• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:05
MÜSİAD Kayseri Memduh Büyükkılıç'ı ağırladı
08:50
Türkiye genelinde yağış ve fırtına uyarısı
07:40
Sanatım kalbi Çarşı Melikgazi'de atacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Kanseri yendi, annelikten vazgeçmedi: Dondurulan embriyolar tutmadı, 'Can' geldi
SAĞLIK
Yayınlanma: 20 Şubat 2026 - 11:39
Güncelleme: 20 Şubat 2026 - 12:23

Kanseri yendi, annelikten vazgeçmedi: Dondurulan embriyolar tutmadı, 'Can' geldi

Antalya'da yaşayan 32 yaşındaki Ecem Türkdoğan, henüz evliliğinin ilk yılında 3. evre meme kanseri teşhisi aldı. Zorlu geçen üç buçuk yıllık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Türkdoğan, kanser tedavisi öncesinde dondurduğu embriyolardan sonuç alamadı. Umudunu kaybetmeyen genç kadın, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde uygulanan tedaviyle anne olma hayalini gerçekleştirdi. Mastektomi ameliyatı nedeniyle süt

SAĞLIK
20 Şubat 2026 - 11:39
Güncelleme: 20 Şubat 2026 - 12:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kanseri yendi, annelikten vazgeçmedi: Dondurulan embriyolar tutmadı, 'Can' geldi
Antalya'da yaşayan 32 yaşındaki Ecem Türkdoğan, henüz evliliğinin ilk yılında 3. evre meme kanseri teşhisi aldı. Zorlu geçen üç buçuk yıllık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Türkdoğan, kanser tedavisi öncesinde dondurduğu embriyolardan sonuç alamadı. Umudunu kaybetmeyen genç kadın, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde uygulanan tedaviyle anne olma hayalini gerçekleştirdi. Mastektomi ameliyatı nedeniyle süt veremediğini belirten Türkdoğan, "Önemli olan süt değil, önce iyileşmek. Kanser tedavisine odaklandım, bugün oğlum kucağımda" sözleriyle sürecini anlattı.

2020 yılında, 27 yaşındayken meme kanserine yakalandığını öğrenen Ecem Türkdoğan, teşhisin ardından vakit kaybetmeden onkoloji servisine başvurdu. Memorial Göztepe Hastanesi Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve ekibi tarafından tedaviye alınan Türkdoğan, 8 kür kemoterapi ve radyoterapi gördü. Tedavi sürecinin ardından her iki göğsünün alındığı mastektomi ameliyatı geçiren genç kadın, kanseri yenmeyi başardı.

Türkdoğan, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:"2020 yılında 27 yaşındayken meme kanser teşhisi aldım. Henüz bir yıllık evliydim. Hemen onkoloji servisine başvurdum. Kemoterapi gördüm, radyoterapi gördüm. Ardından mastektomi ameliyatı yani iki memenin birden alınması operasyonunu geçirdim."

Tedavi öncesi embriyo dondurdu, transferden sonuç alamadı

Kanser tedavisinin doğurganlık üzerindeki etkileri nedeniyle tedaviye başlamadan önce embriyo dondurma işlemi yaptırdığını belirten Türkdoğan, tedavisine üç buçuk yıl sonra ara verildiğini ancak dondurulan embriyoların transferinden gebelik elde edilemediğini söyledi. Türkdoğan, "Kanser tedavisinden sonra kadınlar çocuk sahibi olamayabiliyor. Bu nedenle embriyolarımızı dondurmuştuk. Tedavime ara verildiğinde transfer denedik ama gebelik oluşmadı. Farklı doktorlara başvurdum, ihtimalin çok düşük olduğu söylendi."

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi "Umudun adresi" oldu

Olumsuz görüşlere rağmen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvuran Türkdoğan, Merkez Sorumlusu Prof. Dr. Burak Karadağ ve ekibi tarafından tedaviye alındı. Yapılan değerlendirmelerde yumurtalık rezervinin belirgin düşük olduğu tespit edildi. Uygulanan kişiye özel tedaviyle az sayıda embriyo elde edildi. Türkdoğan, o dönemi şöyle anlattı: "Buraya geldiğimde Burak Hoca bana 'korkma, halledeceğiz' dedi. Tedaviye başladık. Az sayıda embriyom oluştu. Bir embriyom tuttu. Şu an oğlum Can kucağımda."

"Öncelik kanser tedavisi olmalı"

Kanserle mücadele eden ve anne olmayı hayal eden hastalara seslenen Türkdoğan, önceliğin tedavi süreci olması gerektiğini vurguladı ve şöyle devam etti: "Kanser tedavisi gibi zorlu bir süreçten çıkınca olumsuzlukları normalleştiriyorsunuz. Ben de olacak diye düşündüm ama kendime küçük bir ihtimal verdim. Doktorumun her sözünü dinledim. Öncelik kanser tedavisi olmalı. Sürece güvenmek gerekiyor. Ben süt veremeyen bir anne oldum ama bunu problem etmedim. Önemli olan önce iyileşmek."

"Süt veremeyecek bir anne olma düşüncesi beni çok ürküttü"

Mastektomi ameliyatını başlangıçta istemediğini ifade eden Türkdoğan, karar sürecindeki duygusal zorluğu da şu şekilde paylaştı: "Süt veremeyecek bir anne olma düşüncesi beni çok ürküttü. Ancak onkoloji doktorum 'Önemli olan süt değil, önce iyileşmen gerekiyor' dedi ve direkt kanser sürecine odaklandım."

"Tedavi başlamadan başvurun"

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Burak Karadağ ise kanser hastalarında fertilitenin korunmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Karadağ, "Ecem Hanım bize başvurduğunda daha önce embriyo dondurma işlemi yaptırmıştı. Ancak transferlerden gebelik elde edilemeyince merkezimize geldi. Değerlendirmelerde yumurtalık rezervinin belirgin azaldığını gördük. Kemoterapi ve radyoterapi sonrası bu tabloyla sık karşılaşıyoruz. Gerekli tedavi planlamasını yaptık ve mevcut sınırlı sayıda yumurtayla gebelik elde ettik" dedi.

Karadağ, üreme çağındaki hastalar için şu uyarıda bulundu: "Kanser hastaları için en kritik adım, tedavi başlamadan önce başvurmaktır. Yumurtalık rezervi etkilenmeden yumurta, sperm ya da embriyo dondurma işlemleri yapılabilir. Bu yaklaşım yalnızca meme kanseri için değil, tüm kanser türleri için geçerlidir."

Kamu hastanesinde 'fiyat avantajı'

Merkezde uygulanan işlemlerin uluslararası standartlarda sürdürüldüğünü belirten Karadağ, kamu hastanelerinin sağladığı avantajlara da şu şekilde değindi: "Merkezimizde fertilite koruyucu işlemleri başarıyla uyguluyoruz. Kamu kurumu olmamız nedeniyle hastalar açısından maliyet avantajı söz konusu. Uygun endikasyonlarda rapor düzenlenmesi de devletin sunduğu önemli bir destek. Merkez açıldığından bu yana hasta sayımız artıyor, başarı oranlarımız uluslararası standartlarda."


2026/02/kanseri-yendi-annelikten-vazgecmedi-dondurulan-embriyolar-tutmadi-39can39-geldi.jpg
2026/02/kanseri-yendi-annelikten-vazgecmedi-dondurulan-embriyolar-tutmadi-39can39-geldi_1.jpg
2026/02/kanseri-yendi-annelikten-vazgecmedi-dondurulan-embriyolar-tutmadi-39can39-geldi_2.jpg
2026/02/kanseri-yendi-annelikten-vazgecmedi-dondurulan-embriyolar-tutmadi-39can39-geldi_3.jpg
2026/02/kanseri-yendi-annelikten-vazgecmedi-dondurulan-embriyolar-tutmadi-39can39-geldi_4.jpg
2026/02/kanseri-yendi-annelikten-vazgecmedi-dondurulan-embriyolar-tutmadi-39can39-geldi_5.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gözlerine ışığı bu kez doktor torunu verdi
Gözlerine ışığı bu kez doktor torunu verdi
Detoks yerine dengeli beslenme önerisi
Detoks yerine dengeli beslenme önerisi
Gerze Devlet Hastanesi'nde cerrahi kapasite artırıldı
Gerze Devlet Hastanesi'nde cerrahi kapasite artırıldı
Midyat Devlet Hastanesi'nde mesai dışı poliklinik hizmeti devam ediyor
Midyat Devlet Hastanesi'nde mesai dışı poliklinik hizmeti devam ediyor
Son Haberler
Malatya Büyükşehir'den Darende'ye anlamlı ziyaret
Malatya Büyükşehir'den Darende'ye anlamlı ziyaret
İzmir Bornova'da kazanlar kadın emeğiyle kaynıyor
İzmir Bornova'da kazanlar kadın emeğiyle kaynıyor
Kocaeli'de Saygınlar Kulübü'nden anlamlı sergi
Kocaeli'de Saygınlar Kulübü'nden anlamlı sergi
Artvinspor'dan Şatır ailesine ziyaret
Artvinspor'dan Şatır ailesine ziyaret
MÜSİAD Kayseri Memduh Büyükkılıç'ı ağırladı
MÜSİAD Kayseri Memduh Büyükkılıç'ı ağırladı
Kaymakam Dalak ve eşinden ramazan ziyaretleri
Kaymakam Dalak ve eşinden ramazan ziyaretleri

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim