• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
11:25
Türk somonunda baş döndürücü yükseliş
10:55
2030 FIFA Dünya Kupası Egeli demir ve doğal taş ihracatçılarına yeni kapılar açacak
10:55
Gençler üretiyor, tarım güçleniyor
10:45
CHP'de kongre startı veriliyor
10:40
Hamza Dağ'dan Başkan Yıldız'a ziyaret
10:40
Anket şirketlerine güven azaldı mı? Sahada gerçek anket sonuçları nasıl?
10:25
İzmir Aliağa'da KariyerİZM ve İş Fuarı düzenlendi
09:40
Bu atölyede fikirler ürüne dönüşüyor
09:35
Dolar, euro ve altın yükselecek mi?
09:25
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
09:00
Belalı Nil Virüsü Yunanistan'ı yok ediyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. HAK-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı demokratik hale dönüştürülmelidir"
Gündem
Yayınlanma: 02 Kasım 2025 - 15:03
Güncelleme: 02 Kasım 2025 - 16:42

HAK-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı demokratik hale dönüştürülmelidir"

HAK-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanıp yeni asgari ücreti belirleyeceğini belirterek, 8 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücretin Türkiye'nin en büyük toplu sözleşmesi olduğunu söyledi. Arslan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının demokratik hale dönüştürülmesi çabamızı bugüne kadar sürdürdük. Ve hep şunu söyledik; bu yapıdan sağlıklı bir asgari ücret

Gündem
02 Kasım 2025 - 15:03
Güncelleme: 02 Kasım 2025 - 16:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HAK-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı demokratik hale dönüştürülmelidir"
HAK-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanıp yeni asgari ücreti belirleyeceğini belirterek, 8 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücretin Türkiye'nin en büyük toplu sözleşmesi olduğunu söyledi. Arslan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının demokratik hale dönüştürülmesi çabamızı bugüne kadar sürdürdük. Ve hep şunu söyledik; bu yapıdan sağlıklı bir asgari ücret çıkaramayız" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 50. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet İş) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı Antalya'nın Manavgat ilçesinde yoğun bir katılımla başladı. Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ'in 50. Kuruluş Yıldönümünün bir yıl boyunca anlamlı etkinliklerle sürdürüleceğini belirterek, HAK-İŞ'in Kuruluş Yıldönümü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, HAK-İŞ olarak 7 Ekim'de alanında ünlü ressamların katılımı ile "Bütün Renkler Gazze'ye" resim sergisi bağış kampanyası düzenlendiğini ve serginin tüm gelirinin Filistin'e ulaştırılmak üzere bağış yapıldığını ifade etti. 16 Ekim tarihinde Nijer'de HAK-İŞ ve Türk Kızılay İşbirliğiyle "HAK-İŞ 50. Yıl Su Kuyusu" açılışının gerçekleştirildiğini belirten Arslan, 21 Ekim tarihinde HAK-İŞ Eski Başkanları, Eski Yöneticileri ve Kurucuları ile bir vefa toplantısı gerçekleştirilerek istişarelerde bulunulduğunu, ifade etti.

Genel Başkan Mahmut Arslan, 22 ülkeden 23 konfederasyonu temsilen toplam 45 uluslararası sendikal temsilcinin katılımı ve "Uluslararası Sendikal Hareket Filistin'in Yanında" temasıyla 21 Ekim tarihinde Uluslararası Sendikacı Liderler Filistin Özel Gündemiyle toplandığını ve Ankara Deklarasyonunun imzalandığını vurgulayarak Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekildiğini ifade etti.

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı demokratik hale dönüştürülmelidir"

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısına en başından beri itiraz ettiklerini belirten Mahmut Arslan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının demokratik hale dönüştürülmesi çabamızı bugüne kadar sürdürdük. Ve hep şunu söyledik; bu Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısından sağlıklı bir asgari ücret çıkaramayız. Gerek asgari ücret komisyonun yapısı, gerekse bağımsız ancak herkesin üzerinde mutabık kaldığı kriterlerin olmaması, gerekse Türkiye gerçeklerinden uzak bir kısım verilerin sadece TÜİK tarafından önümüze konulması temsil konusundaki yetersizliği ve uluslararası alandaki değişime rağmen Türkiye'nin 1970'li yıllardan kalan bu mevzuatının halen devam etmiş olmasına hep itiraz ettik. Bir an önce Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının konfederasyonların talepleri doğrultusunda yeniden oluşturulması gerekir. Bir kanun değişikliğine ve komisyonun yapısıyla ilgili yönetmelik değişikliklerine ihtiyaç var. Parlamentoda bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirip, yeni asgari ücreti yeni komisyonla gerçekleştirme konusunda HAK İŞ üzerine düşen sorumluluğu yapmıştır" dedi.

"Sendikal örgütlülüğün önündeki engeller kaldırılmalı"

Türkiye'den sendikal örgütlülüğün önündeki engellerin kaldırılması amacıyla hükümet tarafından bir çalışma başlatıldığını ve kendilerinin bunu önemsediğini belirten Arslan, "Uzun zaman sonra ilk kez hükümetimiz ve bakanlığımız sendikal örgütlülüğün önündeki engellerin kaldırılması konusunda Üçlü Danışma Kurulu'nda bir gündem oluşturdu. Bu son derece faydalı ve bizim için son derece önemliydi. Çünkü sendikal hareket ne yazık ki güç kaybediyor, hem dünyada hem de ülkemizde. Yüzde 15'lerin altına inme eğrisiyle karşı karşıyayız. Zaten yüzde 15'lik temsil konusunda bir kriz var. Çalışanların sadece yüzde 15'ini temsil eden sendikal hareket zayıflamaya devam ediyor. Bütün düzenlemelere rağmen bu durum hükümetimizi de harekete geçirdi. Bize göre sendikal örgütlülüğün önündeki en önemli engel ne yazık ki, iş güvencesidir. Türkiye'de gerçek anlamda bir iş güvencesinin olmaması, işe iade mekanizmalarının son derece dolambaçlı, işe iade kararlarının hemen hemen tamamının uygulanmamasından kaynaklı bir iş güvencesi sorunumuz var" diye konuştu.

HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Mahmut Arslan'ın başkanlığında, Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı ve Genel Sekreter Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcıları Fatma Zengin ve Hamdi Abdullah Koçoğlu, sendikaların genel başkanları ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu üyeleri ve daimi komite başkanlarının katılımı ile gerçekleştiriliyor.


2025/11/hak-is-ve-hizmet-is-genel-baskani-mahmut-arslan-quotasgari-ucret-tespit-komisyonu39nun-yapisi-demokratik-hale-donusturulmelidirquot.jpg
2025/11/hak-is-ve-hizmet-is-genel-baskani-mahmut-arslan-quotasgari-ucret-tespit-komisyonu39nun-yapisi-demokratik-hale-donusturulmelidirquot_1.jpg
2025/11/hak-is-ve-hizmet-is-genel-baskani-mahmut-arslan-quotasgari-ucret-tespit-komisyonu39nun-yapisi-demokratik-hale-donusturulmelidirquot_2.jpg
2025/11/hak-is-ve-hizmet-is-genel-baskani-mahmut-arslan-quotasgari-ucret-tespit-komisyonu39nun-yapisi-demokratik-hale-donusturulmelidirquot_3.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Anket şirketlerine güven azaldı mı? Sahada gerçek anket sonuçları nasıl?
Anket şirketlerine güven azaldı mı? Sahada gerçek anket sonuçları nasıl?
İzmir Aliağa'da KariyerİZM ve İş Fuarı düzenlendi
İzmir Aliağa'da KariyerİZM ve İş Fuarı düzenlendi
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
Kayseri Talas'ta gücün adı bilgi
Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Son Haberler
İmgenin Boşluğu Programı 4 Kasım'da YUNT'ta başlıyor
İmgenin Boşluğu Programı 4 Kasım'da YUNT'ta başlıyor
Türk somonunda baş döndürücü yükseliş
Türk somonunda baş döndürücü yükseliş
Bakan Ersoy'dan Edirne'de çifte açılış
Bakan Ersoy'dan Edirne'de çifte açılış
İBB, 22'nci Kent Lokantası'nı Çırpıcı'da açtı
İBB, 22'nci Kent Lokantası'nı Çırpıcı'da açtı
Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi
Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi
Başkan Büyükakın'dan Özgür Özel'e: Acı günde siyaset yapmayın
Başkan Büyükakın'dan Özgür Özel'e: Acı günde siyaset yapmayın

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim