• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
08:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne heyetini kafeteryada kabul etti
08:25
Doğu Akdeniz ve Anadolu için sel ve heyelan uyarısı
07:25
Memduh Büyükkılıç KAYSO toplantısına katıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Konya'nın tarihi yürüyüş rotalarına yoğun ilgi
Yaşam
Yayınlanma: 02 Kasım 2024 - 18:35

Konya'nın tarihi yürüyüş rotalarına yoğun ilgi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce keşif, rota kaydı ve yön levha çalışmaları tamamlanan Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerini kapsayan 102 kilometrelik tarihi “Zengibar Yürüyüş Yolu”, doğaseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Yaşam
02 Kasım 2024 - 18:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya'nın tarihi yürüyüş rotalarına yoğun ilgi
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce keşif, rota kaydı ve yön levha çalışmaları tamamlanan Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerini kapsayan 102 kilometrelik tarihi "Zengibar Yürüyüş Yolu", doğaseverlerden yoğun ilgi görüyor.

KONYA (İGFA) - Konya'da doğaseverler, bu kez Taşkent İlçesi sınırlarında yer alan Bolay Yaylası'ndan başlayan ve Zengibar Yolu'nun eşsiz güzellikleriyle dolu 16 kilometrelik yürüyüş parkurunda bir araya geldi. Nefes kesen manzaralar eşliğinde, tarihi çeşmelerden su içilerek başlanan yürüyüş, her bir katılımcıya geçmişle bütünleşmiş bir doğa yolculuğu sundu.

Etkinliğe katılan 100 kişilik grup, Ayıboğazı Kanyonu'ndan Çetmi Şelalesi'ne kadar uzanan rotanın her adımında antik çağların derin izlerini ve doğanın huzurunu hissetme şansı elde etti. Antik yolların takip edilmesiyle tarihin ve doğanın iç içe geçtiği bir anıt niteliği taşıyan Bolay Köyü'nün zirvesine ulaşıldı. Köy meydanında yer alan Alakilise Ören Yeri'nden getirilen kalıntılar ve aslan figürlü osthotek kapakları, ziyaretçilere geçmişe götürdü.

DOĞASEVERLER "ZENGİBAR YÜRÜYÜŞ YOLU" ROTALARINA HAYRAN KALDI

Yürüyüş etkinliğine katılan doğaseverlerden Tuna Özgür, etkinliğin çok keyifli olduğunu ve tekrar katılmak istediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Doğal güzellikler eşliğinde çok verimli bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirildiğini dile getiren bir diğer katılımcı Meryem Daşgın da "Ankara ve İzmir'de yaşayan biri olarak burada bu yürüyüşlere katılmak benim için gurur verici oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Alanya'dan yürüyüş grubuyla etkinliğe katılan Osman Yılmaz da çok güzel bir gün geçirdiklerini vurgulayarak, "Tahminimizin çok ötesinde güzel bir rotaymış. Tüm doğasever arkadaşlara tavsiyede bulunuyoruz, gelsinler, yürüsünler. Her şey çok güzel bu kadar güzel organize edilebilirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, inşallah başka etkinlikler yapılır, biz de katılırız" dedi.

Hasan Hüseyin Kahraman da doğa yürüyüşlerinin insan bedeni ve ruhu için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.   

16 KİLOMETRELİK ROTA KEŞFEDİLDİ

Yüksekliği 1.650 metreden başlayıp, 1.712 metreye kadar uzanan 16 kilometrelik Bolay Yaylası-Ayıboğazı Kanyonu-Çetmi Şelalesi-Bolay Mahallesi arasındaki yürüyüşte katılımcılar, doğayla bütünleşerek toprakla olan bağlarını yeniden keşfetti. Rotanın en düşük noktası olan Çetmi Şelalesi'nde ise 1.432 metre rakıma ulaşıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel ve doğal zenginliklerini turizme kazandırmak, aynı zamanda Konya'daki turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerini içine alan 102 kilometrelik tarihi "Zengibar Yürüyüş Yolu"nu 2023 yılında bölge turizmine kazandırdı.

Adını, milattan önce (M.Ö.) 18. Yüzyıla kadar uzanan tarihiyle Roma'nın en büyük şehirlerinden biri kabul edilen İsauria şehrindeki Zengibar Kalesi'nden alan yürüyüş rotasında antik yollar, kanyonlar, baraj gölleri, tarihi çeşmeler, sarnıçlar, üzüm bağları, ve endemik bitkilerle dolu doğal güzellikler, ziyaretçileri bekliyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen doğa kulüpleri ve dağcıların katılımıyla 2024 yılı boyunca etaplar halinde düzenlenen yürüyüşlerle bölgeye olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mardin Yeşilli'de Kubat rüzgarı esti
Mardin Yeşilli'de Kubat rüzgarı esti
Akondroplazi bireyler Bursa'yı gezdi
Akondroplazi bireyler Bursa'yı gezdi
Cedit'te müjde, sevinç ve mutluluk
Cedit'te müjde, sevinç ve mutluluk
İnegöl'ün üstyapısı yenileniyor
İnegöl'ün üstyapısı yenileniyor
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne heyetini kafeteryada kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne heyetini kafeteryada kabul etti
Doğu Akdeniz ve Anadolu için sel ve heyelan uyarısı
Doğu Akdeniz ve Anadolu için sel ve heyelan uyarısı
Mardin Yeşilli'de Kubat rüzgarı esti
Mardin Yeşilli'de Kubat rüzgarı esti
Memduh Büyükkılıç KAYSO toplantısına katıldı
Memduh Büyükkılıç KAYSO toplantısına katıldı
Beşiktaş, seride 1-0 öne geçti
Beşiktaş, seride 1-0 öne geçti
Polis eğlence mekânlarında huzur uygulaması yaptı
Polis eğlence mekânlarında huzur uygulaması yaptı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim