• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:40
Kayseri Valisi'nden Muhtarlar Günü mesajı
09:30
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne... Çin'in kuzeyindeki bir şehir nasıl dönüşüm geçiriyor?
09:10
Dr. Memduh Büyükkılıç'tan Muhtarlar Günü mesajı
09:10
EPDK'dan elektrik piyasasında acil durum düzenlemesi... OSB'lere yeni yükümlülükler
09:05
Zafer Partisi'nden Baro Başkanı'na suç duyurusu
08:44
Söke Belediyespor'un başarılı antrenörü Aydın, raketi ile de yıllara meydan okuyor
08:43
Yüksekova Devlet Hastanesi'nde uzman hekim kadrosu güçlendi
08:43
Aydın'da Atatürk'ü Anma ve Masterler Yüzme Yarışları düzenlenecek
08:29
Kemaliye'de Spor ve Aktivite Merkezi hizmete açıldı
08:05
Erzincanlı milli sporcuların yer aldığı Türkiye, Air Badminton'da Avrupa ikincisi oldu
08:00
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (19 Ekim 2026 Pazartesi)
07:35
Kayseri Melikgazi Eskişehir Bağları'nda özel titiz çalışma
06:49
Melikgazi Kayseri, BOTAŞ'a 61-70 mağlup oldu
06:45
TFF 3. Lig 3. Grup: Yozgat Belediyesi Bozokspor:0 - Erciyes 38 FSK:0
06:42
Kayseri Kadın FK, Beşiktaş'a 3-0 kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ilk suda doğum: Kuzey bebek sağlıkla dünyaya geldi
SAĞLIK
Yayınlanma: 09 Mayıs 2026 - 09:15
Güncelleme: 09 Mayıs 2026 - 10:09

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ilk suda doğum: Kuzey bebek sağlıkla dünyaya geldi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ilk hidroterapi eşliğinde travay (suda doğum) başarıyla gerçekleştirildi. Anneler Günü öncesi bebeğini kucağına alan Bella Yüksel, "Suda doğum, çok rahat. İlk olmuşuz herkese tavsiye ediyorum, normal doğumu çok daha kolaylaştıran bir süreç. Bebeğimizin adı Kuzey oldu, kucağıma aldığım ilk an çok güzel bir andı" dedi. Uzm. Dr. Şadiye Hande Soyer Somunsu, "İlk defa suda doğumumuzu gerçekleştirdik. Doğum

SAĞLIK
09 Mayıs 2026 - 09:15
Güncelleme: 09 Mayıs 2026 - 10:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ilk suda doğum: Kuzey bebek sağlıkla dünyaya geldi
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ilk hidroterapi eşliğinde travay (suda doğum) başarıyla gerçekleştirildi. Anneler Günü öncesi bebeğini kucağına alan Bella Yüksel, "Suda doğum, çok rahat. İlk olmuşuz herkese tavsiye ediyorum, normal doğumu çok daha kolaylaştıran bir süreç. Bebeğimizin adı Kuzey oldu, kucağıma aldığım ilk an çok güzel bir andı" dedi. Uzm. Dr. Şadiye Hande Soyer Somunsu, "İlk defa suda doğumumuzu gerçekleştirdik. Doğum sancıları daha az hissediliyor. Çoğu zaman ekstra bir müdahaleye gerek kalmadan doğum gerçekleşiyor. Müzik, aroma terapi, masaj teknikleri sürekli gebemizin yanındayız" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın gerekli şartları sağlayan hastanelerde uyguladığı hidroterapi eşliğinde travay (suda doğum) gebeler tarafında tercih ediliyor. Türkiye'de yüksek sezaryen oranlarına karşı çalışmalar sürerken uzmanlar, suyun gebelerin rahatlaması ve kasların gevşemesi ile kadınların daha az ağrı hissederek doğumlarını gerçekleştirmesine imkan sağladığını ifade ediyor. Doğumlar uygun ısıdaki suda yapılırken bu çerçevede Anne Dostu Hastanelerden olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ilk suda doğum da gerçekleştirildi. Anneler Günü öncesi 25 yaşındaki Bella Yüksel ve İsmail Yüksel çifti ilk bebekleri Kuzey'i suda doğum sonrası kucaklarına aldı. 3 kilo 750 gram olarak dünyaya gelen Kuzey bebek, sağlıkla taburcu edilirken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Şadiye Hande Soyer Somunsu sürece ilişkin bilgi verdi. Doğumun gerçekleştirildiği küvetin ısıdan hijyene kadar birçok kontrolden geçtiği ifade edilirken Uzm. Dr. Şadiye Hande Soyer Somunsu, uygun gebelerde suda doğum planlamalarının yapıldığını belirterek önemli uyarılarda bulundu.

"Normal doğumu çok daha kolaylaştıran bir süreç"

Bebeğini kucağına alan 25 yaşındaki Bella Yüksel, "2 yıllık evliyiz, bebeğimiz oldu, şehir hastanesinde doğdu. Güzel bir deneyimdi. Aklımda olan bir fikirdi, çok da istediğim bir doğum şekliydi. Farklı hastaneleri de araştırmışlığım vardı. Suda doğum, çok rahat ve sancılarımın çok azaldığı bir süreç oldu, doğumum çok kolaylaştı. Çok rahat gözüküyordu, deneyimlemek istedim hem sancılar az olsun hem daha kolay bir doğum geçireyim diye. İlk olmuşuz, biz de şaşırdık, iyi ki yapmışız. Suya geçtiğim zaman çok rahatladım, psikolojik olarak rahatladım, ebelerimizin doktorlarımızın yardımıyla hep yanımdalardı. Herkese de tavsiye ediyorum, normal doğumu çok daha kolaylaştıran bir süreç, daha çok teşvik eden bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bebeğimizin adı Kuzey oldu, 3 kilo 750 gram doğdu. Kucağıma ilk aldığım an çok güzel bir andı. Herkese nasip olur inşallah" şeklinde konuştu.

"Çok güzel bir sürpriz ve unutulmaz bir anı oldu"

33 yaşındaki baba İsmail Yüksel, "Süreç biraz zorluydu ama eşim çok güçlüydü, hekimlerimiz ve ebelerimizin her zaman yanında olmasının desteğiyle de suda doğum eşimi çok rahatlattı. Eşime sarıldıktan ve Kuzey'i kucağıma aldıktan sonra tüm dertlerimiz unutuldu. Suda doğumda ilk olduk, evladımızın hikayeli doğması bizim için çok güzel bir sürpriz ve unutulmaz bir anı oldu" dedi.

"Çoğu zaman ekstra bir müdahaleye gerek kalmadan doğum gerçekleşiyor"

'Suda doğum uygun gebelerde tam donanımlı ünitelerde deneyimli bir ekip tarafından yapılmalıdır' diyerek sözlerine başlayan Uzm. Dr. Şadiye Hande Soyer Somunsu, "Hastanemizde uluslararası standartlarda sterilizasyon ve takip süreçlerine uygun doğum ünitemizi açtığımız için mutluyuz ve faaliyete geçirmekten dolayı da büyük gurur duyuyoruz. İlk defa Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde suda doğumumuzu gerçekleştirdik. Anne ve bebek sağlığına çok dikkat ederek detaylı inceliyoruz. Pozisyonu veya öncesindeki enfeksiyon riski, farklı bir durumu var mı şeklinde değerlendiriyoruz, uygunsa planlıyoruz. Anne adayına rahatlama bebeğe de anne karnındaki sıcaklığı sunuyor, doğum eyleminin aktif fazı özel hazırlanmış doğum havuzlarında gerçekleşiyor. Doğum sancıları daha az hissediliyor. Çoğu zaman ekstra bir müdahaleye gerek kalmadan doğum gerçekleşiyor. Kuzey bebeğimiz ilk gebeliğiydi, 3 bin 750 gram olarak dünyaya geldi" diye konuştu.

"Uygun gebeliklerde güvenle uygulayabildiğimiz bir yöntem"

'Gebelerimizin düzenli olarak kontrole gelmesi önemli' diyen Uzm. Dr. Soyer Somunsu, sözlerine şöyle devam etti: "Doktorlara kendilerini bırakmalarını ve takiplerini aksatmamalarını öneriyoruz. Gebe okulumuzda eşli olarak da eğitimlerimiz verilmektedir. Bu şekilde doğuma daha hazırlıklı yaklaşmalarını bekliyoruz. Anne Dostu bir hastane olduğumuz için de hem fiziksel şartlar hem refakatçiyle beraber daha ev konforunda, bir yandan da tıbbın güvenilirliğinde bir hizmet sunuyoruz. Suda doğum için karar verdiğimiz gebelerde uygun sterilite sağlandıktan sonra suyun sıcaklığı 35-37 derece arasında ayarlanıyor. Düzenli aralıklarla da kontrol ediyoruz. Suyun içinde sürekli olarak ebe eşliğinde de takip ediyoruz. Hem bebeğin hem annenin takibi devam etmekte. Uygun gebeliklerde güvenle uygulayabildiğimiz bir yöntem. Müzik, aroma terapi, masaj teknikleri sürekli gebemizin yanındayız"

Gebe okulu ile sürece bilinçli hazırlık

Öte yandan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Gebe Okulu'nda anne ve anne adaylarının gebelik, doğum ve doğum sonrası sürece fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan hazırlanması sağlanıyor. Alanda teorik ve uygulamalı, eşli eğitimlerin yanı sıra emzirme eğitimi ve danışmanlığı, yenidoğan bakımı gibi birçok konuda bilgilendirmeler yapılıyor. Böylelikle ailelerin süreci daha bilinçli ve sorunsuz geçirmesi hedefleniyor.


2026/05/cam-ve-sakura-sehir-hastanesi39nde-ilk-suda-dogum-kuzey-bebek-saglikla-dunyaya-geldi.jpg
2026/05/cam-ve-sakura-sehir-hastanesi39nde-ilk-suda-dogum-kuzey-bebek-saglikla-dunyaya-geldi_1.jpg
2026/05/cam-ve-sakura-sehir-hastanesi39nde-ilk-suda-dogum-kuzey-bebek-saglikla-dunyaya-geldi_2.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yüksekova Devlet Hastanesi'nde uzman hekim kadrosu güçlendi
Yüksekova Devlet Hastanesi'nde uzman hekim kadrosu güçlendi
Ameliyatların gizli kahramanları
Ameliyatların gizli kahramanları
Unutkanlık ne zaman ciddiye alınmalı? Uzmanından nörolojik uyarı
Unutkanlık ne zaman ciddiye alınmalı? Uzmanından nörolojik uyarı
Sağlıklı alışkanlıklarla erken menopoz riskini azaltmak elinizde
Sağlıklı alışkanlıklarla erken menopoz riskini azaltmak elinizde
Son Haberler
Kayseri Valisi'nden Muhtarlar Günü mesajı
Kayseri Valisi'nden Muhtarlar Günü mesajı
Bornova'dan Erzene'ye nefes aldıracak çözüm
Bornova'dan Erzene'ye nefes aldıracak çözüm
Ordu Yarı Maratonu'nda şampiyonlar ödüllerini aldı
Ordu Yarı Maratonu'nda şampiyonlar ödüllerini aldı
Kestel Kış Spor Okulları'nda yeni dönem heyecanı
Kestel Kış Spor Okulları'nda yeni dönem heyecanı
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne... Çin'in kuzeyindeki bir şehir nasıl dönüşüm geçiriyor?
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne......
Samsun'da pus ve sis etkisini sürdürüyor
Samsun'da pus ve sis etkisini sürdürüyor

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim