• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
00:00
CHP: İmamoğlu'nun istifası şaşırtıcı olmadı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ordu'ya manevi zenginlik katacak proje
Gündem
Yayınlanma: 17 Şubat 2024 - 17:05

Ordu'ya manevi zenginlik katacak proje

Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’ya müjdelediği ve bünyesinde Diyanet Akademisinin de bulunduğu Türk İslam Araştırmaları Merkezi için bugün ilk adım atıldı.

Gündem
17 Şubat 2024 - 17:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ordu'ya manevi zenginlik katacak proje
Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in Ordu'ya müjdelediği ve bünyesinde Diyanet Akademisinin de bulunduğu Türk İslam Araştırmaları Merkezi için bugün ilk adım atıldı.

ORDU (İGFA) - Mega projeler ile Ordu'ya çağ atlatan Başkan Güler yeni bir projeyi daha şehrin hizmetine sunuyor. Başkan Güler'in Altınordu Melet kıyısında sürdürdüğü Büyük Melet Park Projesi'nin ardından yine aynı yerde, karanın denizle birleştiği noktada büyük bir Türk İslam Araştırmaları Merkezi hayata geçiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin ortaklığında yapılacak olan proje kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler arasında protokol imzalanarak bugün ilk adımlar atıldı.  

"BU PROJE İLE ŞEHRE DEĞER VE ŞEREF KATACAĞIZ"

İmza öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Güler, Türk İslam Araştırmaları Merkezi Projesi'nin Ordu'dan dünyaya yayılacak bir hizmet olacağını dile getirdi.

Başkan Güler şöyle konuştu:

"Bugün güzel bir vesile ile sizleri ağırlıyoruz. Hem Türk İslam Külliyesi projesini burada oluşturuyoruz. Bu projeyi daha değerli kılan Diyanet Akademisi'ni sizlerin destekleri ile gerçekleştireceğiz. Bu Allah'ın büyük bir lütfu bizim için. Onun için ne kadar şükretsek az. Ordu'muza, bölgemize, ülkemize hatta dünyaya inşallah güzel bir hizmet olacak. Yapılan alanı bu proje ile değerlendirerek değer ve şeref kattık. İnşallah geleceğe hizmetlerle ışık tutacak alimler yetişir. Dünyaya buradan çözümler sunarız. Sadece İslam alemine değil, ezilmiş halklara inşallah rahmet şekline dönüşür."

"İNŞALLAH KISA SÜRE İÇERİSİNDE BİTİRMEK NASİP OLUR"

Ordu'da hayata geçirilecek Türk İslam Araştırmaları Merkezinin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Akademisi ile de bu projenin taçlandırılacağını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Doğduğumuz, büyüdüğümüz memleketimizdeyiz. İlimiz, milletimiz, devletimiz, insanlık, İslam alemi için çok ulvi, önemli bir külliyenin ilk adımların atıldığı bir anı yaşıyoruz. Öncesinde bana bu proje anlattığınızda çok heyecanlanmıştım. Yine diyanet akademisinin bu projeye eklenmesi ile birlikte hareket etmesine ve çalışmaların veriminin artmasına vesile olacak. Diyanet Akademisi Türk İslam Kültür Merkezini besleyecek. Diyanet Akademisinin en büyük amaçlarından biri araştırmadır. Birbirini destekleyecek iki önemli müessese birleştirilmiş oldu. İnşallah orada nice araştırmacılar, imamlarımız, hocalarımız, öğretmenlerimiz, müezzinlerimiz, vaizlerimiz yetişir. Canab-ı hak yardımcımız olsun. Allah sizlerden razı olsun. Hep birlikte kısa süre içerisinde bitirmek nasip olur inşallah."

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde imzalar atıldı, imza törenine Ordu Valisi Muammer Erol, AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu İl Müftüsü İsmail Çiçek ve protokol üyeleri de katıldı.

TÜRK İSLAM ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

Melet Irmağı kenarında karanın denizle birleştiği noktada 7'den 70'e herkesin kullanabileceği, şehrin her yerinden görülebilecek 105 metre boyunda 68 metre eninde, toplam 7 dönümlük arazi üzerinde 4 dönümü kapalı mekan olacak nitelikte inşa edilecek olan Türk İslam Araştırma Merkezi bünyesinde 6 bin 262 kişilik cemaatin aynı anda namaz kılıp ibadet edebileceği bir camii de bulunacak.

Türk İslam Araştırma Merkezi'nde 13 derslik, 6 adet sivil toplum teşkilatlarının da kullanabileceği salonlar, 110 kişilik 2 adet büyük konferans salonu, ayrıca asma kat konferans salonu, kıraathane, kitap satış birimleri, abdest alma yerleri bulunacak.

Fore kazık üzerinde doğal ahşap malzemeden inşa edilecek olan Türk İslam Araştırma Merkezi yapım tekniği ve kullanılacak malzeme açısından Türkiye'de ve dünyada ilk örnek olma özelliğini taşıyacak.

Türk İslam Araştırma Merkezi'nin içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları, oyun sahaları, çocuk parkları, oturma grupları ve herkesin yararlanabileceği bir bahçeye bulunacak.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalya'da otomobil sulama kanalına düştü, sürücü yaralandı
Antalya'da otomobil sulama kanalına düştü, sürücü yaralandı
Havran'da maki ve meralık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Havran'da maki ve meralık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Gediz'de arazöz ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Gediz'de arazöz ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Sinop'taki orman yangını kontrol altına alındı
Sinop'taki orman yangını kontrol altına alındı
Son Haberler
CHP: İmamoğlu'nun istifası şaşırtıcı olmadı
CHP: İmamoğlu'nun istifası şaşırtıcı olmadı
Gemlik Karsak'ı kirleten kaynaklar kurutuluyor
Gemlik Karsak'ı kirleten kaynaklar kurutuluyor
Yazarımız Dr. Özlem Baykal’ın Millî Mücadele’de Türk Kadınının Rolünü Ele Alan Kitabı Çıktı
Yazarımız Dr. Özlem Baykal’ın Millî Mücadele’de Türk Kadınının...
Antalya'da otomobil sulama kanalına düştü, sürücü yaralandı
Antalya'da otomobil sulama kanalına düştü, sürücü yaralandı
Bakan Göktaş: "Terörsüz Türkiye torunlarınız daha huzurlu bir Türkiye'de büyüsün diye ve güçlü Türkiye'nin teminatı olması için var"
Bakan Göktaş: "Terörsüz Türkiye torunlarınız daha huzurlu...
Başkan Çerçioğlu'na Kuyucak'ta sevgi seli
Başkan Çerçioğlu'na Kuyucak'ta sevgi seli

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim