• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:40
Kayseri Melikgazi'de ulaşım atılımları tam gaz
09:15
Keşan TSO ve Trendyol'dan E-Ticaret ve E-İhracat semineri
08:53
Erzurum'da engelli istihdam günleriyle işveren ve adaylar buluşturuluyor
08:40
Türkiye'de yağış yok, Marmara ve Kuzey Ege'de rüzgar uyarısı
08:39
HBB, Hassa'da prestij cadde çalışmalarını sürdürüyor
08:36
Gazella Korosu, Arsuz'da Anadolu Türkülerini seslendirdi
08:33
Balıkesir'de Windsurf Ligi coşkusu başladı
08:32
Antakya'da Ata Köprüsü 1 Temmuz'da yıkılıyor
07:35
ERÜ Mezun Buluşması'nda Büyükşehir'den stant
06:03
Baki Ersoy müjdeyi verdi: "Hayırlı olsun Develim"
01:14
Gökçeören bir ilke imza attı: "Dünyanın Merkezi Gökçeören Kültür Festivali" yoğun ilgi gördü
00:06
Kanada, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükselen ilk ülke oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. HAK-İŞ'ten 'Sendikal Bakış Açısıyla Engelli Bireyler İçin Güçlü Bir Gelecek Çalıştayı'
EKONOMİ
Yayınlanma: 10 Aralık 2025 - 18:07
Güncelleme: 10 Aralık 2025 - 22:21

HAK-İŞ'ten 'Sendikal Bakış Açısıyla Engelli Bireyler İçin Güçlü Bir Gelecek Çalıştayı'

HAK-İŞ tarafından 'Sendikal Bakış Açısıyla Engelli Bireyler İçin Güçlü Bir Gelecek Çalıştayı' düzenlendi.

EKONOMİ
10 Aralık 2025 - 18:07
Güncelleme: 10 Aralık 2025 - 22:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HAK-İŞ'ten 'Sendikal Bakış Açısıyla Engelli Bireyler İçin Güçlü Bir Gelecek Çalıştayı'
HAK-İŞ tarafından 'Sendikal Bakış Açısıyla Engelli Bireyler İçin Güçlü Bir Gelecek Çalıştayı' düzenlendi.

HAK-İŞ tarafından 'Sendikal Bakış Açısıyla Engelli Bireyler İçin Güçlü Bir Gelecek Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştay ile engelli bireylerin çalışma hayatı ve sendikal hayatta daha etkin olarak yer almasını amaçlandı.

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın engelli bireylere yönelik çalışmaların yönünü belirlediğini söyleyerek, bu vizyonun her bir vatandaşın fırsatlara eşit şekilde erişmesini ve toplumsal hayata aktif biçimde katılmasını esas almak olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlayışı doğrultusunda hareket edildiğini vurgulayan Tarıkdaroğlu, son 23 yılda erişilebilirlikten bakım hizmetlerine, eğitimden istihdam teşviklerine, aile desteklerinden teknolojik çözümlere kadar pek çok alanda önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Tarıkdaroğlu, yapılan hizmetlerin henüz yeterli olmadığını ifade ederek, "Hem kamuda hem özel sektörde engelli vatandaşlarımızın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarımız her geçen gün üzerine koyarak devam edecek. Gerek kamuya yaptığımız atamalarla gerek özel sektör teşvikleriyle engelli kardeşlerimizin iş gücüne daha da etkin biçimde katılmasına imkan sağladık ve bundan sonra da kararlılıkla daha güçlü bir şekilde sağlamaya inşallah devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Engelli bireylerin üretimde daha etkin rol üstlendiği bir Türkiye hepimizin ortak idealidir"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yakın zamanda 2026-2028 dönemini kapsayan 2. Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'nı açıklayacağını da hatırlatan Tarıkdaroğlu, "Engelli bireylerin güçlendiği, hayatın her alanında daha görünür olduğu, üretimde daha etkin rol üstlendiği bir Türkiye hepimizin ortak idealidir. Bu ideal, sadece kurumlarımızla değil sendikalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, iş dünyamızın, akademimizin ve en önemlisi toplumun her bir ferdinin ortak sorumluluğudur" dedi.

"Çalışma hayatındaki engellilerin temsilciliğini yapıyoruz"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Konfederasyonu tarafından Engelliler Komitesi oluşturduklarını ve karşılarındaki zorlukların farkında olduklarını belirterek, öncelikli olarak çalışma hayatına giren engellilerin sendikalaşmaları, sendikal mücadelede yer almaları ve bütün makamlarda yer alabilmeleri konusunda taahhütleri olduğunu aktardı. Bu konuda aynı kararlılığı sürdürdüklerini ifade eden Arslan, çalışma hayatındaki engellilerin temsilciliğini yaptıklarını söyledi.

Çalışma hayatında yer alamayan engellilerin sorumluluğunu da taşıdıklarını dile getiren Arslan, "HAK-İŞ olarak, engellilik meselesine farklı açıdan bakıyoruz. Engellilerimizin çalışma hayatına girmeleri konusunda devletin daha büyük destek ve teşvik etmesini istiyoruz. Aslında engelliler de bunu istiyor. Sosyal yardım yaparak onların evden çıkmalarının önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Hem sosyal hayatımızda hem kent hayatında onların sokağa çıkabilecekleri altyapının oluşturulması, psikolojik olarak onların çalışma hayatının birer ferdi olarak yer almalarını teşvik edecek, sosyal yardımları da daha çok çalışma hayatında aktif olarak yer almaları durumunda daha fazla teşvik edilmelerini sağlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Arslan, engellilerin çalışma hayatında yer almaları için 'Emeğin engeli yok' şeklinde bir yaklaşımları olduğunu söyleyerek, "Onun için ülkemizin, engelli yurttaşları sosyal hayatın, çalışma hayatının içerisine dahil edecek teşvikleri, düzenlemeleri yapması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

HAK-İŞ ve bağlı sendikaların engelli vatandaşların çalışma hayatına katılımına ilişkin çaba sarf ettiğini söyleyen Arslan, "Türkiye Sakatlar Konfederasyonu başta olmak üzere ilgili bütün muhataplarla bunu tartışıyoruz. Dolayısıyla engellilik konusunun aslında tedbirlerle ortadan kaldırılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Engellilerin kamuda çalışmak istemelerini anladığını belirten Arslan, "Ama engellilerin özel sektörde de gönül rahatlığıyla çalışabilecekleri bir anlayışı geliştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bugün aynı zamanda Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatan Arslan, insan hakları konusunun bugün anlamını kaybettiğini belirterek, "Bütün insanlığın gözü önünde çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve masum insanlar katledilirken bunu sadece bir film gibi seyretmenin utancını yaşıyoruz. Dünya İnsan Hakları Günü'nde insanlığın maalesef yerlerde süründüğü, öldürüldüğü, Gazze'de sadece çocuk ve kadınların değil, insanlığın katledildiği, insanlığın öldüğü bir dönem yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


2025/12/hak-is39ten-39sendikal-bakis-acisiyla-engelli-bireyler-icin-guclu-bir-gelecek-calistayi39.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Keşan TSO ve Trendyol'dan E-Ticaret ve E-İhracat semineri
Keşan TSO ve Trendyol'dan E-Ticaret ve E-İhracat semineri
Erzurum'da engelli istihdam günleriyle işveren ve adaylar buluşturuluyor
Erzurum'da engelli istihdam günleriyle işveren ve adaylar buluşturuluyor
ABB, yüksek kredi notuyla mali liderliğini sürdürüyor
ABB, yüksek kredi notuyla mali liderliğini sürdürüyor
SGK'dan işverenlere kolaylık... Teminatsız tecil sınırı 10 milyon TL'ye çıkarıldı
SGK'dan işverenlere kolaylık... Teminatsız tecil sınırı 10 milyon TL'ye çıkarıldı
Son Haberler
Kocaeli Gebze'de 4. Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası heyecanı
Kocaeli Gebze'de 4. Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası heyecanı
Türkiye'den Venezuela'ya umut köprüsü... AFAD ekipleri deprem bölgesinde göreve başladı
Türkiye'den Venezuela'ya umut köprüsü... AFAD ekipleri deprem...
İzmir Bornova'da bilim meşalesi yandı
İzmir Bornova'da bilim meşalesi yandı
Kayseri Melikgazi'de ulaşım atılımları tam gaz
Kayseri Melikgazi'de ulaşım atılımları tam gaz
İzmir Selçuk'ta Şen Şeftali Şenliği üreticiye umut oldu
İzmir Selçuk'ta Şen Şeftali Şenliği üreticiye umut oldu
Prof. Dr. Kenan Mortan'ın "100 Soruda Kazdağları ve Etekleri Kılavuzu" kitabı tanıtıldı
Prof. Dr. Kenan Mortan'ın "100 Soruda Kazdağları ve Etekleri Kılavuzu" kitabı tanıtıldı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim