• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
07:35
Kayseri Kocasinan asfaltta rekora koşuyor
06:40
Ersin Tatar'dan Memduh Büyükkılıç'a 'Türk Dünyası' tebriği
00:05
CHP İngiltere Birliği yönetimi görevden alındı! Geçici kurul atandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TÜRKİYE
  3. Katliam gibi kazayla ilgili flaş gelişme
TÜRKİYE
Yayınlanma: 14 Ekim 2018 - 15:37

Katliam gibi kazayla ilgili flaş gelişme

İzmir'de, kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçtu.

TÜRKİYE
14 Ekim 2018 - 15:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Katliam gibi kazayla ilgili flaş gelişme
Kamyonun ters döndüğü korkunç kazada, 22 göçmen öldü, aralarında sürücünün de bulunduğu 13 kişi yaralandı. Kazadan yaralı kurtulan kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz (35), hastane polisine verdiği ilk ifadede, kazanın olduğu Kısıkköy bölgesinde önüne beyaz aracın çıktığını, çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolü kaybederek, dereye uçtuğunu söyledi. Yaralı şoförü aracına alarak hastaneye götüren görgü tanığı Mehmet Eker şoförün kendisine "kazada başka yaralı olmadığını" söylediğini belirtti. Bu arada kazada yaralanan sürücünün kamyon kullanma ehliyetinin olmadığı ve çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu ortayta çıktı.İzmir'de, kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyonun, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, dere yatağına uçması sonucu 1'i hamile kadın, 2'si bebek, 2'si çocuk 22 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralı sayısı 13'ye yükseldi.Aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Can pazarının yaşandığı katliam gibi kaza sonrası acı veren görüntüler ortaya çıktı. Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle daha iyi yaşam için yola çıkan göçmenlerden geriye, yola saçılan eşyaları ve kaçak geçiş yaparken kullandıkları lastik botlar kaldı. Kazanın meydana geldiği yerde çok sayıda lastik bot olduğu görüldü. 
Öte yandan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da kaza yerine gelerek, incelemelerde bulundu. Kazada yaralananlar, olay yerine sevk edilen sağlık görevlilerince ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Kamyonun altında kalan ve çevreye savrulan göçmenlerin cansız bedenleri, savcının incelemesi sonrası İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılacak.
Olumsuz hava etkeninin bulunmadığına dikkat çekilirken, ekiplerin, kazanın nedenini belirlemek için başlattığı soruşturma sürdürülüyor.
GÖRGÜ TANIĞI KORKUNÇ OLAYI ANLATTI
Kazanın görgü tanığı Mehmet Eker, olay yerinden aracıyla geçerken, yol kenarında yaralı birini gördüğünü söyledi. Eker, "Ben sabah saatlerinde, Konak'a doğru gidiyordum. Köprü üzerinden geçerken, yol kenarında biri, aracımı durdurmak istedi; ama ben durmadım önce. Sonra az ileride durdum. Camı açtım, 'Kaza yaptım, yaralıyım. Beni Yeşilyurt'taki hastaneye götür' dedi. Ben de o yöne değil; Tepecik'teki hastaneye götüreyim, dedim. Kabul etmedi. Sonra 'İleride polis var, istersen onlara söyleyelim; aracı çekerler, mağdur olmasın' dedim. 'Tek yaralı benim, beni ileride bir taksiye bindir' dedi. Ben de Karabağlar'da taksiye bindirdim. Yaralı durumdaydı, kendisi aracın şoförüymüş. 'Tekim' dediği için ben de kaza yerine bakmadım" dedi.
KAMYON SÜRÜCÜSÜ: ÖNÜME BEYAZ ARAÇ ÇIKTI
Kazadan yaralı kurtulan kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz (35), hastane polisine verdiği ilk ifadede, '09' Aydın plakalı kamyonu ile saat 03.00'te Söke'den yola çıktığını, Sazlıköy'ü geçtikten sonra mültecileri kamyona aldığını ve yakıtı olmadığı için Selçuk otobanına girdiğini, kazanın olduğu Kısıkköy bölgesinde ise önüne beyaz aracın çıktığını, çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolü kaybederek, dereye uçtuğunu söyledi. 
İlk belirlemelere göre, Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek üzere insan tacirleri ile anlaşan yabancı uyruklu göçmenlerin, İç Anadolu Bölgesi'nden kamyonla alındıkları, Menderes ilçesi sahilinden tekneye binmeyi planladıkları öğrenildi.
İNCELEME BAŞLATILDI
Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu 22 kişinin öldüğü kazaya ilişkin soruşturma başlattı.
SÜRÜCÜ SABIKALI ÇIKTI
Kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz'ın çeşitli suçlardan poliste suç kaydının bulunduğu da inceleme sonrası ortaya çıktı. Sürücünün kamyon kullanabilmek için gerekli 'C sınıfı' ehliyeti yerine de otomobil kullanabildiği 'B sınıfı' ehliyeti olduğu belirlendi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Son Haberler
Kayseri Kocasinan asfaltta rekora koşuyor
Kayseri Kocasinan asfaltta rekora koşuyor
Ersin Tatar'dan Memduh Büyükkılıç'a 'Türk Dünyası' tebriği
Ersin Tatar'dan Memduh Büyükkılıç'a 'Türk Dünyası'...
CHP İngiltere Birliği yönetimi görevden alındı! Geçici kurul atandı
CHP İngiltere Birliği yönetimi görevden alındı! Geçici kurul atandı
Etimesgut Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Etimesgut Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü
Yaşlı kadına dehşeti yaşatan saldırgan serbest kaldı
Yaşlı kadına dehşeti yaşatan saldırgan serbest kaldı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim