• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
07:40
Kayseri Büyükşehir'de iş güvenliği seferberliği
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Gökkuş: "Siyasi kaygılar ve CHP grubunun iç çekişmeleri sebebiyle İstanbul Büyükşehir Meclisi'ni işlevsiz bırakmak, kapalı tutmak demokrasiye gölge düşürmektir"
Siyaset
Yayınlanma: 08 Eylül 2025 - 16:04
Güncelleme: 08 Eylül 2025 - 17:07

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Gökkuş: "Siyasi kaygılar ve CHP grubunun iç çekişmeleri sebebiyle İstanbul Büyükşehir Meclisi'ni işlevsiz bırakmak, kapalı tutmak demokrasiye gölge düşürmektir"

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eylül ayı meclis toplantısına gelmemesini eleştiren İBB AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Gökkuş, "15 Temmuz hain darbe girişiminde dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalar altında dimdik ayakta durmuş ve çalışmaya devam etmiştir. Bugün ise olağanüstü hiçbir durum yokken sırf siyasi kaygılar ve CHP grubunun iç çekişmeleri sebebiyle İstanbul Büyükşehir Meclisi'ni işlevsiz bırakmak, kapalı tutmak

Siyaset
08 Eylül 2025 - 16:04
Güncelleme: 08 Eylül 2025 - 17:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İBB AK Parti Grup Başkanvekili Gökkuş: "Siyasi kaygılar ve CHP grubunun iç çekişmeleri sebebiyle İstanbul Büyükşehir Meclisi'ni işlevsiz bırakmak, kapalı tutmak demokrasiye gölge düşürmektir"
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eylül ayı meclis toplantısına gelmemesini eleştiren İBB AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Gökkuş, "15 Temmuz hain darbe girişiminde dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalar altında dimdik ayakta durmuş ve çalışmaya devam etmiştir. Bugün ise olağanüstü hiçbir durum yokken sırf siyasi kaygılar ve CHP grubunun iç çekişmeleri sebebiyle İstanbul Büyükşehir Meclisi'ni işlevsiz bırakmak, kapalı tutmak demokrasiye gölge düşürmektir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eylül ayı meclis toplantısı, yeterli meclis üyesinin toplanamaması sebebiyle yapılamadı. AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Gökkuş ile beraberindeki belediye başkanları, meclis üyeleri de basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Gökkuş, CHP'li meclis üyelerini toplantıya katılmadıkları için eleştirdi. Saraçhane'deki belediye binasında açıklamalarda bulunan Gökkuş, meclisin kapalı değil açık olmasının gerekli olduğunu ifade etti.

"İstanbul Büyükşehir Meclisi 16 milyon İstanbullunun ortak iradesini temsil eden, Türkiye'nin en büyük ikinci meclisidir"

Meclisin siyasi kararlar uğruna yıpratılmaması gerektiğini söyleyen Gökkuş, "Biz bugün Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak mecliste, meclise çalıştırmak üzere hazır bulunduk. Fakat CHP meclis üyeleri, CHP meclis başkanvekilleri ise bugün siyasi iç çekişmelerinden dolayı bugün mecliste değillerdi. İstanbul Büyükşehir Meclisi 16 milyon İstanbullunun ortak idaresini temsil eden, Türkiye'nin en büyük ikinci meclisidir. Bu meclisin varlık sebebi; İstanbul'un sorunlarını çözmek, şehrin geleceğine yön verecek kararlar almak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaktır. Bugün bu kadar büyük bir öneme sahip olan İBB Meclisi'nin siyasi hesaplar uğruna çalıştırılmamak istenmesi İstanbul halkına yapılmış büyük bir haksızlıktır" dedi.

"Siyasi tartışmaları bahane ederek İstanbul Büyükşehir Meclisini çalıştırmamak yerel yönetim etkinliğini zayıflatarak, İstanbul'un yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir"

Siyasi kararları bahane ederek meclisin açılmamasının doğru olmadığını söyleyen Gökkuş, "Şehrin meclisi kapalı tutmak aslında İstanbul'u kapalı tutmaktır. Bu meclis parti gruplarının iç meseleleri ile uğraşmak için değil doğrudan İstanbul halkının sorunlarını çözmek için vardır. İstanbul Büyükşehir Meclisinin önceliği İstanbulluların yaşamını kolaylaştırmaktır. Siyasi tartışmaları bahane ederek İstanbul Büyükşehir Meclisini çalıştırmamak, yerel yönetim etkinliğini zayıflatarak, İstanbul'un yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Meclis demokrasinin kalbidir. Dünya tarihine baktığımızda savaşlarda bile meclis açık kalmış, halkın iradesi hiçbir şekilde susturulamamıştır" şeklinde konuştu.

"CHP grubunun iç çekişmeleri sebebiyle İstanbul Büyükşehir Meclisi'ni işlevsiz bırakmak, kapalı tutmak demokrasiye gölge düşürmektir"

Konuşmasına devam eden Gökkuş, "15 Temmuz hain darbe girişiminde dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalar altında dimdik ayakta durmuş ve çalışmaya devam etmiştir. Bugün ise olağanüstü hiçbir durum yokken sırf siyasi kaygılar ve CHP grubunun iç çekişmeleri sebebiyle İstanbul Büyükşehir Meclisi'ni işlevsiz bırakmak, kapalı tutmak demokrasiye gölge düşürmektir. Bizler Cumhur İttifakı grubu olarak meclisin asli görevini yerine getirmek üzere şehrimizin sorunlarının çözümü için çalışmaya devam etmek gerektiğini yüksek sesle ifade etmek için bugün burada hazır bulunuyoruz. İstanbul günlük siyasi çekişmelerin değil halkın iradesinin ve sorunlarına mecliste temsil edildiği bir demokrasi kültürünün merkezi olmak zorundadır. Bizim çağrımız nettir. Meclis çalışmalı, İstanbul'un sorunları konuşulmalı, 16 milyonun sorunları çözülmelidir" ifadelerini kullandı.


2025/09/ibb-ak-parti-grup-baskanvekili-gokkus-quotsiyasi-kaygilar-ve-chp-grubunun-ic-cekismeleri-sebebiyle-istanbul-buyuksehir-meclisi39ni-islevsiz-birakmak-kapali-tutmak-demokrasiye-golge-dusurmektirquot.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bilecik Belediye Başkanı Subaşı Yeni Parti'ye geçiyor
Bilecik Belediye Başkanı Subaşı Yeni Parti'ye geçiyor
Bahçeli'den CHP ve Yeni Parti mesajı... Siyasi rekabet husumete dönüşmemeli
Bahçeli'den CHP ve Yeni Parti mesajı... Siyasi rekabet husumete dönüşmemeli
CHP ve Yeni Parti'nin grup toplantı tarihi belli oldu
CHP ve Yeni Parti'nin grup toplantı tarihi belli oldu
Dervişoğlu'ndan YENİ Parti'ye tebrik mesajı
Dervişoğlu'ndan YENİ Parti'ye tebrik mesajı
Son Haberler
Kayseri Büyükşehir'de iş güvenliği seferberliği
Kayseri Büyükşehir'de iş güvenliği seferberliği
Önder Özen: "Mohamed Salah dosyası şimdilik rafa kalkmış durumda"
Önder Özen: "Mohamed Salah dosyası şimdilik rafa kalkmış durumda"
Bakırköy'de otomobil refüje çarpıp devrildi: 1 yaralı
Bakırköy'de otomobil refüje çarpıp devrildi: 1 yaralı
Bilecik Belediye Başkanı Subaşı Yeni Parti'ye geçiyor
Bilecik Belediye Başkanı Subaşı Yeni Parti'ye geçiyor
Zonguldak'ta kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Zonguldak'ta kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Giresun'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Giresun'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim