• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:30
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne... Çin'in kuzeyindeki bir şehir nasıl dönüşüm geçiriyor?
09:10
Dr. Memduh Büyükkılıç'tan Muhtarlar Günü mesajı
09:10
EPDK'dan elektrik piyasasında acil durum düzenlemesi... OSB'lere yeni yükümlülükler
09:05
Zafer Partisi'nden Baro Başkanı'na suç duyurusu
08:29
Kemaliye'de Spor ve Aktivite Merkezi hizmete açıldı
08:05
Erzincanlı milli sporcuların yer aldığı Türkiye, Air Badminton'da Avrupa ikincisi oldu
08:00
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (19 Ekim 2026 Pazartesi)
07:35
Kayseri Melikgazi Eskişehir Bağları'nda özel titiz çalışma
06:49
Melikgazi Kayseri, BOTAŞ'a 61-70 mağlup oldu
06:45
TFF 3. Lig 3. Grup: Yozgat Belediyesi Bozokspor:0 - Erciyes 38 FSK:0
06:42
Kayseri Kadın FK, Beşiktaş'a 3-0 kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Büyükşehir Meclisi'nde Bakan Tekin'e paye, çiftçiye destek
Siyaset
Yayınlanma: 13 Nisan 2026 - 17:35
Güncelleme: 13 Nisan 2026 - 19:56

Büyükşehir Meclisi'nde Bakan Tekin'e paye, çiftçiye destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı birinci birleşiminde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'e fahri hemşehrilik payesi verilmesi kararlaştırılırken, Araban'daki üreticilere yüzde 50 hibeli 150 bin karpuz fidesi desteği de meclis gündeminden geçti.

Siyaset
13 Nisan 2026 - 17:35
Güncelleme: 13 Nisan 2026 - 19:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükşehir Meclisi'nde Bakan Tekin'e paye, çiftçiye destek
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı birinci birleşiminde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'e fahri hemşehrilik payesi verilmesi kararlaştırılırken, Araban'daki üreticilere yüzde 50 hibeli 150 bin karpuz fidesi desteği de meclis gündeminden geçti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2026 Nisan Ayı Dönem Toplantısı'nın 1'inci Birleşimi, Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplanan mecliste, eğitim şehri Gaziantep'e verdiği destekler dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı.

Maddeye ilişkin konuşan Başkan Fatma Şahin, fahri hemşehrilik payesinin verilme gerekçesini anlattı. 6 Şubat depremlerinin ardından kentte 105 okulun kullanılamaz hale geldiğini belirten Şahin, "2023'ten bugüne kadar 142 proje kapsamında 135 okul, 3 bin 252 sınıf, 2 spor salonu, 1 pansiyon, 1 atölye ile 1 merkez ve 2 ilçede öğretmenevleri tamamlandı" dedi.

Yeni öğretmenevinin kentin en değerli bölgelerinden birinde konumlandırıldığını ifade eden Şahin, Türkiye'nin en iyi öğretmenevlerinden biri olarak hazırlanan yapının maliyetinin yaklaşık 1 milyar 753 milyon lira olduğunu belirtti. Eski öğretmenevi arsasının da Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilerek Emekliler Lokali'ne dönüştürüldüğünü kaydeden Şahin, "7 bin 328 metrekarelik ve 200 milyon liraya yaklaşan arsa değeri bulunan bu proje, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hibe desteğiyle hayata geçirildi. Vatandaştan da bu projeye yönelik yüksek memnuniyet var" ifadelerini kullandı.

Eğitim yatırımlarında 29 milyar lirayı aşan büyüklük

Ali Yerlikaya'nın Gaziantep Valiliği döneminde Öğretmen Akademisi kurulması yönünde karar alındığını hatırlatan Şahin, burada yaklaşık 500 öğrenciye yönelik pansiyonun da yapıldığını söyledi. Bu yatırımın yaklaşık maliyetinin 2,9 milyar lira olduğunu belirten Şahin, yapımı tamamlanan anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve diğer projelerle birlikte konuşmasının başında söz ettiği 142 projenin güncel maliyetinin 19 milyar 910 milyon liraya ulaştığını aktardı. Şahin, ayrıca yapımı süren projelerin de toplam güncel maliyetinin yaklaşık 9 buçuk milyar olduğunu belirterek, "Bütün bu rakamlara baktığımızda eğitim alanındaki toplam yatırımın 29 milyar lirayı aştığını görüyoruz. Bu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hali hazırdaki faaliyet programına ek olarak gerçekleştirilen bir çalışmadır" dedi.

Deprem sonrasında yıkılan okul sayısına göre kentte 30 adet daha fazla okul yapıldığını vurgulayan Şahin, "Gaziantep'in eğitim altyapısına verilen bu güçlü destek, deprem sonrası ortaya konulan hızlı irade, şehrimizin çocuklarına, gençlerine ve öğretmenlerine sağlanan katkı nedeniyle Bakanımız Yusuf Tekin'e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesini son derece kıymetli ve anlamlı buluyoruz" dedi.

Araban'a 150 bin karpuz fidesi desteği

Mecliste tarıma yönelik destekler de görüşüldü. Bu kapsamda, Gaziantep'in Araban ilçesinde tarımsal üretim yapan çiftçilerin desteklenmesi, girdi maliyetlerinin azaltılması ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla karpuz fidesi dağıtımı yapılması kararlaştırıldı. 2026 üretim sezonunda karpuz üreticilerinden gelen talepler doğrultusunda, girdi maliyetlerini azaltmak ve üreticilere destek olmak amacıyla yüzde 50 hibeli 150 bin adet karpuz fidesi dağıtılacak.

Dağıtımda kullanılmak üzere alınması planlanan karpuz fidelerinin yaklaşık maliyetinin 6 milyon 300 bin lira, bunun 3 milyon 150 bin liralık kısmını büyükşehir hibe olarak karşılayacak, kalan 3 milyon 150 bin liralık kısmını ise üreticiler ödeyecek. Destekten, Araban ilçesinde ikamet eden, tarımsal üretim faaliyetinde bulunan ve ÇKS'ye kayıtlı üreticiler yararlanabilecek.

"Tarımsal desteklerle üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Tarımsal destek maddesine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Fatma Şahin, "Gaziantep'te tarımsal arazilerde makineler çalışıyor, ürünler otomatik olarak soyuluyor. Şehirde bölgenin özelliğini dikkate alan, üreticiyi destekleyen ve okuldan kurslara kadar uzanan bir çalışma yürütülüyor" dedi.

Ramazan ayında üreticilerle bir araya geldiklerini belirten Şahin, "Görüşmelerde bize en çok iletilen konu maliyetlerin yüksekliğiydi. Çiftçilerimiz, 'Kalitemiz iyi, üretimimiz iyi ama maliyetler bizi zorluyor. Lütfen bize yardımcı olun' dedi" diye konuştu.

Tarım alanındaki desteklerin artırılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Şahin, "Tarım alanıyla ilgili arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bu konuyu bugün bu noktaya getirdik. Tarımsal desteklerle üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşlar, yeni sistem ile hareketli yaşama teşvik edilecek

Öte yandan mecliste, sürdürülebilir, yaşanabilir ve yeşil bir Gaziantep hedefi doğrultusunda geliştirilen projeler kapsamında mikromobilite uygulamalarını içeren madde ise hukuk ve ulaşım komisyonuna sevk edildi. Bu çerçevede "Paylaşımlı Elektrikli Bisiklet" sistemiyle, şehir içi kısa mesafeli ulaşımda sürdürülebilir, hızlı ve esnek bir çözüm sunulması amaçlanıyor. Mobil uygulama tabanlı olarak çalışacak sistemin, istasyonlu veya serbest park imkanıyla kentsel trafiğin azaltılmasına, sıfır emisyon hedefinin desteklenmesine ve kent içi hareketliliğin artırılmasına katkı sağlaması ön görülüyor.

Kent genelinde bisiklet yolları yaptıklarını aktaran Başkan Şahin, "Bisiklet yollarının kullanılması konusunda hala istediğimiz noktada değiliz. Yeni dönemde elektrikli bisikletler, havanın temiz kalması, yeşil şehir açısından ve obezite ile tansiyon açısından önemli. Bütün Avrupa bir spor aleti değil bir ulaşım aracı olarak kullanıyor. Biz de bu yönetmeliği bunu getirdik ki elektrikli bisikleti daha çok kullanalım" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev dağılımı ve komisyon seçimleri yapıldı

Meclis'te ayrıca Meclis Divan Katipliği, başkan vekillikleri, encümen üyeliği ve ihtisas komisyonlarına ilişkin seçimler gerçekleştirildi. Meclisin ilk 14 maddesi kapsamında Meclis Divan Katipliği, Meclis'in 1. ve 2. Başkan Vekilliği, encümen üyeliği ile Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Ulaşım, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Çevre ve Sağlık, Hukuk, Tarife, Turizm ve Estetik, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği, Tarım ve Kırsal Kalkınma ile Deprem ve Doğal Afet komisyonlarına yönelik seçimler yapıldı. Meclis Divan Katipliği'ne Mehmet Erim Arıkan ve Celalettin Terlemez asil üye, Ali Göl ile Mehmet Açıkgöz ise yedek üye olarak seçildi. Seçilen üyeler, yerel seçimlere kadar görev alacak. Meclis'in 1. ve 2. Başkan Vekilliği seçiminde ise Halil Uğur 50 oyla 1'inci Başkan Vekili, Mehmet Murat Özgüler de 48 oyla 2'nci Başkan Vekili oldu. Başkan vekillerinin yerel seçimlere kadar görev yapacağı bildirildi. Encümen üyeliğine, Halil Uğur, Sait Şahin, Ertuğrul Teymur, Cuma Kaymakçı ve Ural Yıldırım seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'na Mehmet Murat Özgüler, Mustafa Durmuş, Mehmet Okutan, Sait Şahin, Mehmet Salim Uğur, Atilla Sarıkaya, Yakup Aslan, Ersin Atar ve Yılmaz Güler bir yıl süreyle görev yapmak üzere oy birliğiyle seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda Halil Uğur, Cuma Güzel, Mustafa Güzel, Mehmet Murat Özgüler, Mehmet Özdemir, Bekir Öztekin, Hasan Şencan, Nizamettin Özseven ve Fadime Sayın yer aldı.

Ulaşım Komisyonu üyeliklerine Halil Uğur, Sadin Kelek, Ahmet Kılıç, Mahmut Işık, Atilla Sarıkaya, Talip Yılmaz, Ural Yıldırım, Ali Göl ve Yakup Aslan seçildi.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'na ise Mustafa Durmuş, Mehmet Erim Arıkan, Mehmet Okutan, Sait Şahin, Mahmut Işık, Mehmet Güzel, Yılmaz Güler, Uğur Hacıoğlu ve Tanju Bayındırlı oy birliğiyle seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu'nda Abdülkadir Sökücü, Mehmet Çelik, Ali Göl, Mehmet Hamzaoğlu, Orhan Yılmaz, Mehmet Ateş, Ersin Atar, Mehmet Baştemur ve Halil Kaya görev aldı. Hukuk Komisyonu üyeliklerine Osman Toprak, Mehmet Okutan, Mustafa Durmuş, Mehmet Erim Arıkan, Celalettin Terlemez, İbrahim Halil Arslan, Tanju Bayındırlı, Ersin Atar ve Halil Kaya seçildi. Tarife Komisyonu'nda Mehmet Murat Özgüler, Abdülkadir Sökücü, Ali Göl, Kenan Üzümcü, Orhan Yılmaz, Mehmet Güzel, Mehmet Baştemur, Mehmet Sucu ve Uğur Acıoğlu yer aldı. Turizm ve Estetik Komisyonu'na Mehmet Açıkgöz, Mehmet Özçelik, Ali Göl, Abdülkadir Sökücü, Mehmet Salim Uğur, Mehmet Ateş, Yılmaz Güler, Mehmet Baştemur ve Ersin Atar seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda ise Mehmet Okutan, Mehmet Hamzaoğlu, Mustafa Durmuş, Abbas Çoşkun, Mehmet Güzel, Fadime Sayın ve Uğur Acıoğlu görev aldı. Komisyon üyeleri bir yıl süreyle görev yapacak.


2026/04/buyuksehir-meclisi39nde-bakan-tekin39e-paye-ciftciye-destek.jpg
2026/04/buyuksehir-meclisi39nde-bakan-tekin39e-paye-ciftciye-destek_1.jpg
2026/04/buyuksehir-meclisi39nde-bakan-tekin39e-paye-ciftciye-destek_2.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Büyükkılıç'tan hızlı tren teşekkürü
Başkan Büyükkılıç'tan hızlı tren teşekkürü
Yeni Parti Samsun İl Başkanlığı'nda ön seçimi Mehmet Özdağ kazandı
Yeni Parti Samsun İl Başkanlığı'nda ön seçimi Mehmet Özdağ kazandı
Yeni Parti'de Erdal Demir sandıktan zaferle çıktı
Yeni Parti'de Erdal Demir sandıktan zaferle çıktı
Yeni Parti Bursa'da Nihat Yeşiltaş güven tazeledi
Yeni Parti Bursa'da Nihat Yeşiltaş güven tazeledi
Son Haberler
Ordu Yarı Maratonu'nda şampiyonlar ödüllerini aldı
Ordu Yarı Maratonu'nda şampiyonlar ödüllerini aldı
Kestel Kış Spor Okulları'nda yeni dönem heyecanı
Kestel Kış Spor Okulları'nda yeni dönem heyecanı
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne... Çin'in kuzeyindeki bir şehir nasıl dönüşüm geçiriyor?
CGTN: "Patates başkenti"nden "token şehri"ne......
İzmir Büyükşehir'den okullara 37 milyon TL'lik spor malzemesi desteği
İzmir Büyükşehir'den okullara 37 milyon TL'lik spor malzemesi...
Kayseri Kocasinan çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor
Kayseri Kocasinan çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor
Hukukçular Derneği'nden Filistinli esirlere idam yasası kararına tepki
Hukukçular Derneği'nden Filistinli esirlere idam yasası kararına tepki

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim