü yıkarken bile tetiklenebilir

Trigeminal nevralji hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, "Trigeminal nevralji, kafa ve yüz bölgesine uyarı götüren sinirlerden biri olan Trigeminal (5. Sinir) sinirin herhangi bir sebeple etkilenmesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Toplumda 'delirten hastalık' veya 'intihar hastalığı' olarak bilinir. Beyincik damarlarının bu sinire basısı ile ortaya çıkan bu hastalıkta, üst ve alt çene, yanak ve göz bölgesinde ağrı şikayetleri oluşturabilir. Yüz yıkama, diş fırçalama, yemek yeme veya traş olma gibi faaliyetler ağrının tetiklenmesine neden olabilir. Çoğu hasta bu nedenle ilk olarak diş hekimine başvurur" dedi. Trigeminal nevralji hastalığının tedavisinin ilk olarak ilaçla başladığını belirten Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun sözlerini şöyle tamamladı: "Uzun süre ilaç tedavisi fayda sağlayabilir. İlaç tedavisinin işe yaramadığı durumlarda; radyofrekans ile siniri düşük ısıda yakma, Gama Knife Işın, gliserol enjeksiyon ve cerrahi tedavi seçenekleri de bulunmaktadır. Bu yöntemler içinde cerrahi tedavi ilaç tedavisinden sonra en etkin ve en kalıcı tedavi yöntemidir. Başarı oranı yüzde 90'ların üzerindedir."


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Türkiye sağlık hizmetlerinde dünyanın en iyi ülkelerinden biri"
Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Türkiye sağlık hizmetlerinde dünyanın en iyi ülkelerinden biri"
RTEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet coşkusu
RTEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet coşkusu
Psikiyatri uzmanından LGS öncesi öğrencilere mesaj: "Sınav hayatın sonu değil"
Psikiyatri uzmanından LGS öncesi öğrencilere mesaj: "Sınav hayatın sonu değil"
Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 9 ayda tamamlanan Nöroloji Polikliniği açıldı
Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 9 ayda tamamlanan Nöroloji Polikliniği açıldı
Son Haberler
Bursalı sanatçılar 'iyilik için' birlikte sahne aldı
Bursalı sanatçılar 'iyilik için' birlikte sahne aldı
Altı Üstü İstanbul'dan A Millilere destek
Altı Üstü İstanbul'dan A Millilere destek
150 yıllık miras güneşle buluştu
150 yıllık miras güneşle buluştu
ABD Paraguay'ı 4-1 mağlup etti
ABD Paraguay'ı 4-1 mağlup etti
Kayseri Büyükşehir Çocuk Kütüphanesi miniklerinden Milli Takım'a destek
Kayseri Büyükşehir Çocuk Kütüphanesi miniklerinden Milli Takım'a...
DTS Tasarım Merkezi yapay zeka destekli tekstil tasarımında Türkiye'nin ön saflarında
DTS Tasarım Merkezi yapay zeka destekli tekstil tasarımında Türkiye'nin ön saflarında

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim