• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:30
Kurumlar Vergisinde son 2 gün! Beyan ve ödemede süre daralıyor
09:15
Vergi Müfettişleri: Kurulumuz hedef gösterilemez
09:10
Kuyum Ticareti Yönetmeliği değişti... Yetki belgelerinde 'tadil' dönemi
09:05
Bilecik'te yoğun iş temposu dolayısıyla istifa eden MHP'li ilçe başkanı yeniden aynı göreve getirildi!
08:05
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (29 Nisan 2026)
07:10
Kayseri Büyükşehir'den can dostlar için örnek hizmet
04:00
Bursa Yıldırım'dan 'drone seferberliği' çağrısı
03:40
Bakan Bolat Bursa'da ekonomi mesajı verdi... İhracatta tarihi rekor kırdık
02:20
Doruk Madencilik işçilerine 60 milyon TL ödeme... Eylem sona erdi
01:30
28 Nisan'da fabrikalarda ortak ses: İş cinayetleri son bulsun!
01:20
MDÜ ile Aselsan Bakü arasında yüksek teknolojiler alanında stratejik iş birliği
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. CoronaVac aşısında son 15 gün
SAĞLIK
Yayınlanma: 25 Aralık 2020 - 09:26

CoronaVac aşısında son 15 gün

Brezilya, Çin aşısı CoronaVac'ın 3. faz sonuçlarını 15 gün sonra açıklayacak. 3. faz son deney sonuçlarının öngörüldüğü üzere bugün açıklanmamasının, Çinli şirketin farklı ülkelerde de denediği aşı adayının deney sonuçlarını eş zamanlı duyurmak istemesinden kaynaklandığı belirtildi.

SAĞLIK
25 Aralık 2020 - 09:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CoronaVac aşısında son 15 gün
Brezilyalı yetkililer, klinik deneyleri hafta başında tamamlanan Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech'in geliştirdiği, Türkiye'de de deneyleri yapılan "CoronaVac" isimli yeni tip corona virüs (Covid-19) aşı adayının etkili olduğunu ancak Çinli şirketin 3. faz deney sonuçlarını, aşının denendiği diğer ülkelerle eş zamanlı açıklamak için ek süre istediğini duyurdu.

Brezilya basınında çıkan habere göre, Sinovac'ın Brezilya'da Covid-19 aşısı deneyleri ve üretimi için işbirliği yaptığı Butantan Enstitüsü Direktörü Dimas Covas ve Sao Paulo Eyaleti Sağlık Sekreteri Jean Gorinchteyn pazartesi günü 3. faz son deneyleri tamamlanan CoronaVac aşısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Butantan Enstitüsü Direktörü Covas, CoronaVac'ın, ülkede acil kullanımına izin verecek etkinlik eşiğine ulaştığını ve bugün açıklanması gereken 3. faz son deneylerin sonuçlarının, Sinovac şirketinin diğer ülkelerde de denediği aşının sonuçlarını eş zamanlı açıklaması gerektiği için 15 gün ek süre istediğini söyledi.

Covas, deney sonuçlarının açıklanmasındaki gecikmenin Sinovac ile imzalanan anlaşma gereği olduğunun altını çizerek, "Sinovac ile yaptığımız anlaşma gereği, bu sonuçların eş zamanlı açıklanmasını gerektiriyor" dedi.

"25 OCAK'TA BAŞLAYACAĞIZ"

Sao Paulo Sağlık Sekreteri Gorinchteyn de CoronaVac'ın etkinlik oranının, Dünya Sağlık Örgütü'nün bir aşı adayının bağışıklık kazandırabilmesi için alt sınır olarak değerlendirdiği yüzde 50 eşiğini geçtiğini ve bunun "kutlanması gereken bir şey" olduğunu aktardı.

CoronaVac'ın Butantan Enstitüsü tarafından ölçülen etkinlik oranının, diğer ülkelerden farklı sonuç gösterdiğini açıklayan Gorinchteyn bu uyuşmazlık nedeniyle 3. faz deney sonuçlarının açıklanmadığını belirtti.

Gorinchteyn, ellerindeki verilerle aşının Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (ANVISA) tarafından onaylanabileceğine dikkati çekerek ticari anlaşmaların bir parçası olan prosedürlere uyacaklarını ve sonuçların eş zamanlı duyurulacağını sözlerine ekledi.

Aşılama planının olduğu gibi devam ettiğini söyleyen Gorinchteyn, "Aşı burada, Butantan Enstitüsü fabrikasında üretiliyor ve Sao Paulo eyaleti için aşılama programımıza 25 Ocak'ta başlayacağız" diye konuştu.

CoronaVac'ın Anvisa tarafından kullanımı onaylanması için 3. faz son deney sonuçlarının 15 Aralık'ta açıklanması öngörülmüş ancak bu tarih 23 Aralık'a ertelenmişti.

Aşı adayının Brezilya'da insanlar üzerindeki deneyleri, Sao Paulo eyaletine bağlı ülkede biyolojik araştırmalar yapan Butantan Enstitüsünün iş birliğinde temmuz sonlarında başlamıştı. Ülkede 13 bin gönüllü üzerinde denenen aşı adayının deneyleri, beklenmedik bir yan etki nedeniyle 10 Kasım'da durdurulmuş ve 12 Kasım'da yeniden başlatılmıştı. Sao Paulo eyaleti, başarılı olması durumunda 46 milyon dozluk aşı almanın yanı sıra Çinli ilaç şirketiyle aşının üretimi için gerekli teknolojinin Butantan Enstitüsüne aktarılması üzerine anlaşmıştı.

CoronaVac'ın klinik deneyleri Brezilya'nın yanı sıra Türkiye ve Endonezya'da da yapılıyor.

Covid-19 kaynaklı 188 binden fazla ölüm ve 7 milyon 300 binden fazla vaka sayısıyla Brezilya, dünyada salgından en çok etkilenen 3. ülke konumunda bulunuyor.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Küresel hemşire göçünde denge değişiyor... Avrupa ve Güneydoğu Asya öne çıkıyor
Küresel hemşire göçünde denge değişiyor... Avrupa ve Güneydoğu Asya öne çıkıyor
Efeler'de OED cihazları hizmete girdi
Efeler'de OED cihazları hizmete girdi
Burhaniyeliler kan bağışını sevdi
Burhaniyeliler kan bağışını sevdi
Bursa Şehir Hastanesi'ne 126 yataklık ek kapasite
Bursa Şehir Hastanesi'ne 126 yataklık ek kapasite
Son Haberler
Kayseri Büyükşehir'den gastronomi hamlesi
Kayseri Büyükşehir'den gastronomi hamlesi
Kurumlar Vergisinde son 2 gün! Beyan ve ödemede süre daralıyor
Kurumlar Vergisinde son 2 gün! Beyan ve ödemede süre daralıyor
İzmir Konak'ta 'Yarının Yetişkinleri' Çalıştayı
İzmir Konak'ta 'Yarının Yetişkinleri' Çalıştayı
Kayseri Melikgazi'den butik Hayrat Camii
Kayseri Melikgazi'den butik Hayrat Camii
İstanbul Bakırköy'de 'Egemenlik' müsabakaları tamamlandı
İstanbul Bakırköy'de 'Egemenlik' müsabakaları tamamlandı
Dünyada vaka sayısı 2,5 milyonun üzerinde
Dünyada vaka sayısı 2,5 milyonun üzerinde

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim