• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:20
Sebze-meyve operasyonunda flaş gelişme
09:10
Akaryakıt fiyatları ne zaman düşecek?
03:25
BDDK'dan Bank Mellat kararı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. İnegöl'de makam, miniklerin oldu
BURSA
Yayınlanma: 23 Nisan 2022 - 14:56

İnegöl'de makam, miniklerin oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bugün 1 günlüğüne tüm makamlar çocukların oldu. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban makamını Vehbi Koç İlkokulu 1-A sınıfı öğrencisi Pelin Yıldız'a devretti. Makam devri haberini de Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelinin yerini alan çocuklar yaptı.

BURSA
23 Nisan 2022 - 14:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İnegöl'de makam, miniklerin oldu


 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları, her şehir ve kurumda olduğu gibi İnegöl Belediyesi'nde de gerçekleşti. Belediye Başkanı Alper Taban, makamını bir süreliğine Vehbi Koç İlkokulu 1A sınıfı öğrencisi Pelin Yıldız'a devretti. Temsili makam devri için okul idarecileri ve öğretmeniyle birlikte Belediye Başkanı Alper Taban'ı ziyaret eden Pelin Yıldız'ın Başkanlık makamına oturmasını da İnegöl Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelinin yerini alan çocuklar haberleştirdi.

ÇOCUKLAR İÇİN KAPALI PARK PROJESİ

Temsili makam devir teslim töreninde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Pelin Yıldız, Başkan Taban'dan makamı devralıp günün anlam ve önemini içeren ve projelerini anlattığı bir konuşma yaptı. Yıldız, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz çocuklara armağan ettiği böyle güzel ve anlamlı günde, makamını bana devreden Belediye Başkanımız Alper Taban'a çok teşekkür ediyorum. Burada İnegöl Belediye Başkanı olarak çocukların kışın oynayabileceği kapalı oyun parkları yaptıracağım. Okulumuzun bahçesinde teneffüslerde daha eğlenceli vakit geçirmek için bahçe oyuncakları alacağım. Yine okul sokağımızın trafik sorunu için okul çıkış saatlerinde trafiğe kapanmasını sağlayacağım. Barınaklardan hayvan sahiplenen kişilere de belediyemiz tarafından 1 yıl boyunca her ay ücretsiz mama desteği ve indirimli veteriner hizmeti sağlayacağız. Ayrıca ümit ediyorum ki benim gibi kadın yöneticilerin sayısı da artar ve ben buna örnek olurum" dedi.

EMİNİM Kİ BAŞKANIMIZ GÜZLE İŞLER YAPACAK

Makamını bir günlüğüne Pelin Yıldız'a devreden Belediye Başkanı Alper Taban ise "Eminim ki Başkanımız çok güzel işler başaracak. Bu vesileyle Başkanımız nezdinde tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutluyorum. Nice bayramlara erişilmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

MAKAM DEVRİNİN HABERİNİ DE ÇOCUKLAR YAPTI

Öte yandan, İnegöl Belediyesi makam devri programını daha geniş kapsamlı hale getirerek, bu programın çekimini yapan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personellerinin yerlerini de çocuklara emanet etti. Daha önce de spikerlik merakıyla gündeme gelen Betül Ekren'in sunumu, kamerada Muhammed Alp Eren ve fotoğrafta Bünyamin Eren'in çekimleriyle makam devri haberleştirildi. Törenin sunumunu yapan Betül Ekren, "23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü bayram olarak çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olarak kutlanırken, bu anlamlı günde ülkemizde tüm makamlar, çocuklara devrediliyor. Bugün İnegöl Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Alper Taban makamını 1 günlüğüne Vehbi Koç İlkokulu 1-A sınıfı öğrencisi Pelin Yıldız'a devrediyor. Bizler de kamerada Muhammed Alp Eren ve fotoğrafta Bünyamin Eren ile birlikte bu ana şahitlik ediyoruz. Ben Betül Ekren, bu yayın vesilesiyle İnegöl'den tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum" şeklinde konuştu.

Temsili tören sonunda Başkan Alper Taban hem makamı devrettiği Pelin Yıldız hem de programın çekimini yapan çocuklara hediye takdiminde bulundu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KURTULUŞTAN GELECEĞE KADIN: KADININ GÜCÜ, EĞİTİM VE KÜLTÜREL MİRAS
KURTULUŞTAN GELECEĞE KADIN: KADININ GÜCÜ, EĞİTİM VE KÜLTÜREL MİRAS
BTSO’da organ seçimleri 1 Ekim’de yapılacak!
BTSO’da organ seçimleri 1 Ekim’de yapılacak!
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
Son Haberler
Sebze-meyve operasyonunda flaş gelişme
Sebze-meyve operasyonunda flaş gelişme
Akaryakıt fiyatları ne zaman düşecek?
Akaryakıt fiyatları ne zaman düşecek?
Bugün hava durumu nasıl olacak?
Bugün hava durumu nasıl olacak?
5'inci Bursa Gastronomi Festivali'nde DAĞ-DER çadırına yoğun ilgi
5'inci Bursa Gastronomi Festivali'nde DAĞ-DER çadırına yoğun...
BDDK'dan Bank Mellat kararı
BDDK'dan Bank Mellat kararı
İnegöl'de meclis üyelerinden örnek hareket
İnegöl'de meclis üyelerinden örnek hareket

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim