• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:55
Mustafa Yalçın'dan 'Malazgirt' mesajı
09:55
Eski Bakan Denizolgun'un ölümüyle ilgili soruşturma genişletildi... Dosyada "şüpheli ölüm" tespiti!
09:45
Edirne Keşan'da kişisel veri şoku!
09:40
Kayseri Kocasinan Belediyesi'nden kırsalda yoğun mesai
09:25
Konkordato gider avansında yeni tarife
09:21
Çivril'de şeftalinin üretimden pazarlamaya yolculuğu incelendi
09:19
Bayburt'ta İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı yapıldı
09:17
Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gebelik döneminde başarılı operasyon
09:17
Dört haftadan uzun süren ses kısıklığı ciddiye alınmalı
09:10
Başkan Gençay: "Çocuklarımızın güvenle büyüdüğü alanları çoğaltıyoruz"
08:55
MARKA Yönetim Kurulu Yalova OSB'de toplandı
08:36
Antakya'da konteynerlerden tahliye süreci vatandaşlara anlatıldı
08:29
Kavunun tanesini tüccara 5 TL'ye satmak yerine 50 ton kavunu depremzedelere bedava dağıtıyor
08:07
Genç milli badmintonculardan Avrupa Şampiyonası'nda 4 yarı final
07:59
Kalp krizi geçiren vatandaş helikopter ambulansla hastaneye kaldırıldı
07:59
Sağlık ekipleri Yurtbaşı Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu
07:51
Erzincanlı güreşçi Kamaloğlu Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandı
07:40
Kayseri Büyükşehir'den iş sağlığı çalışması
06:40
Buğdaylı-Kızık yolunda kapsamlı çalışma
05:11
Hacılar Erciyesspor'dan 4 transfer
05:08
Kayseri Atletikspor voleybol takımından 3 takviye
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TÜRKİYE
  3. ÇOMÜ Hastanesinde '5'te 5'lik' böbrek nakli
TÜRKİYE
Yayınlanma: 26 Ekim 2022 - 17:28

ÇOMÜ Hastanesinde '5'te 5'lik' böbrek nakli

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi tarafından 61 yaşındaki Binnur Çırak'a başarılı bir operasyonla böbrek nakli gerçekleştirilirken, 5 rakamı ile rastlantı halindeki ilginç tesadüfler şaşkınlığa neden oldu. 5 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve 5 sene önce merkeze kaydolan hastaya, dört defa böbrek çıkmasına rağmen doku uyumu sağlanamayınca nakil yapılamadı. 5'nci kez hastaneye çağırıldığında, sıralamada 5'inciyken testlerde sadece kendisine uygunluk gösteren böbreğin, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında gerçekleşen ameliyatta nakil işlemi yapıldı.

TÜRKİYE
26 Ekim 2022 - 17:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÇOMÜ Hastanesinde '5'te 5'lik' böbrek nakli
Çanakkale'de yaşayan evli ve bir çocuk annesi 61 yaşındaki Binnur Çırak'ın 2017 yılında böbrek kanseri nedeniyle tek böbreği ameliyat edilerek alındı. İlerleyen zamanlarda kalan böbreği yeterli fonksiyon göstermeyince diyaliz tedavisine başlanmak zorunda kalındı. Diyalize girmekten ve makineye bağlı yaşamaktan çok korktuğunu ifade eden Binnur Çırak böbrek nakli olmak için 5 yıl önce ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürlüğüne başvurmuştu. Kendisi daha önce 4 defa nakil için hastaneye çağırılmasına rağmen doku uyumu sağlayamadığı için böbrek nakli operasyonuna alınamadı. 8 Ekim günü sevindirici haber kendisine bir kez daha verilerek böbrek nakli için ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezine çağırıldı. Beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin organları hasta yakınlarınca bağışlama kararı vermeleri sonrası alınan sol böbrek, doku uyumu sağlanan Binnur Çırak'a sabaha karşı saat 05.00 sularında 3 saatlik başarılı operasyonla nakledildi. Hasta kısa bir zaman diliminde tekrar eski sağlığına kavuştu.

"Nakil sürecinde 5 rakamı ile rastlantı"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan "8 Ekim 2022 günü Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri ve sağ böbreği Bursa Acıbadem Hastanesine, sol böbreği ise merkezimize getirildi. Böbrek nakli gerçekleşen hastamıza 5 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konmuş yine 5 sene önce merkezimize kaydolan Çırak'a dört defa böbrek çıkmasına rağmen doku uyumu sağlanamadığı için nakil yapılamamıştı. 5'nci kez hastaneye çağırıldığında, sıralamada 5'nci sırada olmasına rağmen doku uyum testlerinde sadece kendisine uygunluk durumu saptandığından sabaha karşı saat 05.00 sularında hastamızı nakil işlemine aldık. İlginç bir şekilde nakil süreci 5 rakamı ile rastlantı halinde olan ve kendi aramızda 'beşte beş' diye isimlendirdiğimiz hastamızın ameliyat sonrası takılan yeni böbreği hızla normal fonksiyon göstermeye başladı, idrar çıkışı ve Kreatinin değerleri sağlıklı bir insanın seviyelerine ulaştı" ifadelerini kullandı.

Yine doku uyumu sağlanamayacağını düşündü

Konuyla ilgili olarak duygularını dile getiren Binnur Çırak, "5 yıl önce böbrek kanseri ameliyatından sonra kalan böbreğim çalışmayınca diyalize girmeye başladım. Haftanın 3 günü diyalize giriyordum, bu durum benim hem aile hem de sosyal hayatımı kötü yönde etkiliyordu. Böbreklerim çalışmadığından kana kana su içemiyordum. ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezinin başarılı ameliyatlarını hep duyuyordum, 5 yıl önce nakil olmak için merkeze kayıt oldum. Daha önce 4 kez çağırdılar ama dokum uyuşmadığından tam bir hayal kırıklığı ile her seferinde eve geri döndüm. 5'inci kez çağrıldığımda yine doku uyumu sağlayamayacağım diye düşünürken bu kez böbreğin bana tam olarak uyduğunu öğrendim. Şu an gayet iyi durumdayım, günde 3 litre idrar çıkartıyorum. Ameliyatımı gerçekleştiren değerli hocam sayın Prof. Dr. Cabir Alan ve ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Bolu'daki otel yangını davasında karar açıklandı
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Balıkesir'de 6.1'lik deprem: Bursa'da da hissedildi
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Ayşe Barım hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı...
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Trabzon’da kadınlara silahlı saldırı
Son Haberler
Kayseri Talas'tan renkli müzayede
Kayseri Talas'tan renkli müzayede
İzmir depreminden ilham aldı, dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri oldu... Türk gencinden büyük başarı
İzmir depreminden ilham aldı, dünyanın en parlak 100 öğrencisinden...
Yamanlar Tarla Domatesi için üreticilerle tarlada buluşuldu
Yamanlar Tarla Domatesi için üreticilerle tarlada buluşuldu
2 milyar liralık yatırımla İzmir yolları yenileniyor... 120 noktada çalışmalar tamamlandı
2 milyar liralık yatırımla İzmir yolları yenileniyor... 120 noktada...
Yonca Evcimik'ten Kadıköy çıkarması
Yonca Evcimik'ten Kadıköy çıkarması
Elazığ'da belediye personeli hayat kurtardı
Elazığ'da belediye personeli hayat kurtardı

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim