• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
06:35
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Rusya, Ukrayna'ya güdümlü füzelerle saldırdı: 30 bin kişi elektriksiz kaldı
DÜNYA
Yayınlanma: 14 Ekim 2025 - 12:30
Güncelleme: 14 Ekim 2025 - 13:36

Rusya, Ukrayna'ya güdümlü füzelerle saldırdı: 30 bin kişi elektriksiz kaldı

Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'daki enerji altyapısına gece saatlerinde güdümlü füzelerle saldırı düzenlerken, kentin üç bölgesinde 30 bin hane elektriksiz kaldı.

DÜNYA
14 Ekim 2025 - 12:30
Güncelleme: 14 Ekim 2025 - 13:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rusya, Ukrayna'ya güdümlü füzelerle saldırdı: 30 bin kişi elektriksiz kaldı
Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'daki enerji altyapısına gece saatlerinde güdümlü füzelerle saldırı düzenlerken, kentin üç bölgesinde 30 bin hane elektriksiz kaldı.

Rusya ile Ukrayna arsındaki savaş yaklaşık 4 yıldır sürüyor. Karşılıklı saldırıların düzenlendiği savaşta son hamla Rusya'dan geldi. Rus kuvvetleri, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'da enerji altyapısını hedef aldı. Harkov Bölge Valisi Oleh Syniehubov yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin kentin güneydoğusundaki Nemyshlyanskyi ve Slobidskyi ile kuzeydeki Shevchenkivskyi bölgelerini güdümlü bombalarla hedef aldığını belirtti.

"Bomba hastaneye zarar verdi"

Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov ise yaptığı açıklamada, 3 bombanın bir hastaneye zarar verdiğini ve elektrik iletim hatlarını vurduğunu söylerken, "Ne yazık ki hastane oldukça ağır hasar gördü ve içeride hastalar vardı. Dört kişi çeşitli derecelerde yaralandı, yaklaşık 200 pencere kırıldı. Bazı hastalar başka servislere nakledildi" dedi.

Terekhov, yaklaşık 30 bin hanenin de elektrik kesintilerinden etkilendiğini aktararak, "Saldırılar genel olarak enerji hedeflerine yönelik. Amaç, elektrik iletim ağını çalışmaz hale getirmek" ifadelerini kullandı.

"Dünya, Moskova'nın bu acımasız saldırıları gerçekleştirme yeteneğini elinden alabilir"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Rus saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu gece Rusya'nın şehirlerimize ve altyapımıza yönelik hava terörü yeniden devam etti. Ana hedefler enerji altyapımızdı. 96 saldırı dronu kullanıldı, çoğunu düşürmek mümkün oldu ama maalesef hepsi değil. Harkov'a, şehir hastanesine hava bombalarıyla saldırdılar, 57 kişi yaralandı. Tam anlamıyla terörist ve alçakça bir saldırı; insanların hayatlarının kurtarıldığı bir yere yapılan saldırı" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki enerji altyapısının da hedef alındığını vurgulayan Zelenskiy, "Kirovohrad bölgesinde sivil altyapı zarar gördü, özellikle de bölgedeki iki yerleşim yerinde demiryolu altyapısı. Sumy bölgesinde enerji tesislerine ve bir işletmeye saldırı oldu. Donetsk bölgesi de vuruldu" açıklamasını yaptı.

Rusya'nın her gün elektrik santrallerine, elektrik hatlarına saldırdığını vurgulayan Zelenskiy, "Gaz tesislerimiz hedef alınıyor. Dünya, Moskova'nın bu acımasız saldırıları gerçekleştirme yeteneğini elinden alabilir. Ortaklarımız bunun için ne gerektiğini biliyor: Patriot, Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemleri (NASAMS), SAMP/T hava savunma sistemleri ve diğer hayati öneme sahip sistemler. ABD ve Avrupa'dan, G7'den ve bu sistemlere sahip olup bunları halkımızın korunması için sağlayabilecek tüm ortaklardan somut adımlar bekliyoruz. Ukrayna'nın, füzelerden, dronlardan ve bombalardan gökyüzünü koruyacak yeterli hava savunma sistemine ihtiyacı var. O zaman Rus hava terörü tüm anlamını yitirecek. Dünya, Moskova'yı gerçek müzakerelere oturmaya zorlamalı. Yalnızca güç yoluyla sağlanan barış sonuç verebilir. Yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.


2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_1.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_2.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_3.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_4.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_5.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_6.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_7.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_8.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_9.jpg
2025/10/rusya-ukrayna39ya-gudumlu-fuzelerle-saldirdi-30-bin-kisi-elektriksiz-kaldi_10.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD: "İran limanlarına yönelik ablukada son 20 günde 48 geminin güzergahı değiştirildi"
ABD: "İran limanlarına yönelik ablukada son 20 günde 48 geminin güzergahı değiştirildi"
Polonya Başbakanı Tusk: " En büyük tehlike dış düşmanlar değil, ittifakımızın süregelen çözülmesidir"
Polonya Başbakanı Tusk: " En büyük tehlike dış düşmanlar değil, ittifakımızın süregelen çözülmesidir"
İsrail, ateşkese rağmen Lübnan'ı vurdu: 10 ölü
İsrail, ateşkese rağmen Lübnan'ı vurdu: 10 ölü
Kenya'da sel felaketi: 10 ölü
Kenya'da sel felaketi: 10 ölü
Son Haberler
Memduh Büyükkılıç'tan Çarşı Melikgazi'ye ziyaret
Memduh Büyükkılıç'tan Çarşı Melikgazi'ye ziyaret
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
Fenerbahçe, Kadıköy'de Başakşehir'e karşı galibiyet serisini sürdürdü
Fenerbahçe, Kadıköy'de Başakşehir'e karşı galibiyet serisini...
Fenerbahçe, ligde 2 maç sonra kazandı
Fenerbahçe, ligde 2 maç sonra kazandı
Talisca'dan Başakşehir karşısında hat-trick
Talisca'dan Başakşehir karşısında hat-trick
Gençlerin gözüyle 'Cumhuriyet'
Gençlerin gözüyle 'Cumhuriyet'

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim