• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:29
Erzurumlu kadın çiftçilerden Erzincan'a çıkarma
09:21
Milletler Ligi'nde mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosu açıklandı
09:20
Ankara'ya kesintisiz su için yeni hat
09:17
Panik atağınızın en önemli belirtisi, 'felaket düşüncesi'
09:10
Organik atıklar komposta dönüşüyor... İzmir'de bahçede dönüşüm başladı
07:35
Mayıs ayının son gününde yurtta hava nasıl olacak?
05:31
Çocuklar bayram coşkusunu AK Parti Denizli İl Başkanlığında yaşadı
04:50
Belediyecilikte Kayseri farkı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. İnegöl'de akıllı park sayısı artıyor
BURSA
Yayınlanma: 27 Eylül 2021 - 20:24

İnegöl'de akıllı park sayısı artıyor

İnegöl Belediyesi, akıllı şehir altyapısının önemli adımlarından biri olan Güvenli Park Uygulaması kapsamında 17'nci çocuk parkını kameralarla donattı.

BURSA
27 Eylül 2021 - 20:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İnegöl'de akıllı park sayısı artıyor
İnegöl Belediyesi, akıllı şehir hedefine adım adım yürüyor. İnegöl'deki çocuk parkları güvenli park uygulamasıyla kameralarla donatılarak daha güvenli hale getiriliyor. Bugüne kadar 16 parkta güvenli park uygulamasını hayata geçiren İnegöl Belediyesi, toplamda 17'nci güvenli park uygulamasını Kemalpaşa Mahallesinde uyguladı. Zübeyde Hanım Anaokulu karşısında bulunan park, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla güvenli parka dönüştürüldü. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Akıllı ve teknolojik parklar oluşturmayla ilgili çalışma ve çabamız devam ediyor. Özellikle şehrin yönetsel anlamda akıllı şehir hüviyetine bürünebilmesi için öncelikle tabi şehrin bu manadaki altyapısını kurgulamak gerekiyor. Parklar için de aynı durum geçerli. Bunlarla ilgili göreve geldiğimiz günden bu güne özellikle şehirde yapılan kazı çalışmalarını, onarım ve yenileme çalışmalarını bir fırsat olarak görüp bu çalışmalar sayesinde de teknolojik şehir yönetimi noktasında kendi altyapımızı oluşturma çabamız devam ediyor. Parklarımızda da parkların güncelleme süreci, yenilenme süreci gelen alanlarda yeni bir park oluşturuyorsak da o yeni parkı oluştururken teknoloji ihtiyacı olan altyapıyı kurarak parklarımızı akıllı park hüviyetine dönüştürüyoruz. Bu yıl toplamda 10 tane parkımızı dönüştürmüş olacağız. Özellikle bunları da belirlerken o parklardaki yaşanan gerçek durumu gözleyerek ihtiyacı buna göre önceliklendiriyoruz.Herhangi bir parkı sıraya almak yerine, o parkta eğer ki kullanım esnasında bir sorun, problem varsa ya da bunu öngörüyorsak bunu gidermek anlamında özellikle akıllı kameralar ve beraberinde bas konuş sistemleri gibi merkeze bilgi verilebilecek teknolojik altyapıyı koyarak akıllandırmış oluyoruz. Burada vatandaşlarımızın daha güvenli bir ortamda vakit geçirmelerini istiyoruz" dedi.

Başkan Taban, Kemalpaşa Mahallesinde bir parkın daha kameralarla donatarak daha güvenli hale getirildiğini hatırlatarak, "Asıl hedefimiz ve gelmek istediğimiz nokta da şu; şehrimizde oluşturduğumuz akıllı altyapı sayesinde yarın bu şehrin her noktasına koyduğumuz sensör ve kameralarla, ölçüm ve takip sistemlerini bir merkezden izleyerek parkların, sokakların, caddelerin güvenli şekilde takibini yapmak. Bu da bizlere yönetim anlayışımız noktasında bir yerde bir sorun varsa anında müdahale edebilme gibi bir imkan oluşturacak. Sorun olan bölgelerde rehabilite edici, önden giderek orada koruyucu hizmetleri nasıl yapabilirizi oluşturmamızı sağlayacak" diye konuştu.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
CUMALIKIZIK UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
CUMALIKIZIK UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
ULUDAĞ KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN TÜRKİYE GENELİ LGS DENEME SINAVINDA TÜRKİYE DERECESİ!
ULUDAĞ KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN TÜRKİYE GENELİ LGS DENEME SINAVINDA TÜRKİYE DERECESİ!
MHP Bursa İl Başkanı Tekin'den su indirimi açıklaması!
MHP Bursa İl Başkanı Tekin'den su indirimi açıklaması!
Son Haberler
İzmir Bornova'da asfalt seferberliği
İzmir Bornova'da asfalt seferberliği
Erzurumlu kadın çiftçilerden Erzincan'a çıkarma
Erzurumlu kadın çiftçilerden Erzincan'a çıkarma
Bitlis yaylalarında çiriş otu mesaisi devam ediyor
Bitlis yaylalarında çiriş otu mesaisi devam ediyor
Mersin'de kurban kesim alanlarında hijyen çalışması
Mersin'de kurban kesim alanlarında hijyen çalışması
Milletler Ligi'nde mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kadrosu açıklandı
Milletler Ligi'nde mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın...
Orhangazi Belediyesi folklor ekibi Çanakkale festivalinde
Orhangazi Belediyesi folklor ekibi Çanakkale festivalinde

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim