• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İşte Kayseri olaylarını kışkırtmakla suçlanan Ümit Özdağ'ı tutuklamaya götüren süreç
Gündem
Yayınlanma: 22 Ocak 2025 - 11:09
Güncelleme: 22 Ocak 2025 - 12:07

İşte Kayseri olaylarını kışkırtmakla suçlanan Ümit Özdağ'ı tutuklamaya götüren süreç

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilmişti. Özdağ, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlaması ile Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilerek savcılık karşısına çıkartıldı. Savcılık tarafından yaklaşık 3 saat sorgulanan ve tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edilen Özdağ, Nöbetçi Mahkeme tarafından tarafından

Gündem
22 Ocak 2025 - 11:09
Güncelleme: 22 Ocak 2025 - 12:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İşte Kayseri olaylarını kışkırtmakla suçlanan Ümit Özdağ'ı tutuklamaya götüren süreç
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilmişti. Özdağ, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlaması ile Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilerek savcılık karşısına çıkartıldı. Savcılık tarafından yaklaşık 3 saat sorgulanan ve tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edilen Özdağ, Nöbetçi Mahkeme tarafından tarafından yapmış olduğu paylaşımlar ve Kayseri'deki olayları kışkırttığı gerekçesiyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında parti grup konuşmaları ve savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler hakkında kışkırtıcı ifadeler nedeniyle soruşturma başlatmıştı. Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Özdağ hakkındaki soruşturma genişletilmişti. Soruşturma çerçevesinde Ümit Özdağ'ın özellikle savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler hakkında kışkırtıcı paylaşımlar ve söylemler soruşturmaya eklendi. Özdağ, gözaltında bir gün kaldıktan sonra Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Burada Savcılığa yaklaşık 3 saat ifade veren Özdağ, daha sonra 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Ümit Özdağ hakkında çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklama kararı verildi.

Ümit Özdağ gözaltına alındıktan sonra soruşturmayı genişleten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Kamu Güvenliği Büro Amirliği tarafından 21 Ocak'ta tanzim edilen rapora göre 30 Haziran ila 3 Temmuz 2024 tarihlerinde Kayseri'de meydana gelen protesto eylemlerine yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı, olayların meydana geldiği mahallelerde 263 ikamet ile iş yeri ve 166 araçta zarar meydana geldiği, olaylar neticesinde 25 emniyet ve 1 itfaiye personelinin yaralandığı Kayseri olaylarında paylaşımları ve söylemleri nedeniyle "kışkırtıcı rol oynadığı" gerekçesi de Ümit Özdağ'ın soruşturma dosyasına eklendi. Kayseri'de 30.06.2024 tarihinde Danişmentgazi Mahallesi'nde küçük yaşta bir çocuğa cinsel istismar yapıldığı iddiası üzerine aynı gün kent genelinde ırkçı ve nefret söyleminde bulunan grupların Suriyelilerin ev ve işyerlerine yönelik saldırılar gerçekleştirmişti. Aynı gün İçişleri Bakanlığı olaylara ilişkin "67 kişinin gözaltına alındığını" açıklamıştı. Fakat özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlar nedeniyle olaylar devam etmiş yabancıların ikametlerine ve işyerlerine yönelik saldırılar gerçekleşmişti. Savcılık Kayseri'de meydana gelen bu olayda Ümit Özdağ'ı "kışkırtıcı rol üstlenmekle" ve Özdağ'ın genel başkanı olduğu partinin mensupları ile bu partiye müzahir kişiler tarafından sosyal platformlarda yapılan paylaşımların da Kayseri'de meydana gelen toplumsal olaylara katılanları etkilemiş olduğu bilgisi soruşturmaya dahil edildi.

Öte yandan Ümit Özdağ'ın 2020-2024 yıllarında sosyal medya hesabından yayınladığı 11 paylaşıma yer verilen soruşturmada, Özdağ'ın farklı tarihlerde çeşitli kamu kurumlarınca yalanlanan paylaşımlarının, kışkırtıcı tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği bilgiler yer aldı. Soruşturmada ayrıca paylaşımların yapıldığı tarihler sonrasında ve yakalandığı tarihe kadar birçok kez benzer mahiyette, yabancı uyruklu ve Türkiye'de mülteci olarak bulunan insanlara karşı halkı tahrik edici birçok söylem ve paylaşımın, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğünce tespit edildiği belirtildi.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Samsun'da kayalıklardan düşen şahıs yaralandı
Samsun'da kayalıklardan düşen şahıs yaralandı
Adıyaman'da şimşekler geceyi aydınlattı
Adıyaman'da şimşekler geceyi aydınlattı
Adıyaman'a fındık büyüklüğünde dolu yağdı
Adıyaman'a fındık büyüklüğünde dolu yağdı
Elazığ Valisi Hatipoğlu: "Doludan dolayı 95 ihbar aldık"
Elazığ Valisi Hatipoğlu: "Doludan dolayı 95 ihbar aldık"
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
İstanbul Çekmeköy'de gökyüzünde renk cümbüşü
İstanbul Çekmeköy'de gökyüzünde renk cümbüşü
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl yeni bir yol şekillendiriyor
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl...
Galatasaray, Fenerbahçe'yi evinde 2 maç sonra mağlup etti
Galatasaray, Fenerbahçe'yi evinde 2 maç sonra mağlup etti
Galatasaray bu sezon ilk kez Fenerbahçe'yi yendi
Galatasaray bu sezon ilk kez Fenerbahçe'yi yendi
Mezar taşını hazırlayıp evinin bahçesinde intihar etti
Mezar taşını hazırlayıp evinin bahçesinde intihar etti

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim