• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
07:35
Kayseri Melikgazi Eskişehir Bağları'nda özel titiz çalışma
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. İstanbul Fitness Week başladı
SPOR
Yayınlanma: 27 Ağustos 2026 - 13:16
Güncelleme: 27 Ağustos 2026 - 15:07

İstanbul Fitness Week başladı

İstanbul Fitness Week; Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri başladı.

SPOR
27 Ağustos 2026 - 13:16
Güncelleme: 27 Ağustos 2026 - 15:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul Fitness Week başladı
İstanbul Fitness Week; Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri başladı.

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu'nun öncülüğünde düzenlenen İstanbul Fitness Week başladı. Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nde düzenlenen organizasyonun lansmanına; Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Koray Girgin, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Çekmeköy Kaymakamı Ömer Bilgin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu eski Başkanı Niyazi Kurt, federasyon temsilcileri ve katılımcılar yer aldı. Organizasyon, 30 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek.

Koray Girgin: "Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde ilk 3'e girmeyi planlıyoruz"

Organizasyona dair değerlendirmelerde bulunan Koray Girgin, "Şimdi kısmet olursa 27-30 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Gösteri Merkezi, Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nde 120 firmanın da yaklaşık katılımıyla Türkiye Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri, aynı zamanda da IFBB Dünya Federasyonumuzun uluslararası bir yarışmasını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra, demin de bahsettiğim gibi 120'ye yakın yerli ve yabancı firmamız katılmakta. Tüm fitness camiasını, paydaşlarımızı, ulusal ve uluslararası bütün camianın tüm kesimlerini aynı çatı altında toplamanın, İstanbul gibi güzel, kadim, tarihi şehri olan bir şehirde yapmanın sevincini yaşıyoruz. Milli takımlarımız, buradan seçilecek milli takımımız. Kısmet olursa kasım ayında İspanya'nın Barcelona kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacak. En son yine İspanya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde Avrupa şampiyonu olmuştuk. Kısmet olursa bu dönemde de yine takım halinde ilk üçe girip dönmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Adem Yıldırım: "Obezite, Türkiye'de alarm veriyor"

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım ise, "Tabii her şeyden önce spor olarak buraya baktığımızda hem gençlerimize hem de insanlarımıza yapılan iyi bir çalışma, iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Burada seçmeler olacak. Buradaki seçmeleri geçen kardeşlerimiz milli takıma, onlar da İspanya'da Türkiye'yi temsil etmiş olacaklar. Vücut geliştirme, fitness tabii öteden beri hayatımızda olan bir spor değil. Daha sonraları hayatımıza girmiş ama şu an toplumun her alanına yaygınlaşmış bir spor alanı. Yine gerek gençlerimiz gerekse gençlerimizin üzerindeki yaş grubundaki Türkiye'deki obezite oranlarına baktığımız zaman, bu da Türkiye için alarm verici noktalara geldiğini görüyoruz. Bunu ekarte etmenin, bunu yok etmenin, daha sağlıklı hale getirmenin yollarından bir tanesi bu spor alanlarının olduğunu düşünüyoruz; gerek vücut geliştirme gerek yine bedenini geliştiren spor alanları. Bu anlamda da Koray başkana ben teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir organizasyon yapmışlar. Ekibiyle birlikte böyle tüm Türkiye'deki, hatta dünyadaki bu sporu yapan insanları buraya çağırmışlar. İstanbul biliyorsunuz dünyanın başşehridir. Hem kültürün merkezidir, hem dünyanın merkezidir, hem de sporun merkezidir. Bu anlamda ben sporcularımıza başarılar diliyorum. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Koray başkana da böyle bir organizasyon için teşekkür ediyorum. Çünkü yine Türkiye'mizde yapılan araştırmada toplumumuzun yüzde 86'sının hareketsiz, yani spordan ve hareketten uzak olduğuna dair birtakım veriler var. İşte buraları biraz daha aktif hale getirip insanlarımızı yaşamla, hareketlilikle ve sporla iç içe geçiren bir mekanizmaya dönüştürmemiz lazım. Bu noktada Koray başkana ve bu salonlara büyük iş düştüğünü düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


2026/08/istanbul-fitness-week-basladi.jpg
2026/08/istanbul-fitness-week-basladi_1.jpg
2026/08/istanbul-fitness-week-basladi_2.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trendyol Süper Lig: Başakşehir: 2 - Gaziantep FK: 1
Trendyol Süper Lig: Başakşehir: 2 - Gaziantep FK: 1
Samsunspor Bocce Takımı'ndan dünya üçüncülüğü
Samsunspor Bocce Takımı'ndan dünya üçüncülüğü
Trabzonspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı
Trabzonspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı
Atila Gerin: "Karşımızda inanılmaz savunma planıyla gelmiş bir kulüp vardı"
Atila Gerin: "Karşımızda inanılmaz savunma planıyla gelmiş bir kulüp vardı"
Son Haberler
Kayseri Melikgazi Eskişehir Bağları'nda özel titiz çalışma
Kayseri Melikgazi Eskişehir Bağları'nda özel titiz çalışma
Kayseri 8'inci Bilim Festivali'nde bilim ve teknoloji coşkusu zirveye ulaştı
Kayseri 8'inci Bilim Festivali'nde bilim ve teknoloji coşkusu...
Kırklareli'nde ilaç fabrikasındaki yangın 3 saatte kontrol altına alındı
Kırklareli'nde ilaç fabrikasındaki yangın 3 saatte kontrol altına...
Binanın önündeki bıçaklı kavga 'hesap' yüzünden çıkmış
Binanın önündeki bıçaklı kavga 'hesap' yüzünden çıkmış
Trendyol Süper Lig: Başakşehir: 2 - Gaziantep FK: 1
Trendyol Süper Lig: Başakşehir: 2 - Gaziantep FK: 1
Alanya'da sinyalizasyonlara genel bakım
Alanya'da sinyalizasyonlara genel bakım

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim