• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
07:50
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
07:35
KTO Başkanı'ndan 2027 değerlendirmesi
06:40
Kayseri Büyükşehir'den mahalle mahalle hizmet
00:35
Genç yeteneklerin vizyonu ayakkabı sektörüne güç katıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Efes Selçuk'ta EFEST 2026 renkli etkinliklerle devam etti
Yaşam
Yayınlanma: 07 Eylül 2026 - 12:20

Efes Selçuk'ta EFEST 2026 renkli etkinliklerle devam etti

İzmir'de Efes Selçuk'un kurtuluşunun 104. yılı kapsamında düzenlenen kültür, sanat ve yaşam festivali EFEST 2026, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Yaşam
07 Eylül 2026 - 12:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Efes Selçuk'ta EFEST 2026 renkli etkinliklerle devam etti
İzmir'de Efes Selçuk'un kurtuluşunun 104. yılı kapsamında düzenlenen kültür, sanat ve yaşam festivali EFEST 2026, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Efes Selçuk'un kurtuluşunun 104. yılı kapsamında düzenlenen kültür, sanat ve yaşam festivali EFEST 2026, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Satranç turnuvasından çocuk orkestrasına, edebiyat buluşmalarından sağlık söyleşilerine uzanan etkinliklerle EFEST, her yaştan katılımcıyı bir araya getirdi.

149 ÇOCUK SATRANÇ TURNUVASINDA BULUŞTU

EFEST 2026 kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Kurtuluş Günü Satranç Turnuvası, Efes Selçuk Belediyesi Etkinlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. İki gün süren turnuvaya 4 farklı kategoride toplam 149 çocuk katıldı.

Efes Selçuk'un yanı sıra Bursa, Denizli, Kocaeli, Manisa, İstanbul, Muğla, Balıkesir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu farklı kentlerden gelen çocuklar, turnuvada mücadele ederken aileleri de etkinlik boyunca heyecanlı anlar yaşadılar.

Turnuvanın sonunda düzenlenen ödül ve madalya töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Türkiye Satranç Federasyonu Uluslararası Hakem ve Turnuva Gözlemcisi Abuzer Altuntaş, iki günün zorlu ancak keyifli geçtiğini belirterek Efes Selçuk Belediyesi'ne teşekkür etti.

Altuntaş, İzmir İl Temsilciliği olarak 21 ayda 251 turnuva gerçekleştirdiklerini belirterek, Selçuk Belediyesi'nin yılda üç kez kendilerini ağırladığını ifade etti. Turnuva süresince sunulan olanaklardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Altuntaş, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

"ÇOCUKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, Efes Selçuk dışından gelen çocuklar ve ailelerine "hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, çocukların ve gençlerin gelişimine yönelik çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in çocukların ve gençlerin gelişimi için büyük bir çaba gösterdiğini belirten Güzel, Etkinlik Merkezi'nde çocuklara yönelik çok sayıda kurs düzenlendiğine dikkat çekerek, "2024 yılından beri yaşadığımız mali zorluklara rağmen çok şeyden vazgeçtik ama çocuklarımızın gelişimi için yaptığımız işlerden asla vazgeçmedik" dedi. Konuşmasının ardından turnuvada görev alan hakemlere teşekkür eden Güzel, kendilerine Artemis Heykeli takdim etti.

Turnuvada 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı, yerel sporcular ve açık kategorilerinde dereceye giren çocuklara kırtasiye çekleri verildi. Turnuvaya katılan tüm sporcular ise madalyalarla ödüllendirildi.

İLHAM VEREN KENTİN ÇOCUKLARI SAHNEDE

EFEST 2026'nın ikinci gününde "İlham Veren Kentin Çocukları" Pazar Yeri'nde sahne aldı.

Efes Selçuk Belediyesi Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen müzik ve enstrüman kurslarına katılan çocuklardan oluşan Efes Selçuk Belediyesi Çocuk Orkestrası, seslendirdiği şarkılarla izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Çocukların sahne performansı, festivalin en renkli anlarından biri olurken, aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

ŞÜKRÜ ERBAŞ EFEST KİTAP FUARI'NDA OKURLARIYLA BULUŞTU

EFEST 2026 kapsamında edebiyat dünyasının sevilen isimlerinden yazar ve şair Şükrü Erbaş da okurlarıyla bir araya geldi.

EFEST Kitap Fuarı Sokağı'nda kitaplarını imzalayan Erbaş, festival kapsamında Efes Selçuk'ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Erbaş, bir festival programında kitaplara ve edebiyata yer verilmesinin festivali zenginleştirdiğini ve daha anlamlı hale getirdiğini ifade etti.

SAĞLIK ÜZERİNE SÖYLEŞİLER DÜZENLENDİ

EFEST 2026 kapsamında Selçuk Efes Kent Belleği'nde sağlık temalı söyleşiler de gerçekleştirildi. Alanında uzman isimlerin katıldığı söyleşilerde sağlıklı yaşam konusunda katılımcılara önemli bilgiler aktarılırken, günlük yaşamda sağlığın korunmasına yönelik öneriler paylaşıldı.

EFEST 2026'NIN İKİNCİ GÜNÜ BARIŞ BİLGİLİ KONSERİYLE SONA ERDİ

Kültür, sanat, edebiyat ve müziğin bir araya geldiği EFEST 2026'nın ikinci günü, Pazar Yeri'nde düzenlenen Barış Bilgili konseriyle sona erdi.

Gün boyunca farklı etkinliklerle çocuklardan gençlere, ailelerden edebiyatseverlere kadar çok sayıda kişiyi buluşturan EFEST 2026, Efes Selçuk'un kültür ve sanat hayatına renk katmaya devam etti.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Taşlıçay'da öğrenci servislerine denetim
Taşlıçay'da öğrenci servislerine denetim
İstanbul'da büyük dönüşüm... Pendik'te yüzlerce konut ve iş yeri için kura çekildi
İstanbul'da büyük dönüşüm... Pendik'te yüzlerce konut ve iş yeri için kura çekildi
Eskişehir'in yeni pazar yerinde sona doğru
Eskişehir'in yeni pazar yerinde sona doğru
Balıkesir'de coğrafi veri yönetiminde yeni dönem
Balıkesir'de coğrafi veri yönetiminde yeni dönem
Son Haberler
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
KTO Başkanı'ndan 2027 değerlendirmesi
KTO Başkanı'ndan 2027 değerlendirmesi
Kayseri Büyükşehir'den mahalle mahalle hizmet
Kayseri Büyükşehir'den mahalle mahalle hizmet
Genç yeteneklerin vizyonu ayakkabı sektörüne güç katıyor
Genç yeteneklerin vizyonu ayakkabı sektörüne güç katıyor
Yalova'da küçük çocuğun önünde kediye tekme atıp taş yağdırdı! Gözaltına alındı
Yalova'da küçük çocuğun önünde kediye tekme atıp taş yağdırdı!...
Muğla Büyükşehir'in HPV aşı desteği sürüyor
Muğla Büyükşehir'in HPV aşı desteği sürüyor

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim