• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
08:20
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ege ve Marmara'da dikkat!
08:10
Memduh Büyükkılıç'tan Bakan Çiftçi'ye ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. KTO Merkez Bankası Başkanı'nı ağırladı
EKONOMİ
Yayınlanma: 30 Temmuz 2025 - 09:20

KTO Merkez Bankası Başkanı'nı ağırladı

Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, "Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantısı'' kapsamında, Kayseri protokolü, iş ve finans dünyası ile bir araya geldi. Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu önemli buluşmada, para politikaları, finansmana erişim ve enflasyonla mücadele süreçleri detaylı biçimde ele alındı.

EKONOMİ
30 Temmuz 2025 - 09:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KTO Merkez Bankası Başkanı'nı ağırladı
Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, "Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantısı'' kapsamında, Kayseri protokolü, iş ve finans dünyası ile bir araya geldi. Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu önemli buluşmada, para politikaları, finansmana erişim ve enflasyonla mücadele süreçleri detaylı biçimde ele alındı.

KAYSERİ (İGFA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ''TCMB Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantısı''nın dördüncüsünü Kayseri'de gerçekleştirdi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ev sahipliğinde M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Milletvekilleri Dursun Ataş, Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Aşkın Genç, Üniversite Rektörleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, İlçe Belediye Başkanları, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ile iş dünyası temsilcileri, sanayiciler, ihracatçılar ve finans sektörü paydaşları yoğun ilgi gösterdi.

Kayseri Ticaret Odası'ndan Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan'a Tam Destek

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Merkez Bankası'nın son dönemdeki politikalarını iş dünyası adına memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek şu sözlere yer verdi:

"Sayın Başkanımızın görevde bulunduğu süre boyunca kararlılıkla uyguladığı para politikası, iletişimdeki şeffaflık ve uluslararası düzeydeki güçlü duruş, iş dünyamızda yeni bir güven ortamı oluşturmuştur. Fiyat istikrarı ve enflasyonla mücadele yolunda atılan adımlar sayesinde Haziran 2024 itibarıyla enflasyonda aşağı yönlü bir eğilim gözlemlenmeye başlanmıştır."

Gülsoy : "Enflasyonla Mücadelede Ortak Akıl ve Kararlılık Şart"

Başkan Gülsoy, konuşmasında yüksek enflasyonun tüm sektörleri derinden etkilediğini vurguladı.

"Bugün iş dünyasının, kamunun ve toplumun ortak problemi: Yüksek enflasyon. Bu durum yalnızca tüketicinin değil, üreticinin de belini bükmektedir. Enflasyon; yatırım planlarını öteliyor, öngörülebilirliği azaltıyor, işletmelerin faaliyetlerini sekteye uğratıyor."

Başkan Gülsoy, finansal istikrarın ve fiyat istikrarının üretimin sürdürülebilirliği açısından hayati öneme sahip olduğunu belirterek, bu süreçte Merkez Bankası'nın uyguladığı politikaların dikkatle izlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Merkez Bankamız tarafından alınan kararların, üretim hayatımızı doğrudan etkilediği ve finansal istikrar açısından kritik bir rol oynadığı hepimizin malumu. Uzun süredir dile getirdiğimiz gibi, fiyat istikrarı sağlanmadan ekonomik öngörülebilirlik mümkün değildir."

"Yüksek Faiz, KOBİ'lerin Belini Büküyor"

Başkan Gülsoy, konuşmasında özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansmana erişimde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti:

"Yüksek faiz oranları, özellikle KOBİ'lerimizin krediye erişimini zorlaştırmakta; sermaye yapısını daraltmakta ve yatırımları ertelemeye zorlamaktadır. Üretimin, istihdamın ve ihracatın omurgasını oluşturan KOBİ'lerin bu süreçte desteklenmesi hayati bir zorunluluktur."

Başkan Gülsoy, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine paralel olarak bankacılık uygulamalarında da reel sektörü destekleyici adımların hızla devreye alınması gerektiğini vurgulayarak, "Finansmana erişim kolaylaştırılmalı, yatırım ve üretim süreçleri yeniden hız kazanmalıdır" dedi.

Başkan Gülsoy, yüksek faizlerin özellikle KOBİ'lerin finansmana erişimini zorlaştırdığını belirterek Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 300 baz puanlık faiz indiriminin reel sektör açısından memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ancak bu adımın, ticari kredi faizlerine ve bankacılık uygulamalarına da hızlıca yansımasını beklediklerini söyledi.

Başkan Gülsoy'dan 7 Maddelik Talep Listesi

Başkan Gülsoy konuşmasında iş dünyasının sahadan gelen beklentilerini Merkez Bankası Başkanı Dr. Karahan'a şu maddelerle iletti:

Kredi büyüme sınırlarının gözden geçirilmesiReeskont kredi limitlerinin artırılmasıTicari kartlardaki taksit sayılarının artırılmasıYatırımlarda çapraz kefalet uygulamasının hafifletilmesiİhracatçılar için kur desteklerinin artırılmasıNefes Kredisi limitinin yükseltilmesiKısıtsız, yüksek tutarlı KGF kredilerinin sağlanması

Gülsoy : "Merkez Bankası'nın Kararlılığı Güven Veriyor"

Başkan Gülsoy, Merkez Bankası'nın politikalarının istikrarı önceleyen, üretimi koruyan ve piyasalarla yapıcı bir iletişim içinde şekillendiğini memnuniyetle izlediklerini belirtti. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, faizlerin makul seviyelere inmesi ve finansal istikrarın sağlanması noktasında Merkez Bankası'nın kararlı duruşunun iş dünyasında güven oluşturduğunu ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise 'Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm' sunumunu gerçekleştirerek katılımcılardan gelen soruları da cevapladı.

Toplantının sonunda Gülsoy, Karahan'a hediye taktim etti. Hatıra fotoğrafı çekimiyle toplantı son buldu.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Arılı Kovan Destekleme başvurularında son 5 gün
Arılı Kovan Destekleme başvurularında son 5 gün
Köyceğiz'de Ekim ayının son Pazar günü ikinci el pazarı kuruldu
Köyceğiz'de Ekim ayının son Pazar günü ikinci el pazarı kuruldu
Türk somonu küresel ligde hedefi devler ligi... "Norveç Modeli" örnek alınacak
Türk somonu küresel ligde hedefi devler ligi... "Norveç Modeli" örnek alınacak
Van TSO Başkanı Takva: "Bu kentin en güvenilir limanı Ortak Akıl ve Mavi Liste'dir"
Van TSO Başkanı Takva: "Bu kentin en güvenilir limanı Ortak Akıl ve Mavi Liste'dir"
Son Haberler
Kayseri Gastronomi Günleri'ni havai fişekler renklendirdi
Kayseri Gastronomi Günleri'ni havai fişekler renklendirdi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ege ve Marmara'da dikkat!
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ege ve Marmara'da...
Memduh Büyükkılıç'tan Bakan Çiftçi'ye ziyaret
Memduh Büyükkılıç'tan Bakan Çiftçi'ye ziyaret
Kontrolden çıkan marul yüklü kamyonet yan yattı
Kontrolden çıkan marul yüklü kamyonet yan yattı
Bakan Kacır, o anları paylaştı: SİPER-2 havadayken hedefini değiştirdi
Bakan Kacır, o anları paylaştı: SİPER-2 havadayken hedefini değiştirdi
Konya Ilgın'da deprem... Bakan Yerlikaya: An itibariyle olumsuzluk yok
Konya Ilgın'da deprem... Bakan Yerlikaya: An itibariyle olumsuzluk yok

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim