• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Yaşam Siyaset Magazin Gündem NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
03:00
OGM'den tedbir ve duyarlılık çağrısı
02:45
Orman işçisi İbrahim Demir İzmir yangınında şehit düştü!
02:25
İletişim'den 'doğalgaz fiyatları' iddialarına yalanlama
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. Nilüfer'in yazı evleri yazarlara ilham veriyor
BURSA
Yayınlanma: 15 Haziran 2021 - 11:43

Nilüfer'in yazı evleri yazarlara ilham veriyor

Birbirinden değerli yazarları ağırlayan Nilüfer'in yazı evlerinin inzivadaki son konukları yazar ve senarist Doğu Yücel ile yazar Fatma Burçak oldu.

BURSA
15 Haziran 2021 - 11:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nilüfer'in yazı evleri yazarlara ilham veriyor
Nilüfer Belediyesi'nin ilkini Gölyazı'da, ikincisini Misi'de hayata geçirdiği yazı evleri, yazarlara ilham vermeye devam ediyor. Günlerce, restore edilmiş köy evlerinde konaklayan yazarlar Misi ve Gölyazı'nın eşsiz atmosferi eşliğinde Türk edebiyatına yepyeni eserler kazandırıyor.

Yaklaşık iki haftadır Nilüfer Belediyesi Misi Yazı Evi'nde konaklayan Doğu Yücel "Kimdir Bu Mitat Karaman?" isimli romanının devam kitabını Misi'de kaleme aldığını söyledi. Yazar ve senaristlik yönü dışında gazetecilik ve müzik medyası yazarlığı tecrübesi de bulunan Yücel, "Kimdir Bu Mitat Karaman?" isimli kitabının film uyarlaması olan prodüksiyonun çekimlerinin tamamlandığı ve bu çalışmanın yakında vizyona gireceği müjdesini de verdi.

 

Nilüfer Belediyesi Misi Yazı Evi'nin yaratıcılığını tetiklediğini belirten Yücel "Köy hayatına alıştım, pek dönesim yok. Yaklaşık iki haftadır Nilüfer Belediyesi'nin şahane hizmeti olan bir yazı evinde konaklıyorum. Dünyanın her yerinde olan bu yazı evleri, bizim ülkemizde bildiğim kadarıyla sadece burada var. Koca ülkede iki tane, ikisi de Nilüfer Belediyesi'nin. Neden yazı evi önemli? Yazarların en büyük ihtiyacı olan inziva duygusunu sağlıyorlar çünkü. Evde tek başınıza, daha doğrusu eserinizle baş başa kalıyorsunuz. Dahası edebiyata ve yazarlığa değer veren kurumların varlığı bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Gölyazı'da konakladığı Göl Yazı Evi'nin kapılarını açan yazar Fatma Burçak da yazı evi deneyimleri, Gölyazı ve Bursa'nın, üzerinde çalıştığı iki esere yansımaları hakkında bilgi verdi. Çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik farklı yazın çalışmaları, özellikle karma öykü kitapları ve düzenlediği edebiyat atölyeleri ile tanınan Burçak "Açıldığından bu yana burası ve Nilüfer Belediyesi'nin bu projesi hakkında bilgim vardı. Ancak, günlük yaşamdan, rutin çalışma ve aile yaşamından uzaklaşıp sadece yazmak için böylesine güzel bir mekanda inzivaya çekilebilme şansına henüz yeni kavuşabildim. Verimli bir yazın süreci için en azından kendine ait bir masa, oda ve zaman şart. Ancak günlük yaşamda bu her zaman mümkün olamayabiliyor. Edebiyata böylesine bir kaçış ve günlük gailelerden arınma duygusu çok değerli benim için. Bu fırsat için Nilüfer Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Göl Yazı Evi'nde konaklarken üzerinde çalıştığı eserler hakkında da bilgi veren Fatma Burçak, "Daha önceden başladığım bir çocuk romanı ve yetişkinler için kaleme aldığım 1940'lı yıllarda geçen bir dönem romanı üzerinde çalışıyorum. Bu iki çalışmada da Gölyazı ve Uluabat Gölü'nün bende yarattığı etkilerin yansımasını görmek mümkün olacak" dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BUSİAD Yaza Merhaba buluşmasında umut vurgusu
BUSİAD Yaza Merhaba buluşmasında umut vurgusu
BUDO İskelesi modern yeni yüzüyle hizmete girdi
BUDO İskelesi modern yeni yüzüyle hizmete girdi
HAZIR BETON SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜSÜ BURSA BETON'DAN GÜÇLÜ MESAJLAR
HAZIR BETON SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜSÜ BURSA BETON'DAN GÜÇLÜ MESAJLAR
Başkan Bozbey;
Başkan Bozbey; "Bursalıların da çalışma arkadaşlarımızın da haklarını koruyoruz'
Son Haberler
OGM'den tedbir ve duyarlılık çağrısı
OGM'den tedbir ve duyarlılık çağrısı
Orman işçisi İbrahim Demir İzmir yangınında şehit düştü!
Orman işçisi İbrahim Demir İzmir yangınında şehit düştü!
İletişim'den 'doğalgaz fiyatları' iddialarına yalanlama
İletişim'den 'doğalgaz fiyatları' iddialarına yalanlama
Bilecik'te yangın mağdurlarına devletin şefkat eli
Bilecik'te yangın mağdurlarına devletin şefkat eli
Şampiyonada Gaziantep rüzgarı
Şampiyonada Gaziantep rüzgarı
BUSKİ'ye İSG alanında önemli ziyaret
BUSKİ'ye İSG alanında önemli ziyaret

Ana Sayfa
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Yaşam
Siyaset
Magazin
Gündem
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

aohbetislami chatomeglatürk sohbetdini chatPenis Büyütme AmeliyatıMeme Büyütme AnkaraBurun Estetiği AnkaraLazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon AnkaraKürtaj AnkaraKızlık Zarı Dikimi AnkaraLazer Epilasyon KonyaCilt Bakımı KonyaKıl Dönmesi Tedavisi AnkaraHemoroid Tedavisi AnkaraMeme Ultrasonu AnkaraRadyolog AnkaraSelülit Tedavisi KonyaGöz Kapağı Estetiği Ankara