• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
08:30
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı
07:40
KTO'dan OVP değerlendirmesi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. Sanatçılardan Büyükşehir'e 'sanata destek' teşekkürü
BURSA
Yayınlanma: 19 Ekim 2021 - 13:08

Sanatçılardan Büyükşehir'e 'sanata destek' teşekkürü

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi nedeniyle ekonomik çıkmaza düşen yerel sanatçılara destek amacıyla düzenlendiği 'Birnefestival' programı sayesinde rahat bir nefes alan sanatçılar, kendilerine 1 milyon TL'den fazla ekonomik katkı sağlayan proje nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti.

BURSA
19 Ekim 2021 - 13:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sanatçılardan Büyükşehir'e 'sanata destek' teşekkürü
Bursa'da pandemiden ekonomik anlamda olumsuz etkilenen vatandaşlar ve esnafa yönelik toplamda 170 milyon TL'lik destek sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, süreçten en fazla etkilenen yerel sanatçılara da önemli destekler sağladı. Konser ve sahne etkinliklerinin adeta durduğu dönemde ağır yaralar alan yerel sanatçıları desteklemek amacıyla Mart ayında "Bursa'nın Her Sokağı Ayrı Bir Şarkı" projesiyle sokak sanatçılarına sağlıklı ortamda sanatlarını icra etme imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında da 3 ay sürecek Sokak Sanatçıları Festivali'ni düzenlemişti. Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Birnefestival' programı 10 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında 17 ilçede Bursalıları sanatla buluşturdu. Proje kapsamında 17 ilçede, 57 noktada 450 sanatçı ve sanat emekçisi 3 ay süre ile 312 ayrı gösteri yaptı. Toplam 1 milyon 100 bin TL bütçeli proje kapsamında 10 binlerce Bursalı açık hava sanat etkinliklerini takip etme imkanı buldu.

Sanatçılardan teşekkür ziyareti

Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi Başkanı Mustafa Yıldırım ve 'Birnefestival' programına katılarak sanatlarını icra etme imkanı bulan sanatçılar, teşekkür etmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Pandeminin bir çok sektörü etkilediğini ancak konser ve sahne etkinliklerinin adeta durması nedeniyle yerel sanatçıların ekonomik dar boğaza girdiğini hatırlatan Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi Başkanı Mustafa Yıldırım, "Böyle bir süreçte Bursa Büyükşehir Belediyesi imdadımıza yetişti. O sıkıntılı süreçte sanatçı arkadaşlarımız sanatlarını icra edip, rahat bir nefes aldı. Sanata ve sanatçıya sağladıkları destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza projeye katılan tüm sanatçılar adına teşekkür ediyorum" dedi.

Projelerimiz devam edecek

Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşandığı dönemde ekonomik olarak sıkıntı yaşayan tüm sektörlere destek olmaya çalıştıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, "Sanatçılarımızın da bu süreçten çok fazla etkilendiğini biliyoruz. Uyguladığımız proje hem sanatçılarımıza nefes oldu hem de pandemi nedeniyle zor günler geçiren halkımıza moral oldu. Bursalıları kültür ve sanatla buluşturan projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Ben de projeye katılarak katkı sunan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BTSO’da organ seçimleri 1 Ekim’de yapılacak!
BTSO’da organ seçimleri 1 Ekim’de yapılacak!
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
Son Haberler
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı
KTO'dan OVP değerlendirmesi
KTO'dan OVP değerlendirmesi
Kayseri'de bacağından bıçaklanan şahıs yaralandı: 1 gözaltı
Kayseri'de bacağından bıçaklanan şahıs yaralandı: 1 gözaltı
Aksu'daki orman yangını fabrikaları tehdit etti: Vinçler de devreye girdi
Aksu'daki orman yangını fabrikaları tehdit etti: Vinçler de devreye...
Göztepe kalecisi Luka Gugeshashvili'den taraftara tepki
Göztepe kalecisi Luka Gugeshashvili'den taraftara tepki
Meteoroloji'den Bursa açıklaması!
Meteoroloji'den Bursa açıklaması!

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim