• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
00:15
Bakırköy'de üç büyük proje yolda
00:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. Genç fikirler depreme dirençli Bursa için yarıştı
BURSA
Yayınlanma: 18 Haziran 2023 - 15:41

Genç fikirler depreme dirençli Bursa için yarıştı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından depreme dirençli bir şehir oluşturulması ve genç yeteneklerin bu çerçevede projeler geliştirmesi amacıyla 'Bursa Deprem Hackathonu' Fikir Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan gençleri ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yarışma sonunda kazananın Bursa ve Türkiye olacağını söyledi.

BURSA
18 Haziran 2023 - 15:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Genç fikirler depreme dirençli Bursa için yarıştı


Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birinci derece deprem kuşağında olan Bursa'yı daha dirençli bir kent haline getirebilmek için harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, pek çok çalışmayı hayata geçiriyor. Bursa'nın kentsel dönüşümünde yeni bir süreç başlatan Büyükşehir Belediyesi, gençlerin de sürece dahil olması amacıyla 'Bursa Deprem Hackathonu' Fikir Yarışmasını düzenledi. Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı ile Coderspace firması iş birliğinde gerçekleşen yarışmada, genç yeteneklerin depreme dayanıklı bir şehir oluşturulmasında proje geliştirmeleri hedeflendi. 16-18 Haziran tarihleri arasında yarışan takımlar, 2 ile 4 kişilik genç yeteneklerden oluştu. 3 gün boyunca Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM) konaklayan ekipler, aynı zamanda projelerini de geliştirerek farklı bir deneyim kazandı.

15 şehirden 57 takım başvurdu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da BTM'de fikir kampına giren ekipleri ziyaret etti. Gençlerle tek tek sohbet eden Başkan Alinur Aktaş, katılımcılara da başarılar diledi. Bursa'da yine farkındalık oluşturacak bir etkinliğe imza attıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Deprem Hackathonu' Fikir Yarışmasına yazılım ve bilgisayar mühendisliği okuyan öğrencilerin yanı sıra alan dışında okuyan öğrencilerin de ilgi gösterdiğini belirtti. Deprem Hackathonu'nda katılımcılardan depreme dayanıklı şehirler konusunda yenilikçi çözümler üretmelerini istediklerini ifade eden Başkan Aktaş, "Yarışmaya katılan ekipler, uzman jüriler tarafından değerlendirilecek. En iyi projeleri de ödüllendireceğiz. Yarışmaya, Adıyaman'dan Hatay'a, Ankara'dan Bursa'ya kadar ülkemizin 15 farklı şehrinden 57 takım başvurdu. 12 takım yarışmaya hak kazandı. Yarışmaya katılan ekipler 48 saat boyunca BTM'de kodlama yaparak deprem öncesi, sırası ve sonrasında yaşanabilecek problemlere çözümler aradılar. Yarışmada birinci gelecek ekibe 40 bin TL, ikinci ekibe 30 bin TL, üçüncü ekibe 20 bin TL ödül vereceğiz. Bunun yanında özel ödüllerimiz de olacak. Sonuçta kazanan Bursa ve Türkiye olacak" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BALABAN KÖYÜ’NDE DOĞAYLA İÇ İÇE KUM TEPSİSİ EĞİTİMİ
BALABAN KÖYÜ’NDE DOĞAYLA İÇ İÇE KUM TEPSİSİ EĞİTİMİ
Kestel Belediyesi’nden ücretsiz ekmek
Kestel Belediyesi’nden ücretsiz ekmek
İçişleri Bakanlığı Mustafa Bozbey'i görevinden uzaklaştırdı
İçişleri Bakanlığı Mustafa Bozbey'i görevinden uzaklaştırdı
Londra’dan Türkiye’ye Gurur: Genç Türk Tasarımcıdan Hayat Kurtaracak “Akıllı Acil Durum Cihazı”
Londra’dan Türkiye’ye Gurur: Genç Türk Tasarımcıdan Hayat Kurtaracak “Akıllı Acil Durum Cihazı”
Son Haberler
Bakırköy'de üç büyük proje yolda
Bakırköy'de üç büyük proje yolda
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
İstanbul Çekmeköy'de gökyüzünde renk cümbüşü
İstanbul Çekmeköy'de gökyüzünde renk cümbüşü
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl yeni bir yol şekillendiriyor
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl...
Dev derbide Galatasaray galip geldi, Tekirdağ'da taraftarlar sokaklara döküldü
Dev derbide Galatasaray galip geldi, Tekirdağ'da taraftarlar sokaklara...
Çevikel: "Vize engeline karşı yeşil pasaport çözüm olabilir"
Çevikel: "Vize engeline karşı yeşil pasaport çözüm olabilir"

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim