• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:25
KTO'dan 'maliyet' hesabı
09:05
Fatma-Halit Çataloğlu Aile Sağlığı Merkezi'nde geri sayım
09:00
Türkiye'den Girne'deki arama-kurtarmaya tam destek
08:55
Girne'deki gemi faciasında yeni gelişme... Kaza tüm yönleriyle soruşturuluyor... 3 günlük milli yas
08:35
Yazın son hava raporu... Karadeniz'e kuvvetli yağış uyarısı!
06:40
Kayseri Büyükşehir'den 30 Ağustos için özel tören
01:24
Maltepe'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
01:14
Gaziosmanpaşa'da Yıldız Tilbe, İstiklal Marşı'nı 200 bin kişiyle okudu
01:05
Çekmeköy'de Zafer Bayramı'nın 104. yılı coşkuyla kutlandı
01:00
Yüksel Yıldırım: "2-0 ile ucuz kurtulduk"
00:56
Manisa FK - Bodrum FK maçının ardından
00:55
Thorsten Fink: "Fenerbahçe doğru dakikalarda golü bularak galip geldi"
00:52
İsmail Kartal: "Çok daha farklı kazanabilirdik"
00:43
Batan gemide yolculuk yapan ağabey ve kardeşinden haber alınamıyor
00:31
Zafer Bayramı'nda İzmit sokakları fener alayıyla aydınlandı
00:29
Aydın'da Zafer Bayramı coşkusu Mert Demir konseriyle doruğa çıktı
00:27
Muğlaspor'un ilk golüne altın ödülü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Sıcak torbası patlamasıyla vücudunun yüzde 30'u yandı: "5 dakika geçti, patladı"
SAĞLIK
Yayınlanma: 25 Ocak 2026 - 09:12
Güncelleme: 25 Ocak 2026 - 10:50

Sıcak torbası patlamasıyla vücudunun yüzde 30'u yandı: "5 dakika geçti, patladı"

Bacağına koyduğu sıcak su torbası patlayan 51 yaşındaki Fariz Aydın'ın vücudunun yaklaşık yüzde 30'u yandı. Acı içinde kalan Aydın, "Kaynar su koymuştum, torbanın havasını almamıştım, 5 dakika geçti, patladı. Sadece vücudumun yandığını hissettim, pijamanın içinden torbayı çıkarana kadar ellerim, karın bölgesi, bacağım yandı, bilgi almadan kullanmasınlar" dedi. Tedavi sonrası taburcu edilen hastasına ilişkin konuşan Prof. Dr. Mustafa Turan ise,

SAĞLIK
25 Ocak 2026 - 09:12
Güncelleme: 25 Ocak 2026 - 10:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sıcak torbası patlamasıyla vücudunun yüzde 30'u yandı: "5 dakika geçti, patladı"
Bacağına koyduğu sıcak su torbası patlayan 51 yaşındaki Fariz Aydın'ın vücudunun yaklaşık yüzde 30'u yandı. Acı içinde kalan Aydın, "Kaynar su koymuştum, torbanın havasını almamıştım, 5 dakika geçti, patladı. Sadece vücudumun yandığını hissettim, pijamanın içinden torbayı çıkarana kadar ellerim, karın bölgesi, bacağım yandı, bilgi almadan kullanmasınlar" dedi. Tedavi sonrası taburcu edilen hastasına ilişkin konuşan Prof. Dr. Mustafa Turan ise, "Yüzde 30 yanık söz konusu, kaynar su kesinlikle konulmamalı, havanın alınması lazım. Bazen sıcak su torbasıyla uyunuyor, tehlikeli, bu tarz ürünleri kullanırken dikkatli olunmalı" diye konuştu.

Soğuk kış günlerinde birçok vatandaşın ısınmak için kullandığı sıcak su torbaları çeşitli nedenlerle kimi zaman kişilerde yanıklar meydana getirebilirken uzmanlar uyarıyor. İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Fariz Aydın'ın da iddiaya göre 24 Aralık günü pijamasının içerisinden platin bulunan, ağrıyan bacağına koyduğu sıcak su torbası patladı. Vücudunda hissettiği sıcaklıkla yerinden fırladığını söyleyen Aydın, hemen hastaneye koştu. Avrupa'nın en büyük merkezlerinden biri olarak gösterilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'ne gelen Aydın'ın el, karın ve bacak bölgesinde yanıklar olduğu tespit edildi ve hemen tedaviye başlandı. Vücudunun yaklaşık yüzde 30'unun yandığı belirlenen Aydın, başarılı tedavi sürecinin ardından taburcu edilirken yaşadıklarını anlattı. Yanık Merkezi Sorumlusu, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan ise hem hastasının durumuna ilişkin konuştu hem de ev kazalarına karşı uyarılarda bulundu.

"Su kaynardı, havasını almadım, bilgi almadan kullanmasınlar"

Kontrolleri süren 51 yaşındaki Fariz Aydın, "Saat 01.00 civarında oldu. Daha önce trafik kazası geçirmiştim, ayağımda platin var. Ondan dolayı rahatsız oluyordum, ayağımın üstüne koyunca rahatlıyordum. Bir beş dakika geçti, patladı. Birden ayaklarımın yandığını hissettim. Pijamanın iç kısmına koymuştum. Kaynar su koymuştum, bir de torbanın havasını almamıştım. Ses yok sadece vücudumun yandığını hissettim, pijamanın içinden torbayı çıkarana kadar ellerim yandı. Karın bölgesi, bacağım yandı. Acı oldu, tarifi yok, buraya gelene kadar üzerine buz koydum, rahatlamıyorsun. Nasıl kullanacağımı, kaç derece sıcaklıkta su koyacağımın bilgisini almadan kesinlikle kullanmam. Kişiler, kaliteli bir ürün alsınlar, aldıkları yerden bilgi almadan kullanmasınlar" diye konuştu.

"Son yıllarda sıcak su torbası olayları artmaya başladı"

Yanık durumlarında kişilerin öncelikle çeşme suyu altında bölgenin enerjisini 15-20 dakikalık bir süreçte alması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Turan, sonrasında yanan noktanın ıslak, temiz bir malzemeyle muhafaza edilerek sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Turan, "Kışın soba yakılmasına bağlı olarak özellikle sobayı tutuşturmak için kullanılan ürünlerin; tiner, mangal jeli yanıkları bazen kolonya atabiliyorlar. Bu tarz yanıklar gelebiliyor. Bir de son yıllarda sıcak su torbası olayları artmaya başladı. Dikkat etmek lazım, sıcak su konduğu zaman özellikle 50 dereceyi geçtiği zaman bir anda bu ürünler deforme oluyor. Hasta da torbaya 1 ya da 1,5 litre çok sıcak su koymuş oluyor ve vücudun geniş alanlarında yanıklar oluşabiliyor. Poliklinikten takip ettiğimiz hastalar olabiliyor, bu ürünlerin kullanımında kaynar su kesinlikle kullanılmaması lazım. İçindeki havanın alınması lazım, kapağının iyi oturan şekilde çalışması gerekiyor. Ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmek lazım" dedi.

"Bazen o sıcak su torbasıyla uyunuyor, tehlikeli"

Kişilerin kimi zaman sıcak su torbasıyla uyuduklarını ancak bunun yapılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Turan, "Bazen o sıcak su torbasıyla uyunuyor, uykudan uyandıklarını belirtiyorlar, hasta üzerine yatabiliyor, dikkat edelim. Hastamızda yüzde 30 yanık söz konusu. Halkımızın bu tarz ürünleri kullanırken dikkatli olmasını öneriyoruz. Gece ağrılarından dolayı hasta bu ürünü kullanmış. Sıcak su koymuş ve bir anda yüzde 30 yanıkla ve anormal derece bir ağrıyla bize başvurdu. Bu ürünlerle yatılması da tehlikeli çünkü üzerine yatıp basıncı artırması söz konusu olabilir. Çok sıcak olduğu zaman içerisine buhar birikiyor, o buhar basınç oluşturuyor ve hemen patlamasına yol açabiliyor. Kapaklarının oturmasına iyi dikkat edelim, eski ürünleri kullanmayalım" şeklinde konuştu.


2026/01/sicak-torbasi-patlamasiyla-vucudunun-yuzde-3039u-yandi-quot5-dakika-gecti-patladiquot.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağız kuruluğu uyarısı! Sürekli su içme ihtiyacı başka hastalıkların habercisi olabilir
Ağız kuruluğu uyarısı! Sürekli su içme ihtiyacı başka hastalıkların habercisi olabilir
Kalp krizi geçiren Cem Yılmaz'dan iyiyim mesajı
Kalp krizi geçiren Cem Yılmaz'dan iyiyim mesajı
Nargile içerken fenalaşıp baygınlık geçirdi
Nargile içerken fenalaşıp baygınlık geçirdi
45 yaşından önce görülen menopoz belirtilerine dikkat
45 yaşından önce görülen menopoz belirtilerine dikkat
Son Haberler
Kayseri Kocasinan'a yeni Akademi Tesisi
Kayseri Kocasinan'a yeni Akademi Tesisi
Türk Devletleri ile ticarette 24 yılda 20 katlık artış
Türk Devletleri ile ticarette 24 yılda 20 katlık artış
Kocaeli'nin altın çocukları Akdeniz'e damga vurdu
Kocaeli'nin altın çocukları Akdeniz'e damga vurdu
KTO'dan 'maliyet' hesabı
KTO'dan 'maliyet' hesabı
Zafer Bayramı Manisalı çocukların neşesiyle kutlandı
Zafer Bayramı Manisalı çocukların neşesiyle kutlandı
Antalya'da teknoloji indirimi izdihama yol açtı: 10 saat yağmur altında beklediler
Antalya'da teknoloji indirimi izdihama yol açtı: 10 saat yağmur altında beklediler

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim