• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:10
Dr. Memduh Büyükkılıç'tan Muhtarlar Günü mesajı
09:10
EPDK'dan elektrik piyasasında acil durum düzenlemesi... OSB'lere yeni yükümlülükler
09:05
Zafer Partisi'nden Baro Başkanı'na suç duyurusu
08:29
Kemaliye'de Spor ve Aktivite Merkezi hizmete açıldı
08:05
Erzincanlı milli sporcuların yer aldığı Türkiye, Air Badminton'da Avrupa ikincisi oldu
08:00
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (19 Ekim 2026 Pazartesi)
07:35
Kayseri Melikgazi Eskişehir Bağları'nda özel titiz çalışma
06:49
Melikgazi Kayseri, BOTAŞ'a 61-70 mağlup oldu
06:45
TFF 3. Lig 3. Grup: Yozgat Belediyesi Bozokspor:0 - Erciyes 38 FSK:0
06:42
Kayseri Kadın FK, Beşiktaş'a 3-0 kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Diagne ile görüştü
DÜNYA
Yayınlanma: 31 Ekim 2025 - 14:46
Güncelleme: 31 Ekim 2025 - 16:07

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Diagne ile görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Khassim Diagne ile görüştü.

DÜNYA
31 Ekim 2025 - 14:46
Güncelleme: 31 Ekim 2025 - 16:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Diagne ile görüştü
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Khassim Diagne ile görüştü.

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Khassim Diagne ile ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı'nda kabul etti. Saat 11.00'de başlayan görüşmede Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'a Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dana ve Güven Artırıcı Önlemler ve İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Seniha Birand Çınar da eşlik etti.

"Sonuç odaklı çalışacağımızı söyledik"

Cumhurbaşkanı Erhürman, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında görevine yeni başlayan Diagne ile yaptığı görüşmenin tanışma ve tebrik amaçlı gerçekleştiğini belirterek, birbirlerine yeni görevlerinde başarılar dilediklerini söyledi. Diagne'ye tarafsız olacağı konusunda emin olduğunu söylediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erhürman, teknik komiteler konusunda da görüşlerini aktardığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı'nda 13 komitenin çalıştığına işaret eden Erhürman, yoğun olarak gönüllü bir şekilde çalışan komitelerin harcadıkları zamanın karşılığı olması gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erhürman, Diagne'ye bu nedenle sonuç odaklı bir yaklaşımı benimsediklerini aktardıklarını vurguladı.

"Yaşanmasını istemediğimiz ancak yaşanması muhtemel olan problemler konusunda direkt temas halinde olma konusunda görüş birliği içindeyiz"

Komitelerin temel misyonunun günlük yaşamı kolaylaştırmak ve iki toplum arasında güven tesis etmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erhürman, komitelerin sorunları varsa çözümlere ulaşılması için Cumhurbaşkanlığı olarak tam destek vereceklerini Diagne'ye bildirdiklerini kaydetti. Sonuç odaklı bir yaklaşımla çalışmaları desteklediklerini ve sürekli temas halinde olmak için görüş birliği içinde olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erhürman, "Yaşanmasını istemediğimiz ancak yaşanması muhtemel olan problemler konusunda direkt temas halinde olma konusunda görüş birliği içindeyiz" dedi.

"Hristodulidis ile önümüzdeki haftalar içinde BM'nin dahil olmayacağı bir görüşmeyi kararlaştırdık"

Nezaket ziyareti niteliğinde olan ilk görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erhürman, basın mensuplarının Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile ne zaman görüşeceği sorularını da yanıtladı. Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erhürman, "Hristodulidis ile önümüzdeki haftalar içinde BM'nin dahil olmayacağı ancak iki tarafın temsilcilerinin de yer alacağı bir görüşmeyi kararlaştırdık. Hristodulidis ile görüşmenin tarih ve saatini kararlaştırmadık. Holguin ile de temas halindeyiz. Bir aksilik olmazsa Holguin ile 5 Aralık'ta görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diagne: "BM olarak elimizden geleni yapacağız"

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Khassim Diagne ise, Cumhurbaşkanı Erhürman ile ilk görüşmesini yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Diagne, BM Genel Sekreteri'nin 27 Ekim tarihli mektubu sonrası Cumhurbaşkanı Erhürman'ı yeni görevine başlaması dolayısıyla tebrik etme fırsatı bulduğunu belirtti. Genel Sekreterin sürdürülebilir ve barışçıl bir çözüme ulaşmak için Kıbrıs Adası'nın güvenliği ve refahı doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini dile getiren Diagne, Birleşmiş Milletler olarak bu hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Diagne, birkaç gün önce Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis'la da bir araya geldiğini hatırlatarak, iki liderle de yapıcı bir şekilde çalışmak için sabırsızlandığını ifade etti.


2025/10/kktc-cumhurbaskani-erhurman-bm-kibris-ozel-temsilcisi-diagne-ile-gorustu.jpg
2025/10/kktc-cumhurbaskani-erhurman-bm-kibris-ozel-temsilcisi-diagne-ile-gorustu_1.jpg
2025/10/kktc-cumhurbaskani-erhurman-bm-kibris-ozel-temsilcisi-diagne-ile-gorustu_2.jpg
2025/10/kktc-cumhurbaskani-erhurman-bm-kibris-ozel-temsilcisi-diagne-ile-gorustu_3.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne... Çin'in kuzeyindeki bir şehir nasıl dönüşüm geçiriyor?
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne... Çin'in kuzeyindeki bir şehir nasıl dönüşüm geçiriyor?
Macron: "Yıkanlar bedelini ödemeli, yağmalayanlar verdikleri zararı karşılamalı"
Macron: "Yıkanlar bedelini ödemeli, yağmalayanlar verdikleri zararı karşılamalı"
Arnavutluk'taki protestolar 6'ncı gününde
Arnavutluk'taki protestolar 6'ncı gününde
Almanya'da 38. Uluslararası Kur'ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması düzenlendi
Almanya'da 38. Uluslararası Kur'ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması düzenlendi
Son Haberler
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne... Çin'in kuzeyindeki bir şehir nasıl dönüşüm geçiriyor?
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne......
İzmir Büyükşehir'den okullara 37 milyon TL'lik spor malzemesi desteği
İzmir Büyükşehir'den okullara 37 milyon TL'lik spor malzemesi...
Kayseri Kocasinan çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor
Kayseri Kocasinan çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor
Dr. Memduh Büyükkılıç'tan Muhtarlar Günü mesajı
Dr. Memduh Büyükkılıç'tan Muhtarlar Günü mesajı
EPDK'dan elektrik piyasasında acil durum düzenlemesi... OSB'lere yeni yükümlülükler
EPDK'dan elektrik piyasasında acil durum düzenlemesi... OSB'lere...
GTO'nun ekim ayı meclis toplantısı genişletilmiş olarak yapıldı
GTO'nun ekim ayı meclis toplantısı genişletilmiş olarak yapıldı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim