• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
06:35
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Netanyahu: "Hiçbir ABD başkanı, İsrail için daha fazlasını yapmadı"
DÜNYA
Yayınlanma: 13 Ekim 2025 - 15:13
Güncelleme: 13 Ekim 2025 - 16:22

Netanyahu: "Hiçbir ABD başkanı, İsrail için daha fazlasını yapmadı"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Trump'a teşekkür ederek, "Hiçbir ABD başkanı, İsrail için daha fazlasını yapmadı" dedi.

DÜNYA
13 Ekim 2025 - 15:13
Güncelleme: 13 Ekim 2025 - 16:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Netanyahu: "Hiçbir ABD başkanı, İsrail için daha fazlasını yapmadı"
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Trump'a teşekkür ederek, "Hiçbir ABD başkanı, İsrail için daha fazlasını yapmadı" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Meclisi'nde (Knesset) ABD Başkanı Donald Trump onuruna gerçekleştirilen özel oturumda konuştu. Netanyahu konuşmasına Trump'a işgal altındaki Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi, İbrahim Anlaşmaları, İsrail'in işgal altında tuttuğu Suriye toprakları Golan Tepeleri üzerindeki "hakkını" tanıması ve ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine saldırdığı Gece Yarısı Çekiç Operasyonu vesilesiyle teşekkür ederek başladı. Trump'ı İsrail'in Beyaz Saray'daki en büyük dostu olarak tanımlayan Binyamin Netanyahu, "Hiçbir ABD başkanı, İsrail için daha fazlasını yapmadı" şeklinde konuştu.

"Teşekkür ederim Başkan Trump"

Liderliği altında Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama emri çıkarılan İsrailli lider, "Son iki yıl savaş zamanıydı. Umarım önümüzdeki yıllar barış zamanı olur" dedi. ABD Başkanı Trump'a Gazze'deki savaşı sona erdiren teklif için de teşekkür eden Netanyahu, anlaşmanın İsrail'in tüm hedeflerini ulaşmasını sağladığını savundu.

Kısmen İbranice ve İngilizce gerçekleştirdiği konuşmada, Trump'ın adını hem İsrail hem de insanlık tarihine yazdırdığını söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Esirlerimizin geri getirilmesinde oynadığınız rolün önemli ve belirleyici olduğunun farkındayız. Teşekkür ederim Başkan Trump. Teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"İsrail'e sırt çevirdiler"

İsrail'in "Hamas ve İran terör ekseninin tamamı" aleyhinde muazzam zaferler kazandığını savunan Netanyahu, "İran'ın nükleer ve balistik füze programı geriletildi" diye konuştu.

Gazze'deki savaş suçları ve insani felaket nedeniyle İsrail'i eleştiren ülkeleri "Hamas'ın propagandasına teslim olmakla" suçlayan Netanyahu, "Giderek daha fazla ülkenin hükümeti, ülkelerindeki antisemitik zorbalara boyun eğdi. İsrail'e sırt çevirdiler. Bizden, Hamas'ın taleplerine boyun eğmemizi ve Gazze'yi terk etmemizi istediler" dedi.

İbrahim Anlaşmaları'nı ilerletmeyi vaat etti

Konuşmasında İsrail'in Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmesi çerçevesinde İbrahim Anlaşmaları'nı ilerletmeyi de vaat eden Netanyahu, "Sizinle birlikte, İbrahim Anlaşmaları ile birlikte açtığımız yolda yürümeyi sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Liderliğinizle, bölgemizdeki Arap ülkeleri ve bölgemiz ötesindeki Müslüman ülkelerle yeni barış antlaşmaları imzalayabiliriz" şeklinde konuştu.

Netanyahu, Trump'ın İsrail'in en yüksek düzeyli ödülü olan "İsrail Ödülü"nün İsrail vatandaşı olmayan ilk sahibi olması için başvuru yaptığını söyledi.


2025/10/netanyahu-quothicbir-abd-baskani-israil-icin-daha-fazlasini-yapmadiquot.jpg
2025/10/netanyahu-quothicbir-abd-baskani-israil-icin-daha-fazlasini-yapmadiquot_1.jpg
2025/10/netanyahu-quothicbir-abd-baskani-israil-icin-daha-fazlasini-yapmadiquot_2.jpg
2025/10/netanyahu-quothicbir-abd-baskani-israil-icin-daha-fazlasini-yapmadiquot_3.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD: "İran limanlarına yönelik ablukada son 20 günde 48 geminin güzergahı değiştirildi"
ABD: "İran limanlarına yönelik ablukada son 20 günde 48 geminin güzergahı değiştirildi"
Polonya Başbakanı Tusk: " En büyük tehlike dış düşmanlar değil, ittifakımızın süregelen çözülmesidir"
Polonya Başbakanı Tusk: " En büyük tehlike dış düşmanlar değil, ittifakımızın süregelen çözülmesidir"
İsrail, ateşkese rağmen Lübnan'ı vurdu: 10 ölü
İsrail, ateşkese rağmen Lübnan'ı vurdu: 10 ölü
Kenya'da sel felaketi: 10 ölü
Kenya'da sel felaketi: 10 ölü
Son Haberler
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
Talisca'dan Başakşehir karşısında hat-trick
Talisca'dan Başakşehir karşısında hat-trick
"Bir Türkü, Bin Duygu" temalı konserin ilki Kayseri'de yapıldı
"Bir Türkü, Bin Duygu" temalı konserin ilki Kayseri'de...
TBB'de kriz oluşturan 'mektup' gerginliği sonrası Alemdar'dan sert eleştiri
TBB'de kriz oluşturan 'mektup' gerginliği sonrası Alemdar'dan...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Doğu, Güneydoğu artık farklı bir noktaya gelmiş durumda"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Doğu, Güneydoğu artık...
Posof'ta kar yağışı etkili oldu
Posof'ta kar yağışı etkili oldu

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim