• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:30
Adana'da 170 tesisinin tamamı denetlendi... 12 tesisin faaliyeti durduruldu!
08:50
Susurluk'ta tarımsal üretim ve gıda sanayisi yerinde incelendi
08:48
Balıkesirli eskrimciler Ankara'da dereceye girdi
08:43
Başkan Gençay: "Kentimizin ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz"
08:39
Karpuzlu Devlet Hastanesi anne sağlığının önemine dikkat çekti
08:35
Kayseri Kocasinan'dan geleceğe nefes olacak sıfır atık hamlesi
08:30
TOBB Başkanı'ndan KTO'ya ziyaret
08:20
Her endişe, bir anksiyete bozukluğu olduğu anlamına gelmez
08:09
Sinop'ta prostat kanserinde erken teşhisin önemi anlatıldı
08:07
Bandırma'da trafik yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşatıyor
08:06
Erdek'te resmi nikâh hizmeti müftülük bünyesinde sürdürülüyor
08:05
Bandırmalı esnafın sezon değerlendirmesi
08:04
Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nden Manyas'ta üretici ziyaretleri
07:50
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde Berkhan Alptekin güven tazeledi
07:31
Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Dallı, Ankara Balık Hali'ni ziyaret etti
02:35
ATSO seçimlerine doğru
00:53
Real Madrid, 5 gollü maçı 90+1'de kazandı
00:15
Akdenizli balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. Çavuşoğlu Bursa|da konuştu
BURSA
Yayınlanma: 25 Eylül 2017 - 00:00

Çavuşoğlu Bursa|da konuştu

BURSA
25 Eylül 2017 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çavuşoğlu Bursa|da konuştu
Öğrencilere seslenen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Unutmayın ki FETÖ, PKK gibi birçok kirli el sizlerden bu sermayeyi çalmak istiyor. Bugün Pensilvanya|da yaşayan FETÖ elebaşı, çaldıklarıyla kendine bir servet yapmış, ABD|de sefa sürmenin peşinde" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa|da Kestel Organize Sanayi Bölgesi|nde yapılan özel bir lisenin açılışına katıldı. 3 bin metrekare alan üzerine kurulu okul; laboratuvarları, kütüphanesi, son teknoloji derslikleri ile hizmete girdi.

15 Temmuz|da Türk milletinin ülkesine, geleceğine sahip çıktığını dile getiren Çavuşoğlu, "15 Temmuz 2016|da FETÖ|cü hainler ne yapmaya çalıştılar? Bahsettiğimiz bu yıkımın en bariz örneklerinden birini sergilemeye kalkıştılar. Ancak aziz milletimiz iradesine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla ülkesine de, geleceğine de, demokrasisine de sahip çıkmıştır. Gençlerimiz uyanık olmalıdır. Hele hele 15 Temmuz|u görmüş bir gençlik daha bir sorumluluk sahibi davranmalı, her türlü aldatmacaya karşı teyakkuzda olmalıdır. Bir kere sizler aklınızı kendi ceplerine koymanızı isteyenlere karşı mutlaka dikkatli olmalısınız. Soru soranların, sorgulayanların, araştırma yapanların hoş karşılanmadığı, ayıplandığı yerlerden lütfen uzak durunuz. Bakın atasözümüz var. Ne diyor; |Akıl kişiye sermayedir.| Bu sermayeyi çok iyi kullanın sevgili öğrenciler. Unutmayın ki FETÖ gibi, PKK gibi birçok kirli el, farklı terör örgütleri, sizlerden bu sermayeyi çalmak istiyor. Bugün Pensilvanya|da yaşayan FETÖ elebaşı bu sermayeler üzerinden çaldıklarıyla kendine bir servet yapmış, ABD|de sefa sürmenin peşindedir. Bizim gençliğimizin 15 Temmuz|da ortaya koydukları gibi bu hırsızlara meydanı bırakmayacağına inancım tamdır" dedi.



Bütçeden en fazla pay eğitime

AK Parti hükümetinin eğitim alanına verdiği önemi de anlatan Çavuşoğlu, "2002 yılında eğitim bütçesi sadece 10 milyar TL olarak belirlenmişti. 2017 yılına geldiğimizde ise toplam eğitim bütçesi, Milli Eğitim Bakanlığı|na 85 milyar 48 milyon 584 bin TL|dir. YÖK ve üniversitelerle birlikte 120 milyar TL olmuştur. Hiç kimsenin yadsıyamayacağı gerçek şudur ki, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 2002|den bu yana yaklaşık 11,4 kat artırdık. Türkiye|nin 21. yüzyılda önüne koyduğu hedeflere ancak eğitimle ulaşabileceğinin farkında olarak geçmiş yıllarda olduğu üzere 2017 yılında da bütçeden en fazla pay yine eğitime ayrılmıştır. Hükümet olarak, milletle yürümek en büyük şiarımızdır. Demokrasilerde millete rağmen, milleti karşınıza alarak iş tutarsanız kaybedersiniz" şeklinde konuştu.

"Ben yaptım oldu" anlayışının demokratik sistemlerde yerinin olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, "Beraber yapacağız, beraber çalışacağız, beraber üreteceğiz ki Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlemeye devam edecek. İşte bakın bugün burada açtığımız eğitim kurumu özel sektörümüzün milletimiz için sunduğu örnek bir hizmettir esasında. İşte böyle bir ve beraber olarak bu hizmetleri sürdüreceğiz. İnsanımızın refah seviyesini her geçen gün ilerleteceğiz. Bu yolda bıkıp, usanmadan milletimizin hizmetinde çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.



Hedef derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak

Derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmayı hedeflediklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "2023 hedeflerimizde derslik başına ilköğretimde de, ortaöğretimde de 20 öğrenci düşmesini hedefliyoruz. 2019|dan itibaren Allah nasip ederse tekli eğitime geçeceğiz. Bu gaye ile 2003-2016 arası 269 bin 596 yeni derslik inşa ettik. Bizim bütün derdimiz, tasamız aziz milletimizdir. Eğitim alanında da milletimizin evladının derdiyle dertleniyoruz. Bugün dünyada çok büyük bir medeniyet kavgası yaşanıyor. Bir tarafta beraber insanca yaşama medeniyeti, birlik medeniyeti. Bu medeniyet ırkı, dini, dili ve cinsiyeti ne olursa olsun bir insanın ölümünü kainatın ölümü, bir insanın kurtuluşunu kainatın kurtuluşu olarak görür. Bu bir inşa medeniyetidir. Diğer tarafta ise menfaati için öldürmeyi, öldürenlere sponsor olmayı geçim kaynağı olarak görenler var. Akan kana, öldürülen mazluma, yakılan kadınlara, zehirlenen çocuklara aldırmayan zalimler var. Bu da bir yıkım anlayışıdır" dedi.
Daha sonra okul hizmete açıldı. 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KURTULUŞTAN GELECEĞE KADIN: KADININ GÜCÜ, EĞİTİM VE KÜLTÜREL MİRAS
KURTULUŞTAN GELECEĞE KADIN: KADININ GÜCÜ, EĞİTİM VE KÜLTÜREL MİRAS
BTSO’da organ seçimleri 1 Ekim’de yapılacak!
BTSO’da organ seçimleri 1 Ekim’de yapılacak!
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
Son Haberler
Kayseri hobi bahçelerinde sazlı sözlü akşam
Kayseri hobi bahçelerinde sazlı sözlü akşam
Adana'da 170 tesisinin tamamı denetlendi... 12 tesisin faaliyeti durduruldu!
Adana'da 170 tesisinin tamamı denetlendi... 12 tesisin faaliyeti...
İzmir Bornova'da Dayanışma Tarlası sofralara bereket taşıyor
İzmir Bornova'da Dayanışma Tarlası sofralara bereket taşıyor
Ordu sahillerinde 97 kişi OSKEM ile hayata tutundu
Ordu sahillerinde 97 kişi OSKEM ile hayata tutundu
Konya'nın cimnastikteki gururu Liva Nur Yalçın Türkiye Şampiyonu
Konya'nın cimnastikteki gururu Liva Nur Yalçın Türkiye Şampiyonu
Bizim Ev|den Eskişehir çıkarması
Bizim Ev|den Eskişehir çıkarması

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim