• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
10:05
Balıkesir Edremit'te 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
09:40
Emekliye seyyanen zam olacak mı?
09:20
Kayseri Melikgazi'de kurban hazırlıkları başladı
09:15
Anahtar Parti'den Saadet Partisi'ne ziyaret
09:10
İsrail rahibe okulunu vurdu
09:05
Kayseri Kocasinan gece gündüzçalışarak rekor kırdı
06:50
Memduh Büyükkılıç'tan Çarşı Melikgazi'ye ziyaret
01:01
Defne ilçe jandarma komutanlığı hizmet binasında inşaat çalışmaları sürüyor
01:00
İsrail'in alıkoyduğu Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'a getirildi
00:57
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dörtyol'a kapalı spor salonu inşa ediyor
00:53
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dörtyol'a çok amaçlı salon inşa ediyor
00:44
Orhun Ene: "Hem fiziksel hem de mental olarak hazır olmamız gerekirdi"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Edirne'de 1 Mayıs'ta meydanlar doldu, kalabalık alana sığmadı
Gündem
Yayınlanma: 01 Mayıs 2026 - 22:25
Güncelleme: 02 Mayıs 2026 - 09:07

Edirne'de 1 Mayıs'ta meydanlar doldu, kalabalık alana sığmadı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını Edirne'de gerçekleştirdi. Programda konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, dünyada yaşanan savaşların emek üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'ya tepki gösterdi. Yunanistan'a da tepki gösteren Atalay, "Bizim Yunan halkıyla sorunumuz yok ancak yapılan açıklamalara karşı uyarıyoruz. Aklınızı

Gündem
01 Mayıs 2026 - 22:25
Güncelleme: 02 Mayıs 2026 - 09:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Edirne'de 1 Mayıs'ta meydanlar doldu, kalabalık alana sığmadı
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını Edirne'de gerçekleştirdi. Programda konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, dünyada yaşanan savaşların emek üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'ya tepki gösterdi. Yunanistan'a da tepki gösteren Atalay, "Bizim Yunan halkıyla sorunumuz yok ancak yapılan açıklamalara karşı uyarıyoruz. Aklınızı başınıza alın, biz dibinizdeyiz. Yarın İsrail'i bulamazsın, Amerika'yı bulamazsın, Fransa'yı bulamazsın. Ülkemize, toprağımıza ve bayrağımıza göz dikmeyin" dedi.

TÜRK-İŞ, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını Edirne'de gerçekleştirdi. Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Edirne'de de coşkuyla ve yoğun katılımla kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı kutlamalarda renkli görüntüler oluşurken, vatandaşlar sloganlar atarak, marşlar söyledi. Şükrüpaşa İlköğretim Okulu önünde toplanan çeşitli sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davul-zurna eşliğinde trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde hazırlanan platforma kadar yürüdü. Kutlamalara İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

Kutlamaların başladığı alanda ve diğer noktalarda geniş güvenlik önlemi alındı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve takviye olarak gelen ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren kutlamaların yapılacağı alanda görev aldı. Vatandaşlar, polis kontrolünün ardından kutlamaların yapılacağı alana alındı. Atatürk Bulvarı üzerinden Saraçlar Caddesi'ne kadar devam eden yürüyüş sonrası kortej alandaki yerini aldı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı konuşmada, "Edirne'deyiz, sebebi şu; Fatih Sultan Mehmet burada doğdu, Atatürk burada savaşı yönetti, Mimar Sinan burada. Burası ülkenin başkenti. Hayırlı çimen, hayırlı alan. Hepsi burada. Sınır burada. Bizle uğraşanlar yakınımızda, onu için Trakya'da, Edirne'de, başkentteyiz" dedi.

"Savaşlar sadece sınırları değil, hayatları da derinden sarsmakta"

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan savaşların yalnızca sınırları değil, hayatları derinden sarstığını söyleyen Atalay, "Gazze'de süren yıkım, İran çevresinde tırmanan çatışmalar milyonlarca insanı yerinden etmekte, emeği yok sayan yüzde yüz sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Savaşların olduğu yerde üretim durmakta, insanlar işsiz kalmakta, emek değersizleşmektedir. Göç emek durumunda kalan milyonlarca güvencesiz, yaşam mücadelesi veren bu kardeşlerimizi, özellikle 168 tane kız çocuğunu günahı olmadan bombalayanlara lanet olsun. Amerika'ya, İsrail'e, onun başındaki çukur Netanyahu'ya lanet olsun" dedi.

"Türkiye'nin Türk'e nerede ihtiyacı varsa oradayız"

Kutlamaları Edirne'de düzenlemelerinin sebebini de açıklayan Atalay, "Türkiye'nin Türk'e nerede ihtiyacı varsa benim çalışma arkadaşlarım burada. Biz bu yolu bu arkadaşlarla beraber yürüyoruz. Bizim Yunanla bir sorunumuz yok. Ama Yunan siyasetçileri, Yunan askeri yetkililer iki günde bir açıklama yapıyorlar. Diyorlar ki Kıbrıs bizim. Diyorlar ki Fransa yanımızda, İsrail yanımızda, Amerika yanımızda. Bizim onlarla hiçbir sorunumuz yok. Aklınızı başınıza alın, biz dibinizdeyiz. Yarın İsrail'i bulamazsın, Amerika'yı bulamazsın, Fransa'yı bulamazsın. Onun için ben Edirne'den sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın. Bizim sizle bir işimiz yok, toprağınızda işimiz yok. Bayrağımıza göz dikmeyin, ülkemize göz dikmeyin. Sonra zararlı çıkarsınız haberiniz olsun" ifadelerine yer verdi.

"Biz bu alanda silahsız askeriz, silahsız emekçiyiz, silahsız polisiz"

Birinci önceliklerinin güvenlik ve vatan olduğuna dikkat çeken Atalay, "Biz bu alanda silahsız askeriz, silahsız emekçiyiz, silahsız polisiz. Biz bu ülkede nerede bir sıkıntı varsa, vatan yoksa parti yok, vatan yoksa sendika yok, vatan yoksa ailen yok. Birinci önceliğimiz güvenlik ve vatan" dedi.

Edirne'deki kutlamalara katılan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da alandakilere seslenerek, "Çileniz çilemdir, acınız acımdır. Sonuna kadar hayatımın ben de yanınızda olacağım. Emek ve Dayanışma Gününüz, 1 Mayıs İşçi Bayramınız kutlu ve mutlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından kutlamalar sona erdi ve kalabalık sorunsuz şekilde dağıldı.


2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi.jpg
2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi_1.jpg
2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi_2.jpg
2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi_3.jpg
2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi_4.jpg
2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi_5.jpg
2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi_6.jpg
2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi_7.jpg
2026/05/edirne39de-1-mayis39ta-meydanlar-doldu-kalabalik-alana-sigmadi_8.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit'te 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
Balıkesir Edremit'te 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
Kayseri Melikgazi'de kurban hazırlıkları başladı
Kayseri Melikgazi'de kurban hazırlıkları başladı
Kayseri Kocasinan gece gündüzçalışarak rekor kırdı
Kayseri Kocasinan gece gündüzçalışarak rekor kırdı
Bolu'da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi
Bolu'da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi
Son Haberler
Balıkesir Edremit'te 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
Balıkesir Edremit'te 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
61.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda altıncı gün coşkusu
61.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda altıncı gün...
Emekliye seyyanen zam olacak mı?
Emekliye seyyanen zam olacak mı?
Eczacıbaşı Dynavit'in dörtlü final rakibi Scandicci
Eczacıbaşı Dynavit'in dörtlü final rakibi Scandicci
Başkan Eşki vatandaşları dinledi
Başkan Eşki vatandaşları dinledi
Van'da tarih ve dolunay manzarası mest etti
Van'da tarih ve dolunay manzarası mest etti

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim