• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
06:35
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri OSB eski Başkanı Nursaçan ve yöneticiler hakim karşısına çıktı
Gündem
Yayınlanma: 10 Ekim 2025 - 17:32
Güncelleme: 10 Ekim 2025 - 19:28

Kayseri OSB eski Başkanı Nursaçan ve yöneticiler hakim karşısına çıktı

Aralarında Kayseri OSB eski başkanlarından Tahir Nursaçan'ın da bulunduğu 16 sanıklı dava Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti.

Gündem
10 Ekim 2025 - 17:32
Güncelleme: 10 Ekim 2025 - 19:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri OSB eski Başkanı Nursaçan ve yöneticiler hakim karşısına çıktı
Aralarında Kayseri OSB eski başkanlarından Tahir Nursaçan'ın da bulunduğu 16 sanıklı dava Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti.

Aralarında Kayseri OSB eski başkanlarından Tahir Nursaçan'ın ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin eski yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarının bulunduğu 16 sanığın "imar kirliliğine neden olma", "Görevi kötüye kullanma", "Zimmet" suçlamasıyla yargılandığı dava Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Duruşmada ilk olarak geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın talebi üzerine görevden uzaklaştırılan Kayseri OSB Bölge Müdürü Abdulmenap Esko savunmasını yaptı. 79 fabrikaya Yapı Kullanma İzin Belgesi verilmesi süreciyle ilgili iddialarda bulunan Esko, yapı kullanım izin belgesi olmayan üyelerin OSB Genel Kurulunda oy kullanamayacağı bu yüzden dönemin OSB müdürü A.Y. ve A.Ö.'nün kendisine baskı yaparak, Tahir Nursaçan yönetimine oy verecek isimlerin belgelerinin hazırlanması konusunda baskı uyguladıklarını söyledi. Tahir Nursaçan, A.Y. ve A.Ö.'nün mal varlıklarını araştırılmasını isteyen Esko, dönemin emniyet müdürünü de suçlayıp, tehdit edildiğini belirterek, "Canımızı bakan beye kaçarak kurtardık" dedi.

Görevden uzaklaştırılan bir diğer isim olan Hüsamettin Kazi ise savunmasında kendisinin işi yaptığını, mevzuata göre hareket ettiğini belirterek, bu nedenle kendisine kötü adam manasında "Erol Taş" dendiğini ve kendisinin de bununla gurur duyduğunu ifade etti. Kazi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2012 yılında yaptığı bir değişikle itfaiyenin Yapı Kullanım Belgesi'ne imza yetkisinin olmadığını ancak kendisinin 40 belgeyi yetkisi olmamasına rağmen imzaladığını söyledi.

Emniyet, mafya ve siyaset üçgeninin içinde kaldıklarını ve tehdit edildiklerini öne süren Kazi, kendisine yöneltilen "Niye savcıya gitmediniz?" şeklindeki soruya ise "Savcıya suç duyurusunda bulunmamızı gerektiren bir durum yoktu" sözleriyle yanıtladı.

OSB eski Başkanı Tahir Nursaçan ise savunmasında kendisi ve yönetimine yöneltilen suçlamalarının asılsız olduğunu belirterek, suç teşkil eden bir eylemde bulunmadıklarını kaydetti. Kayseri OSB'nin kısa süre önce gerçekleştirilen mali genel kurulunda açılan bir pankartı hatırlatan Nursaçan, "Bir metrekare arsa satmadan 2,5 milyar liralık yatırım yaptık" diyorlar ama bunu bugün yargılanmamızı da konu olan GES'ten elde edilen gelirle yaptıklarını söylemiyorlar" dedi. Nursaçan, üç dönem seçim kazanmanın bedelini yargılanarak ödediklerini de sözlerine ekledi.

Yönetim kurulu üyelerinden Y.İ. ise yargılamaya konu olan konulardan biri olan Dubai Ticaret Merkezi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ortaya çıktığını ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin aracılığıyla yapıldığını belirterek projenin Pandemi ve Birleşik Arap Emirlikleri ile yaşanan gerilim nedeniyle başarıya ulaşmadığını söyledi.

Sanıklar yaptıkları savunmada Kayseri OSB'nin elektrik dağıtımını Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu (EPDK) onayı ile yapıldığını zarar yada karın söz konusu olamayacağını belirterek, OSB'nin zarara uğratılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Bolu'da iki genci silahla yaralayan 3 şüpheli tutuklandı
Bolu'da iki genci silahla yaralayan 3 şüpheli tutuklandı
Siverek'te zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı
Siverek'te zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı
Taziyeye gidenleri taşıyan minibüs devrildi: 11 yaralı
Taziyeye gidenleri taşıyan minibüs devrildi: 11 yaralı
Son Haberler
Memduh Büyükkılıç'tan Çarşı Melikgazi'ye ziyaret
Memduh Büyükkılıç'tan Çarşı Melikgazi'ye ziyaret
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
KAYSO'dan Çin gerçeği uyarısı
Fenerbahçe, Kadıköy'de Başakşehir'e karşı galibiyet serisini sürdürdü
Fenerbahçe, Kadıköy'de Başakşehir'e karşı galibiyet serisini...
Fenerbahçe, ligde 2 maç sonra kazandı
Fenerbahçe, ligde 2 maç sonra kazandı
Talisca'dan Başakşehir karşısında hat-trick
Talisca'dan Başakşehir karşısında hat-trick
BARÜ ile Bartın İŞKUR arasında protokol imzalandı
BARÜ ile Bartın İŞKUR arasında protokol imzalandı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim