• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:10
Kayseri Kocasinan'ın Ekolojik Pazar'ı kapılarını açtı
08:40
Meteoroloji'den iki bölgeye kritik uyarı! Kuvvetli sağanak ve rüzgar geliyor!
07:35
Kayseri Melikgazi'de yeni yollarla konforlu ulaşım
07:10
Kayseri Büyükşehir'den kırsalda yol çalışması
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. Nilüfer'de ekolojik buğdayda hasat dönemi
BURSA
Yayınlanma: 16 Temmuz 2021 - 09:36

Nilüfer'de ekolojik buğdayda hasat dönemi

Ekolojik tarım koşullarında üretim yaparak halkı sağlıklı gıdayla buluşturan Nilüfer Belediyesi, 100 dönümlük arazide yetiştirdiği buğdayların hasadını yaptı. Elde edilen buğdaylar, taş değirmende tam buğday ununa dönüştürüldükten sonra çeşitli unlu mamullerde kullanılacak ve Nilüfer Bostan'da halka ulaştırılacak.

BURSA
16 Temmuz 2021 - 09:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nilüfer'de ekolojik buğdayda hasat dönemi
Herkes için eşit, ulaşılabilir ve sağlıklı gıda hedefiyle çalışmalarını sürdüren ve bu kapsamda 2021 yılını "Gıda Yılı" ilan eden Nilüfer Belediyesi, ekolojik koşullara uygun tarımsal üretimlerini sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi, bir yandan Küçük Ölçekli Kent Bostanları'nda çeşit ve verim denemeleri yaparken, diğer bir yandan da büyük ölçekli üretimler gerçekleştiriyor.

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün, Küçük Ölçekli Kent Bostanları'nda yaptığı çeşit denemeleri sonucu bölge şartlarında en yüksek verim elde edilen Rumeli cinsi buğday, S.S. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) tarafından Unçukuru, Konaklı ve Badırga'da bulunan arazilere ekildi. Toplam 100 dönümlük arazide hiçbir zirai ilaç ve sentetik gübre kullanılmadan yetiştirilen buğdaylar ürünlerini verdi.

Hasat yapılan buğdayların çoğunluğu, taş değirmende öğütülüp, tam buğday ununa dönüştürülecek, bir kısmı da tohumluk olarak ayrılacak. Elde edilen tam buğday unlarının bir bölümü, Nilüfer'deki kadın derneklerine verilerek, erişte, ekmek gibi gıdaların yapımında kullanılacak bir bölümü de tam buğday unu olarak değerlendirilecek. Kadın derneklerinin yaptığı doğal ürünler de, Nilüfer Belediyesi'nin halkı sağlıklı gıdayla buluşturmak amacıyla İhsaniye Mahallesi'nde faaliyete geçirdiği Nilüfer Bostan aracılığı ile vatandaşlarla buluşacak.


Nilüfer Kent Bostanları'nda 18 çeşit buğday denemesi yapıldı

Nilüfer Belediyesi, Ürünlü Mahallesi'nde yer alan Küçük Ölçekli Kent Bostanları'nda çeşit ve verimlilik denemelerini de sürdürüyor. Kent Bostanları'nda bu yıl 64'er metrekarelik 7 parselde, 7'si Güneydoğu Anadolu ve Suriye kökenli Antik buğdaylar olmak üzere Dumlupınar, Atay85, Ceyhan99, Harmankaya, Alpu, Yunus, Mesutbey, Müfitbey, Karakılçık, Siyez ve ES26 türü buğdayların ekimi yapıldı. Yine ekolojik tarım koşullarına uygun yetiştirilen buğdayların, geleneksel yöntem olan orakla hasadı yapıldı. Elde edilen buğdaylar, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tanelenerek gelecek yıllarda kullanılmak üzere Nilüfer Belediyesi Tohum Kütüphanesi'nde saklanacak.















 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
CUMALIKIZIK UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
CUMALIKIZIK UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Son Haberler
Kayseri Talas'tan vefa örneği
Kayseri Talas'tan vefa örneği
Bursa İnegöl'de Turgutalp Kentsel Dönüşüm Projesi hızla ilerliyor
Bursa İnegöl'de Turgutalp Kentsel Dönüşüm Projesi hızla ilerliyor
İzmir Bornova'da Altındağ trafiğine büyük neşter
İzmir Bornova'da Altındağ trafiğine büyük neşter
Kocaeli yaz akşamlarında "Arabesk" rüzgârı esti
Kocaeli yaz akşamlarında "Arabesk" rüzgârı esti
Kayseri Kocasinan'ın Ekolojik Pazar'ı kapılarını açtı
Kayseri Kocasinan'ın Ekolojik Pazar'ı kapılarını açtı
İnegöl 15 Temmuz'da tek yürek oldu
İnegöl 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim