• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
08:05
ABD Hava Kuvvetleri, FQ-42A İnsansız Savaş Uçağı üretimi için GA-ASI'ye sözleşme verdi
08:00
İç ve batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor
07:35
İSO İLK 500'de 11 Kayseri firması yer aldı
07:15
İSO 500'e giren 11 Kayseri firmasına 'Büyük' tebrik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İEÜ AB destekli projesi 542 kişiye ulaştı
Gündem
Yayınlanma: 04 Mart 2026 - 10:35
Güncelleme: 04 Mart 2026 - 11:08

İEÜ AB destekli projesi 542 kişiye ulaştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ), kent genelindeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, inovasyon ve teknoloji alanındaki gelişimi hızlandırmak amacıyla hazırladığı 'IDEAL' projesi, kısa sürede 542 kişiye ulaştı. İngiltere, Almanya ve İtalya'daki eğitim kurumlarıyla eş zamanlı uygulanan, Avrupa Birliği'nin 1.4 milyon euro fon desteği sağladığı proje kapsamında akademisyenlere ve öğrencilere sürdürülebilirlik ekseninde özel eğitimler

Gündem
04 Mart 2026 - 10:35
Güncelleme: 04 Mart 2026 - 11:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İEÜ AB destekli projesi 542 kişiye ulaştı
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ), kent genelindeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, inovasyon ve teknoloji alanındaki gelişimi hızlandırmak amacıyla hazırladığı 'IDEAL' projesi, kısa sürede 542 kişiye ulaştı. İngiltere, Almanya ve İtalya'daki eğitim kurumlarıyla eş zamanlı uygulanan, Avrupa Birliği'nin 1.4 milyon euro fon desteği sağladığı proje kapsamında akademisyenlere ve öğrencilere sürdürülebilirlik ekseninde özel eğitimler verildi. İEÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi, Proje Yöneticisi Prof. Dr. Arzu Vuruşkan, 9 ay içinde ciddi bir sayıya ulaştıklarını belirterek, "Yaratıcı ve kültürel endüstrilere yönelik uygulanabilir bir eğitim modeli geliştirdik. Eğitimlere aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Avrupa Birliği'nin en prestijli araştırma ve inovasyon programlarından biri olan Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü Yüksek Öğrenim Girişimi (EIT-HEI), 55 ülkeden bin 480 kuruluşun başvurusunu titizlikle inceleyerek fon almaya hak kazanan 47 projeyi belirledi. Prof. Dr. Arzu Vuruşkan'ın koordine ettiği Yaratıcı Endüstriler için Yenilik Odaklı Girişimcilik ve Akademik Öğrenme (IDEAL) projesi, destek alan sayılı çalışmadan biri oldu. Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan IDEAL projesi, ilk dönemini başarıyla tamamladı. Projenin ikinci dönem konsorsiyum toplantısının da mart ayı içerisinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

"Yeni bir eğitim modeli geliştirdik"

Projeye ilişkin detaylar paylaşan Prof. Dr. Vuruşkan, "Proje temelli bir yaklaşımla katılımcılara, dijital gelecek için tasarım, akıllı ve sürdürülebilir ürünler; yaratıcı endüstriler için de yenilikçi girişimcilik alanlarında eğitimler verdik. Yaratıcı ve kültürel endüstrilere yönelik uygulanabilir eğitim modeli geliştirdik. Özellikle öğrenciler, sektörel içeriklere ve girişimcilik odaklı kısa derslere yoğun ilgi gösterdi. Gruplar haline gerçekleşen eğitimleri başarıyla tamamlayan kişilere de EIT-IDEAL sertifikasını verdik. Eğitimlerimizi sürdürerek binin üzerinde kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"İki yeni ders açtık"

İEÜ bünyesinde bir ilke imza atarak 'Sürdürülebilir Gelecek için Uygulamalı İş Tasarımı' ile 'Dijital Gelecek ve Kültürel Miras için Sürdürülebilir Yenilikler' adlı, mikro-yeterliliğe dayalı iki ders açtıklarını dile getiren Prof. Dr. Vuruşkan, "Üniversitemizde, IDEAL projemizle ilişkili önemli bir kurumsal adım daha atmış olduk. Açılan dersler, üniversitemizdeki Mikro-Yeterlilik Ofisi'nin kataloğuna da eklendi" ifadelerini kullandı.

"Mentörlük modeli tasarlandı"

Proje kapsamında, girişimcilere yönelik kişiselleştirilmiş bir mentörlük modeli olarak İnovasyon Gelişim Planı'nın (IDP) da tasarlandığını ifade eden Prof. Dr. Vuruşkan, "IDP, girişimcilerin farklı gelişim aşamalarına göre ihtiyaçlarını temel alan, mentör-girişimci eşleşmesine yönelik kriterler tanımlayan, özgün bir metodoloji olarak sıfırdan geliştirildi. Projenin birinci döneminde, TÜBİTAK 1812 girişim desteğiyle kurulan bir şirkete, 8 haftalık kişiselleştirilmiş mentörlük de verdik. IDP modeli de bu süreçte test edildi. Projenin destek hizmetlerini güçlendiren bir diğer yenilik ise BRIDGE adlı yapay zekâ destekli dijital platform oldu. IDP'yi daha da geliştirerek önümüzde dönemde farklı eğitim çalışamlarında da kullanmayı hedefliyoruz. IDP, bu tarz eğitimlerde rol model olabilir" dedi.

"4 ülkeden konuklar gelecek"

IDEAL'in ikinci döneminin; birinci dönemde geliştirilen araçların ve modellerin yaygınlaştırılması, ölçeklenmesi ve kurumsallaştırılmasına odaklanacağını belirten Prof. Dr. Vuruşkan, "Projenin ikinci dönem konsorsiyum toplantısı, üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Toplantıya İtalya, Almanya, İngiltere ve İspanya'dan proje ortaklarımız gelecek. İspanya'da eğitim çalışması yapılmadı ancak bizlere destek veren bir ortağımız var. Bu vesileyle İspanya'dan iki ismi de üniversitemizde konuk edeceğiz. Bu toplantı, üniversitemiz ve bölge açısından stratejik bir önem taşıyor. IDEAL, Ege Bölgesi'nde üniversitelerin girişimcilik ekosisteminde daha güçlü bir 'merkez' rolü üstlenmesine katkı sunacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin bu dönüşümde öncü rol üstlenmesi, hem bölgesel iş birliklerinin güçlenmesi hem de yaratıcı ve kültürel endüstrilerde girişimcilik kapasitesinin şekilde artması açısından önemli bir fırsat yaratıyor" ifadelerini kullandı.


2026/03/ieu-ab-destekli-projesi-542-kisiye-ulasti.jpg
2026/03/ieu-ab-destekli-projesi-542-kisiye-ulasti_1.jpg
2026/03/ieu-ab-destekli-projesi-542-kisiye-ulasti_2.jpg
2026/03/ieu-ab-destekli-projesi-542-kisiye-ulasti_3.jpg
2026/03/ieu-ab-destekli-projesi-542-kisiye-ulasti_4.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İç ve batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor
İç ve batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor
Demirci semalarında mest eden görüntü: Hilal ve yıldız yan yana
Demirci semalarında mest eden görüntü: Hilal ve yıldız yan yana
Ankara'da semalarında hilal ve yıldız buluştu
Ankara'da semalarında hilal ve yıldız buluştu
Polis memuru "Sizleri seviyorum" notu bırakarak intihar etti
Polis memuru "Sizleri seviyorum" notu bırakarak intihar etti
Son Haberler
ABD Hava Kuvvetleri, FQ-42A İnsansız Savaş Uçağı üretimi için GA-ASI'ye sözleşme verdi
ABD Hava Kuvvetleri, FQ-42A İnsansız Savaş Uçağı üretimi için...
İç ve batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor
İç ve batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor
İSO İLK 500'de 11 Kayseri firması yer aldı
İSO İLK 500'de 11 Kayseri firması yer aldı
İSO 500'e giren 11 Kayseri firmasına 'Büyük' tebrik
İSO 500'e giren 11 Kayseri firmasına 'Büyük' tebrik
Demirci semalarında mest eden görüntü: Hilal ve yıldız yan yana
Demirci semalarında mest eden görüntü: Hilal ve yıldız yan yana
Zimem defterinde ki 2 milyon 40 bin TL'lik borç kapandı
Zimem defterinde ki 2 milyon 40 bin TL'lik borç kapandı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim