• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
10:10
Yapay zekâ raflara kadar indi!
10:05
İBB ekiplerinden yoğun atık mesaisi
09:27
MHP Kayapınar Kongresinde Baver Bulut yeniden başkan seçildi
09:24
Artaş Holding'den eğitim yatırımı
09:23
Kaymakam Yıldırım kamu kurumlarında incelemelerde bulundu
09:22
ABD ve Avrupa kirazda bu aromayı özellikle istiyor
09:21
Sultangazi, Türkiye Profesyonel Kick Boks Turnuvası'na ev sahipliği yaptı
09:18
Erzurum'da sağlık ordusu sahada: "Can Ebeleri" görev başında
09:16
Serbest piyasada döviz fiyatları
09:08
Hatay'da 3 ilçede planlı su kesintisi yapılacak
09:08
Mudanya'da şehitler anısına, beraberlik ve bereket için dua edildi
09:01
Bayburtlu aile yayla yolunda karşılaştıkları tilkiyi kekle besledi
08:58
Kayserispor'dan yabancı transferi
08:54
Arsuz'da sokak şenlikleri yoğun ilgi gördü
08:14
Binali Yıldırım Refahiye'deki Orçul Festivali'nde vatandaşlarla buluştu
07:30
Ankara'nın merkezine 32 katlı ikiz ultra lüks rezidans
07:15
Çerçeve yasa Meclis'te
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün: "Türk Savunma Sanayisi için önemli dönüm noktalarından bir tanesi"
Gündem
Yayınlanma: 29 Ocak 2026 - 14:04
Güncelleme: 29 Ocak 2026 - 15:07

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün: "Türk Savunma Sanayisi için önemli dönüm noktalarından bir tanesi"

Portekiz Deniz Kuvvetleri için inşasına başladığı Denizde İkmal ve Lojistik Destek Gemilerinin kızağa koyma töreninde konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Ürettiğimiz platformları dost ve müttefik ülkelerle ihtiyaçları doğrultusunda paylaşmakta bizim için önemli ve mutluluk verici olaylardan. Türk Savunma Sanayisi için önemli dönüm noktalarından bir tanesi. 20 yılda Türk Savunma Sanayii'nin geldiği nokta işte. Platformlarda kullanılan silah

Gündem
29 Ocak 2026 - 14:04
Güncelleme: 29 Ocak 2026 - 15:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün: "Türk Savunma Sanayisi için önemli dönüm noktalarından bir tanesi"
Portekiz Deniz Kuvvetleri için inşasına başladığı Denizde İkmal ve Lojistik Destek Gemilerinin kızağa koyma töreninde konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Ürettiğimiz platformları dost ve müttefik ülkelerle ihtiyaçları doğrultusunda paylaşmakta bizim için önemli ve mutluluk verici olaylardan. Türk Savunma Sanayisi için önemli dönüm noktalarından bir tanesi. 20 yılda Türk Savunma Sanayii'nin geldiği nokta işte. Platformlarda kullanılan silah sistemler ve faydalı yükler açısından kendi kendine yete bilmemiz konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece NATO'daki müttefiklerimizin değil dünyanın diğer tarafından üçüncü ülkelerinde ihtiyaçlarını karşılaya bileceğimiz önemli ve sürdürüle bilir bir yola çıktığımızı düşündüğümüzü ifade etmek istiyorum" dedi.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş (STM) tarafından İstanbul'da inşası devam eden Portekiz Deniz Kuvvetleri'ne ait Denizde İkmal ve Lojistik Destek Gemileri'nin birinci gemisinin blok kızağa koyma töreni, Tuzla'daki Ada Tersanesi'nde düzenlendi. Törene; Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Cemal Ziya Kadıoğlu, Portekiz Savunma Bakanı Nuno Melo, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Portekiz Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nobre de Sousa, Portekiz Hava Kuvvetleri Komutanı Gen. Joo Cartaxo Alves ve, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, iki ülkenin büyükelçileri, Portekiz ve Türk Deniz Kuvvetleri mensupları ile Türk savunma sanayii firmalarının temsilcileri katıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Türk Savunma Sanayisi için önemli dönüm noktalarından bir tanesi. Allah'a çok şükür Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla son 20 yılda Türk Savunma Sanayii'nin geldiği nokta işte kendi kendine yetine bilirlik hususunda yüzde 83'lere varan yerlilik oranı sadece kara sadece hava sadece deniz değil ihtiyaç duyduğumuz tüm alanlarda ihtiyaçlarımızın önemli bir ölçüde yerli. Ekosistemimizden hem platformların kendisi hem platformlarda kullanılan silah sistemler ve faydalı yükler açısından kendi kendine yete bilmemiz konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ürettiğimiz platformları dost ve müttefik ülkelerle ihtiyaçları doğrultusunda paylaşmakta bizim için önemli ve mutluluk verici olaylardan. İşte biz bunu da yeteneklerimizi zaman zaman kazandığımız bu platformlarda ki özgün tasarım ve yenilikçi yaklaşımlarla dost ve müttefik ülkelerin ihtiyacını karşılayacak ve bizim savunma sanayimizin ihracatı olarak yansıyacak ürünleri de sizlerle anlaşmaları yaptıkça törenleri düzenledikçe paylaşıyoruz. Bu gün işte o günlerden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

"Sadece NATO'daki müttefiklerimizin değil üçüncü ülkelerinde ihtiyaçlarını karşılaya bileceğimiz bir yola çıktığımızı düşündüğümüzü ifade etmek istiyorum"

Görgün, "Özellikle Türk donanması son zamanlarda Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyle yaklaşık 40'a yakın bir platformun aynı bizim gurur duyduğumuz, göğsümüzü kabartan çalışmalarıyla yüzümüzü ağartan hem devlet tersanelerimiz hem özel tersanelerimle ortaya çıkartılan uçak gemisinden insansız deniz araçlarına, farklı görevlerde vazifelendirilecek platformlara varana kadar neredeyse tamamını yerli ve milli üretmenin gururunu yaşarken, işte bugün dost ve müttefik ülke olan Portekiz'in önemli bir ihtiyacı olan lojistik gemisinin iki tanesinin sözleşmesini 2024 yılında Aralık ayında imzalamıştık. Bugün köşe taşlarından bir tanesi misafir savunma bakanının ve deniz kuvvetlerinin de katıldığı törenle sizlerle paylaşmış durumdayız. Bu süreçte çok büyük emekler var. Gerek mühendislik yetenekleri gerek tersanelerimizin kabiliyetleri gerek Türk donanmasında oluşmuş tasarımsal kabiliyetin farklı ürüne dönmesiyle Savunma Bakanlığımız ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan aldığımız destekle hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılar hem de müttefiklerimizin ihtiyaçlarını karşılar hale geldik. Portekiz'e deniz platformu konusuna birlikte çalışmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü Portekiz denizcilik tarihinde kendini kanıtlamış bir ülke. Bu anlamdaki tecrübelerini bizim yeteneklerimizle birleştirme kararını vermelerinin mutluluğunu yaşıyoruz. Hem bu ürünle iyi bir başlangıç yaptığımızı değerlendirirken, bundan sonraki sadece Portekiz'in değil sadece NATO'daki müttefiklerimizin değil dünyanın diğer tarafından üçüncü ülkelerinin de ihtiyaçlarını karşılaya bileceğiz önemli ve sürdürüle bilir bir yola başladığımızı ve yola çıktığımızı düşündüğümüzü ifade etmek istiyorum.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İBB ekiplerinden yoğun atık mesaisi
İBB ekiplerinden yoğun atık mesaisi
Tarihi mezarın üzeri çakıl taşlarıyla kapatılıp otopark görünümü verildi
Tarihi mezarın üzeri çakıl taşlarıyla kapatılıp otopark görünümü verildi
Deniz, kum taşıdı, liman işlevini kaybetti, balıkçılar çözüm bekliyor
Deniz, kum taşıdı, liman işlevini kaybetti, balıkçılar çözüm bekliyor
Koruma altındaki çocuklar için bir araya geldiler
Koruma altındaki çocuklar için bir araya geldiler
Son Haberler
Yazın boğaz enfeksiyonuna yol açan 7 hata!
Yazın boğaz enfeksiyonuna yol açan 7 hata!
Yapay zekâ raflara kadar indi!
Yapay zekâ raflara kadar indi!
İBB ekiplerinden yoğun atık mesaisi
İBB ekiplerinden yoğun atık mesaisi
Yeni yaşam merkezinde sona doğru
Yeni yaşam merkezinde sona doğru
Yağmur suyu baskınlarına köklü çözüm
Yağmur suyu baskınlarına köklü çözüm
TUTAP Başkanı Yıldız'dan Hadrianapolis Antik Kenti vurgusu
TUTAP Başkanı Yıldız'dan Hadrianapolis Antik Kenti vurgusu

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim