• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:35
CHP Bahçelievler'de yeni dönem
09:05
Rüzgar sert esecek, sıcaklık değişmeyecek
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Kasapoğlu: "Türkiye'de çok güçlü bir spor tesisi alt yapısı var"
Siyaset
Yayınlanma: 20 Ocak 2026 - 11:54
Güncelleme: 20 Ocak 2026 - 12:51

Kasapoğlu: "Türkiye'de çok güçlü bir spor tesisi alt yapısı var"

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu İzmir'de düzenlenen Spor Yönetiminde Profesyonel Yaklaşımlar" ve Dijital Medyanın Öncüleri Genç iletişimciler Projesi (DİMGİ) kapanış paneline konuşmacı olarak katıldı.

Siyaset
20 Ocak 2026 - 11:54
Güncelleme: 20 Ocak 2026 - 12:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kasapoğlu: "Türkiye'de çok güçlü bir spor tesisi alt yapısı var"
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu İzmir'de düzenlenen Spor Yönetiminde Profesyonel Yaklaşımlar" ve Dijital Medyanın Öncüleri Genç iletişimciler Projesi (DİMGİ) kapanış paneline konuşmacı olarak katıldı.

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu İzmir'de düzenlenen iki ayrı panele katıldı. Dr. Kasapoğlu ilk olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından Türk sporunun gelişimine katkı sağlamak ve profesyonel yöneticiler yetiştirmek amacıyla düzenlenen Spor Yöneticiliği Eğitim Programı kapsamında düzenlenen "Spor Yönetiminde Profesyonel Yaklaşımlar" panelinde konuşmacı olarak yer aldı. Türk sporunda gelen başarıların önemli bir bilgi birikimiyle bugünlere getirildiğine vurgu yapan Kasapoğlu, konuşmasında "Türkiye'nin spor yürüyüşü hakikaten yıllara sari bir süreçtir; sporda başarı bugünden yarına gerçekleşen bir durum değildir. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki spor; güçlü bir yönetim gerektiren, fedakarlıklar barındıran, gevşemeden ve bırakmadan sabırla taçlandırılacak çok uzun bir süreçtir. Spor ekosisteminin güçlü bir şekilde yönetilmesi, yeteneklerin tespiti taranması ve yakından takip çok önemli. Bakın artık olimpik sporlarda birkaç branşla sınırlı değiliz. Artık Jimnastik var, Okçuluk var, Atletizm ve Yelken var. Tüm bu başarılar altyapının güçlendirilmesi ve spora yapılan yatırımlarla mümkün oldu. Bu yatırımlardan önemli bir payı da tesisleşme hamlelerimiz alıyor. Geldiğimiz noktada Edirne'den Ardahan'a kadar çok güçlü bir tesis altyapısı var. Bu gücü yönetmek; insan kaynağıyla, yönetim mantığıyla ayrı bir kapasite gerektiriyor. Buna da hazır olmamız lazım. Üniversitelerimizden bu noktada birtakım açılımlar bekliyoruz. Çünkü Türkiye'nin buna bugün de ihtiyacı var, bundan sonra daha çok ihtiyacı olacak. Sporla birlikte yeni gelişmeleri yönetmek ve bunlara liderlik yapmak da bence akademinin önemli sorumluluklarından. Nasıl teknolojide akademinin liderliği varsa, sporda da bu motivasyonu mutlaka akademinin ve akademisyenlerin taşıması; bu misyonu güçlendirmemiz lazım. İzmir'de bunu belli bir noktaya taşıdık ama daha gidecek yolumuz var" ifadelerini kullandı.

"Dijital medyanın geleceği, teknolojiden önce insanla, ahlakla, sorumlulukla, duruşla ilgilidir"

Dr. Kasapoğlu daha sonra katıldığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen Dijital Medyanın Öncüleri Genç iletişimciler Projesi (DİMGİ) kapanış panelinde, dijital medyada hız ve gürültü çağında ölçü, sorumluluk ve vicdan vurgusu yaptı. Dr. Kasapoğlu, "Dezenformasyon sadece yanlış bilgi değil, toplumsal huzuru ve güvenliği de tehdit ediyor. İyi projeler kapanmaz. İyi projeler iz bırakır. Yol açar. Yeni başlangıçlara zemin hazırlar. Dijital Medyanın Öncüleri projesi de işte böyle bir projeydi. Bu proje gençlere; 'sadece içerik üretin, görünür olun' demedi. Bu proje gençlere, 'her şeyden önce anlayın, ayırt edin, sorgulayın, sonra da anlatın' dedi. Yani sorumluluğu merkeze aldı. Bu vesileyle, DİMGİ projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve paydaşlara özellikle teşekkür etmek istiyorum. Projenin yürütücülüğünü üstlenen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, Projenin akademik paydaşları olan Ege Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iletişim fakülteleri, bilgi birikimleri ve katkılarıyla projeye güçlü bir zemin sundular. Dijital medyanın geleceği, teknolojiden önce insanla, ahlakla, sorumlulukla, duruşla ilgilidir. Araçlar, platformlar, algoritmalar değişir. Ama bu araçların içine koyduğumuz niyet değişmezse, sorunlar da değişmez. Bugün iletişimci olmak, sadece anlatmak değildir. Bugün iletişimci olmak, aynı zamanda doğruyu, insan onurunu, toplumsal barışı korumaktır. Beğeni uğruna gerçeği feda etmemektir. Tıklanma uğruna güveni zedelememektir. İçerik üretmek kadar, içerik tüketmek de sorumluluktur. Bizim hedefimiz; yeni nesil iletişimcilerin yalnızca iyi içerik üreten bireyler olması değil. Aynı zamanda iyi düşünen, iyi tartan, iyi sorumluluk alan bireyler olmasıdır. Bu yüzden eleştirel düşünme becerisi, bu projenin merkezinde yer aldı" diye konuştu.

Kasapoğlu sözlerini projede emeği geçen tüm paydaşlara, akademisyenlere, kurumlara ve özellikle genç katılımcılara teşekkür ederek noktaladı.


2026/01/kasapoglu-quotturkiye39de-cok-guclu-bir-spor-tesisi-alt-yapisi-varquot.jpg
2026/01/kasapoglu-quotturkiye39de-cok-guclu-bir-spor-tesisi-alt-yapisi-varquot_1.jpg
2026/01/kasapoglu-quotturkiye39de-cok-guclu-bir-spor-tesisi-alt-yapisi-varquot_2.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP Bahçelievler'de yeni dönem
CHP Bahçelievler'de yeni dönem
Başkan Kepenek; "Yaşanan gelişmeler ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu"
Başkan Kepenek; "Yaşanan gelişmeler ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu"
Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper gözaltına alındı
Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper gözaltına alındı
Muharrem İnce'den Nâzım Hikmet göndermeli paylaşım: Vatan hainliğine devam ediyor hâlâ
Muharrem İnce'den Nâzım Hikmet göndermeli paylaşım: Vatan hainliğine devam ediyor hâlâ
Son Haberler
SpaceX'ten Ay'a çarpma açıklaması: Sorumlu uzay operasyonları için çalışıyoruz
SpaceX'ten Ay'a çarpma açıklaması: Sorumlu uzay operasyonları...
İzmit Belediyesi'nden muhtarlara doğum günü ziyareti
İzmit Belediyesi'nden muhtarlara doğum günü ziyareti
Edirne Keşan'da temizlik hareketi ödülsüz kalmadı
Edirne Keşan'da temizlik hareketi ödülsüz kalmadı
CHP Bahçelievler'de yeni dönem
CHP Bahçelievler'de yeni dönem
Mersin'de alzheimer hastalarına umut
Mersin'de alzheimer hastalarına umut
Batman'da freni boşalan akaryakıt tankeri park halindeki araçlara çarptı: 8 araç hasar gördü
Batman'da freni boşalan akaryakıt tankeri park halindeki araçlara çarptı: 8 araç hasar gördü

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim