• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:35
Manisalılara su faturalarında indirim müjdesi
09:35
Estonya ile İzmir arasında dijital dönüşüm ve iş birliği köprüsü
09:20
Kayseri Talas'tan çevre dostu ilaçlama atağı
09:20
İçişleri'nde atama ve yer değiştirme kuralları değişti
09:05
Yaş çay alım fiyatı kilogram başına 35 TL oldu
09:04
Uzmandan uyarı: "Demans ve alzaymır sadece unutkanlık, altına kaçırma değil cinsel dürtü bozukluğu da yapabilir"
08:57
Aydın'da hane halkı sayısı düştü
08:55
KUTO hizmet binası Kuşadası'nın ortak buluşma noktası olmaya devam ediyor
08:55
LEGO Foundation'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Agnete Kirk Kristiansen oldu
08:50
İzocam'a iki prestijli ödül birden
08:44
Mengücek Gazi Hastanesi'nde "Ebeler ve Hemşireler Haftası" kutlandı
08:37
Artvin'de dereye düşen çocuk vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldı
08:32
Kars TSO'da Nordik zirvesi: Kış turizmi ve sürdürülebilir kalkınma masaya yatırıldı
08:25
Doğu Anadolu'da yerel kuvvetli yağış bekleniyor
08:23
HBB Mayıs ayı toplantısı Reyhanlı'da gerçekleştirildi
07:55
Uzmanlardan 'Hanta Virüs' uyarısı
00:34
Karaman'da Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri
00:08
ORC araştırması açıkladı: 30 büyükşehirde en başarılı ilçeler belli oldu, Kayseri'de zirve Bünyan'ın
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Okan Buruk: "Golü Yiğit'e armağan ediyoruz"
SPOR
Yayınlanma: 23 Kasım 2024 - 23:58
Güncelleme: 24 Kasım 2024 - 09:50

Okan Buruk: "Golü Yiğit'e armağan ediyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 kazandıkları karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Golü Yiğit'e armağan ediyoruz" dedi.

SPOR
23 Kasım 2024 - 23:58
Güncelleme: 24 Kasım 2024 - 09:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Okan Buruk: "Golü Yiğit'e armağan ediyoruz"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 kazandıkları karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Golü Yiğit'e armağan ediyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray, deplasmanda Bodrum FK'yı 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Zor bir deplasmana çıktıklarını belirten Buruk, "Maç atmosferi zor bir statta oynuyoruz. Tabii ki hem çimlerin biraz uzun olması, sahanın maçtan önce ıslatılmaması, kuru bırakılması, atmosfer olarak da bugün iki takım için de şanssızlık, çok fazla rüzgar vardı. Bu, iki takımın oyununu da büyük ölçüde etkiledi. Tam olarak iyi bir maç atmosferi yoktu burada bugün. Bence oyunun kalitesini de, iki takımın maça odaklanmasını ve konsantrasyonunu etkiledi" ifadesini kullandı.

"1-0'dan sonra ikinci golü bulabilirdik"

Buruk, mücadeleyi de değerlendirerek, "1-0'lık bir galibiyet, rakibimizin de son dakikada kaçırdığı, direkten dönen bir pozisyon var. Oyun içine baktığımızda, 1-0 sonrasında ikinci golü bulabilirdik. İlk yarı daha az ürettik. İkinci yarı özellikle Batu Şahin'in oyuna girmesiyle ve rakibimizin 10 kişi kalmasıyla daha çok gol pozisyonuna girdik. Daha çok rakip kaledeydik. Daha iyisini yapabilir miydik, yapabilirdik. Belki bunu düşünmemiz gerekiyor. Biraz da oyunun üstünden, yani 1-0'lık üstünlükte, rakibimize bazen geçiş şansları verdik. Burada da hem taktiksel disiplinimizden ödün verdiğimiz yerler oldu. Bunun üstünden düşünüp geçmemiz gerekiyor. Ben Bodrumspor'u ve Bodrumsporlu oyuncuları tabii ki tebrik etmek istiyorum. Onlar da özellikle 10 kişi kaldıktan sonra çok iyi bir mücadele gösterdiler. Kart konusuna gelince, biraz önce de baktım. İkinci sarı kartın doğru olduğunu düşünüyorum ve kırmızı kartın da doğru olduğunu düşünüyorum. Rakibimizin mücadelesini takdir ediyorum ve onlara da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum" dedi.

"Biz bir aileyiz"

Maça gelen Fatih Terim ile ilgilide konuşan Buruk, "Biz bir aileyiz. Daha önce de söyledim bunu. Uzun yıllar bir arada olduk. Galatasaray'ın başarısı için bir arada olduk. Şimdi de hepimiz duygusal olarak bugün ben olurum, başka gün başka bir oyuncu olur. Ama aslolan Galatasaray'ın başarısı. Bunun için de hem benden önce çalışmış insanlarla, Fatih Hocamız da bizim için çok önemli ve değerli. Hem gelecekte de burada olabilecek bütün teknik adamlarla, Galatasaray'ın içerisinden çıkmış teknik adamlarla iletişim içerisindeyiz. Bu da, dediğim gibi, buranın bir parçası olarak bize gurur veriyor. Bugün de kazanarak, puan olarak bu haftada yakalanmış en yüksek puana ulaştık. Bu da hem oyuncularım hem de bizim için önemliydi" ifadelerini kullandı.

Buruk, "Gerçekten zor bir deplasmanı geçtik. Burada oynamak gerçekten kolay değil. Bence bu, Bodrumspor için önemli bir avantaj. İkinci yarı belki yine ilk yarıdan daha çok maçları var. Ama ikinci yarı özellikle transfer olacak. Transferden sonra da Bodrumspor, özellikle iç saha avantajını çok net bir şekilde kullanabileceğini söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"Golü Yiğit'e armağan ediyoruz"

Attıkları golü Galatasaray maçına giderken trafik kazasına vefat eden Yiğit Kurt'a armağan ettiklerini belirten Buruk "Evet, maçtan önce de söylemiştik. Aslında güzel sahnelerden biri. Bence bugünün özelinde, tabii ki kazanmak, kaybetmek. Hepsi her takım için, her insan için var. Ama Yiğit'in resmini, golden sonra Batshuayi'nin gidip dokunması, golü ona armağan etmesi. Gerçekten bu çok etkileyiciydi benim için. Direkt kenardan, tabii ki gole sevindik ama Yiğit'in resmine gidip dokunması da bence çok önemliydi. Allah'tan rahmet diliyorum. Bu anlamda çok üzgünüz ama Galatasaray taraftarı hiçbir zaman Yiğit'i unutmayacak. Galatasaray'ı izlemek için, gerçekten çok heyecanlı bir şekilde maçımıza gelirken vefat etti. Annesi ve babasıyla da bugün konuştuk, sarıldık. Onlar da anlattı. Bu konuda tabii ki çok üzgünüz. Bugün de böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. İnşallah daha fazla böyle kazalar ve ölümler olmaz. Bu konuda da yine trafik anlamında hepimizin daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Ama üzücü bir olay Yiğit hem benim için hem de takım için çok önemli. Burada da bugün galibiyeti ona armağan etmek istiyorum. Maçtan önce de söylemiştim; inşallah galip gelirsek bunu Yiğit'e armağan ederiz diye" dedi.

"Gökhan da çok iyi oynadı, giren yabancı kaleci de çok iyi oynadı"

Buruk, Bodrum FK kalecilerinin çok iyi oynadığını vurgulayarak, "Gökhan da çok iyi oynadı. Giren yabancı kaleci de çok iyi oynadı. Yani sadece kaleciler üzerinden değerlendirirsek yanılırız. Bence çok mücadele ettiler, çok koştular. Bu maça, bence oyuncularda belli bir ekstra motivasyon vardı. Bu da normal. Özellikle Galatasaray geliyor, ligin birincisi. Ve yaklaşık 2 haftalık bir hazırlanma süreciniz var. Belki bizim için aynı süreç olmuyor çünkü biz milli takıma çok fazla oyuncu gönderdiğimiz için bir antrenmanla, bütün oyuncuların toparlandığı bir antrenmanla o maça çıkabiliyoruz. Ama rakibimiz özellikle 10-12 gün belki bu maça hazırlandı ve bunu da sahada gösterdiler. Ben oyuncuların performansını özellikle tebrik etmek istiyorum. Bu tabii ki bundan sonraki haftalarda da olumlu bir şekilde devam edecektir" şeklinde konuştu.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayseri Kocasinan Belediyespor Down Sendromlu Futbol Takımı şampiyon oldu
Kayseri Kocasinan Belediyespor Down Sendromlu Futbol Takımı şampiyon oldu
19 Mayıs Spor Kampüsü hızla yükseliyor
19 Mayıs Spor Kampüsü hızla yükseliyor
Süper Lig'den 10 kulüp PFDK'ya sevk edildi
Süper Lig'den 10 kulüp PFDK'ya sevk edildi
Al Nassr'ın şampiyonluğu 90+8'de yenilen golle ertelendi
Al Nassr'ın şampiyonluğu 90+8'de yenilen golle ertelendi
Son Haberler
Kayseri Kocasinan Belediyespor Down Sendromlu Futbol Takımı şampiyon oldu
Kayseri Kocasinan Belediyespor Down Sendromlu Futbol Takımı şampiyon...
Konya Jeopark için yerinde inceleme
Konya Jeopark için yerinde inceleme
İzmir'de Otizm Sempozyumu'nda Başkan Tugay'dan müjde
İzmir'de Otizm Sempozyumu'nda Başkan Tugay'dan müjde
Ankara Keçiören'de çiftçilere fide desteği
Ankara Keçiören'de çiftçilere fide desteği
Bornova'ya 325 yeni çöp konteyneri
Bornova'ya 325 yeni çöp konteyneri
İzmir'de 850 personel ve 640 araçla sahada
İzmir'de 850 personel ve 640 araçla sahada

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim