• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:40
Kayseri Büyükşehir'den yaya güvenliği için yeni üstgeçit modeli
09:25
Kayseri Melikgazi'den okullarda temizlik mesaisi
09:16
Kaymakam Arıkan, incir hasadına katıldı
09:07
KUDAKA yönetiminden iller arasındaki işbirliği ve koordinasyonun vurgusu
09:06
Erzincan Belediyesi Yaz Spor Okulları sona erdi
09:05
Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta geleceğe yön veren yatırımlar, güçlü fizibiliteler
08:57
Didim Belediyesi'nden yeşil hamle
08:46
Çanakkale Havalimanı Ağustos ayında 10 bin 967 yolcuya hizmet verdi
08:46
Endemik Vadi'de diplomatik buluşma
08:43
Erzincan'da ilk kez Milli Takım Gelişim Kampı düzenlendi
08:40
Sıcaklıklar yükseliyor! İşte 11 Eylül Cuma hava durumu
08:35
Sinop İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı
08:32
Sinop'ta sünnet şöleni
08:28
Yatağan Çamlıca'ya kesintisiz içme suyu
08:22
Boğazında kalan jöle şeker ölümle burun buruna gelen 3 yaşındaki çocuk heimlich manevrasıyla hayata tutundu
08:00
Dalaman havalimanı 8 ayda 3 milyon 726 bin yolcuya hizmet verdi
07:40
Kayseri Talas'ta tarımda öncü adım
06:40
AK Parti Kayseri dinamiklerinden Ankara çıkarması
01:24
Bahçelievler'de, 3 CHP'li meclis üyesi AK Parti'ye geçti
00:41
Kayserispor Başkanı Çamlı: "Bu yolun sonu şampiyonluk"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Sağlık çalışanlarının mali haklarını iyileştirecek teklif kabul edildi
SAĞLIK
Yayınlanma: 11 Haziran 2022 - 11:53

Sağlık çalışanlarının mali haklarını iyileştirecek teklif kabul edildi

Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarının iyileştirilmesine yönelik yasa teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

SAĞLIK
11 Haziran 2022 - 11:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sağlık çalışanlarının mali haklarını iyileştirecek teklif kabul edildi
Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini de içeren kanun teklifi, komisyonda kabul edildi.

Komisyonda, AK Parti, MHP ve CHP milletvekillerinin "evet" oyu kullandığı teklife göre, 1 Ocak 2029'a kadar sözleşmeli aile hekimi olarak çalışanlar, tıpta uzmanlık sınavı sonuçlarına göre merkezi yerleştirmeye tabi olmaksızın, Tıpta Uzmanlık Kurulunca belirlenen esaslar çerçevesinde aile hekimliği uzmanlık eğitimi yapabilecek.

Tabip veya diş tabibi kadro ve pozisyonları esas alınarak emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlanmış olup, aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olan tabip ve diş tabiplerinden ilgili mevzuatına göre uzman olanlara, 26.000 gösterge rakamının, uzman olmayanlara 20.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay emekli aylıklarıyla birlikte ilave ödeme yapılacak.

Her bir sağlık tesisinde ek ödemeye esas işlemleri denetlemek üzere inceleme heyetleri oluşturulacak.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında bakanlıkça belirlenen hizmet sunum şartları ve kriterleri, personelin unvanı, görevi, disiplin durumu, çalışma şartları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, tetkik, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler ve özellik arz eden riskli bölümlerde çalışma gibi unsurlar dikkate alınmak suretiyle ek ödemenin oranı Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Teklifle, personele dağıtılabilecek ek ödeme tutarları da belirleniyor.

Sağlık Bakanlığı bağış, faiz ve kira gelirleri dışındaki döner sermaye gelirleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan elde edilen tüm kaynaklar ile diğer nakit kaynaklarını personele ek ödeme dağıtımında kullanabilecek.

Bakanlık döner sermaye işletmeleri, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli ve verimli hizmet sunumunun teşviki, sağlık kurum ve kuruluşlarının kendi imkanlarıyla karşılayamadıkları ihtiyaçların giderilmesi; eğitim, araştırma, geliştirme faaliyetlerinin ve bakanlık taşra teşkilatının desteklenmesi amacıyla yapılacak giderlere iştirak etmek için aylık gayrisafi hasılattan aylık tahsil edilen tutarın yüzde 6'sını geçmemek üzere, bakanlıkça belirlenecek oranı Bakanlık Döner Sermaye Merkez Saymanlığı hesabına aktaracak.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410'u, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265'i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak.

İl sağlık müdürlüğünün ve hastanelerin sözleşmeli pozisyonlarında istihdam edilen tabipler ile bakanlık veya bağlı kuruluşlarının kadrosunda tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık mevzuatına göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık eğitimi veya yan dal uzmanlık eğitimi yaptırılanlar için de bu hüküm uygulanacak.

ALACAK TAHSİLİ

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerince, sağlık sigortasından yararlanamayanlara sunulan sağlık hizmet bedellerinden 31 Aralık 2021 tarihine kadar tahsil edilememiş alacak tutarlarının yüzde 50'si, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren 1 yıl içinde defaten veya taksitle ödenirse geri kalan kısmı ferileriyle (asıl alacağa olan eklentiler) birlikte silinecek.

Komisyonda kabul edilen önergeyle, bu maddedeki tutarlar 5 bin liradan 10 bin liraya yükseltildi. Buna göre, söz konusu alacak tutarı 10 bin lira ve altındaysa tamamı resen, alacak tutarının yarısının 10 bin liranın altında olması halinde 10 bin lira terkin edilerek, bakiye kısım tahsil edilecek.

Yükseköğretim Kanunu'nda yapılan değişikle, üniversite hastanelerinde görev yapan personelin sabit ek ödemelerinin de merkezi yönetim bütçesinden karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile paralel düzenleme yapılması öngörülüyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİNDEN EK ÖDEME

Sağlık Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme alması sağlanacak. Personele dağıtılabilecek ek ödeme tutarı belirlenirken, sağlık kurum ve kuruluşlarının tek tek tahakkukları ya da gelirleri yerine Sağlık Bakanlığının toplam gelirleri ve nakit imkanları esas alınarak personele ek ödeme yapılabilecek.

Teklifle, öğretim üyelerinin mesai saatleri dışında üniversitede sundukları sağlık hizmetlerinden dolayı aldıkları ilave ücretler için belirlenen tavan yükseltilecek.

Adli Tıp Kurumu personelinin sabit ek ödemeleri de merkezi yönetim bütçesinden karşılanacak.

Teklifle, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı kadro ve pozisyonlarına yapılacak ilk defa veya yeniden atamalara ve kuraya ilişkin şartlar da düzenleniyor. Kura ve bunların Sağlık Bakanlığındaki atamalarına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini, ilgili dalda tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, eğitim görevlisi ve başasistanlar verecek. Doktor öğretim üyesi ve başasistanların tıpta uzmanlık eğitimi verebilmeleri için uzmanı oldukları alanda fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şart olacak.

Teklif, Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da değişiklik yapıyor. Buna göre, ilgili kanun kapsamında devlet hizmeti yükümlülüğünü yapan personel, bulundukları ilde ilgili kanuna tabi sözleşmeli sağlık personeli olarak çalışabilecek.

Pozisyon yetersizliği sebebiyle sözleşmeli personel istihdamında güçlük yaşandığında, bu güçlüğü aşmak üzere pozisyon sayısı artırılacak.

Eğitim aile sağlığı merkezi veya eğitim aile hekimliği birimlerinde görev yapan öğretim üyeleri ve eğitim görevlilerine asıl kurumlarında da ödeme yapılacak.

# sağlık çalışanları# özlük# mali# haklar# meclis plan ve bütçe komisyonu# i̇yileştirme
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sinop'ta sünnet şöleni
Sinop'ta sünnet şöleni
Yatağan Çamlıca'ya kesintisiz içme suyu
Yatağan Çamlıca'ya kesintisiz içme suyu
Sağlıklı yaşam için nefes aldılar
Sağlıklı yaşam için nefes aldılar
SEAH'ta 10 yataklı kemoterapi ünitesi hizmete girdi
SEAH'ta 10 yataklı kemoterapi ünitesi hizmete girdi
Son Haberler
Kocaeli İzmit'te kent esnafına okul alışverişi desteği
Kocaeli İzmit'te kent esnafına okul alışverişi desteği
Kayseri Büyükşehir'den yaya güvenliği için yeni üstgeçit modeli
Kayseri Büyükşehir'den yaya güvenliği için yeni üstgeçit modeli
Ankara Keçiören'de okullarda hijyen seferberliği
Ankara Keçiören'de okullarda hijyen seferberliği
İstanbul Maltepe'de spor ve oyun mahallelere taştı
İstanbul Maltepe'de spor ve oyun mahallelere taştı
KocaeliKart ile ulaşımda dijital kolaylık
KocaeliKart ile ulaşımda dijital kolaylık
Esad'dan Türkiye'ye küstah tehdit
Esad'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim