• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
07:35
Kayseri Eski Sanayi'ye TOKİ'den yeni proje
06:40
Erciyes Ankara'da Orta Asya'ya tanıtıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. Bursa Milletvekili Karabıyık'tan MEB'e eleştiri
BURSA
Yayınlanma: 01 Nisan 2021 - 13:02

Bursa Milletvekili Karabıyık'tan MEB'e eleştiri

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile karmaşaya dönen yüz yüze eğitim kararlarını değerlendirdi.

BURSA
01 Nisan 2021 - 13:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa Milletvekili Karabıyık'tan MEB'e eleştiri
CHP'li vekil, "Milli Eğitim Bakanlığı covid-19 salgınına göre yüksek riskli ve çok yüksek riskli illerde, okulöncesi eğitim kurumları, özel eğitim okulları ve birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda tam zamanlı, ilkokullarda 2 gün dönüşümlü, 5, 6, 7, 9, 10, 11 inci sınıflarda uzaktan, 8 ve 12 nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim-öğretim yapılmasına karar vermişti. Ancak Cumhurbaşkanı tarafından önceki gün yapılan açıklama sonrası MEB Yerinde Karar Süreci Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterleri doğrultusunda karar vermek yerine topu İl Hıfzısıhha Kurulları'na bıraktı. Öğretmen, öğrenci ve veliler İl Hıfzısıhha Kurulları'nın karar vermesini beklemeye başladı. Tam bir ay önce bir gece yarısı okulları açan irade, gece yarısı topu İl Hıfzısıhha Kurulları'na atarak yeni bir karmaşaya neden oldu. Yan yana çok yüksek riskli iki ilden birinde okullar kapalı iken diğerinde açık bulunuyor. Yine yüksek riskli bir ilde sınavlar yapılırken diğerinde yapılmıyor" dedi.

"Koronavirüs okullarda hızla yayılıyor, aşı belirsizliği sürüyor"


Okullarda pozitif vakaların her geçen gün arttığı uyarısında bulunan Karabıyık, "Ülke genelinde artan vaka sayılarına rağmen devam eden yüz yüze eğitimin ve yüzyüze sınavlar nedeniyle, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kapanan okul, sınıf, koronavirüse yakalanan öğretmen ve öğrenci haberleri almaya devam ediyoruz. Bu tabloya rağmen öğretmenlerin aşı belirsizliği ise devam ediyor. Biz aşılamada öğretmenlere öncelik verilmesi gerektiğini aylar önce söylememize rağmen bu yapılmadı. Öğretmenler ve öğrenciler salgın riskinde yalnız bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ulaştığı ifade edile 1,5 milyon doz Biontech aşısının öğretmenlere uygulanacağı söylendi; bu açıklama ne kadar gerçekleştirilecek süreç içinde göreceğiz. MEB geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Yerinde Karar Süreci Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterleri doğrultusunda uygulama yapılacaktır" demiş olsaydı, ortada karmaşa olmayacaktı. Ancak liselerdeki sınavları ertelerken ortaokulları unutan MEB yine kararsızlığı ile yeni bir kaosun ortaya çıkmasına neden oldu. Pandemi döneminde eğitime dair belirsizlikler bir türlü çözülmüyor; Milli Eğitimde de görüldüğü gibi, tek adam rejiminde ülke yönetilemiyor ve tam anlamıyla savruluyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bile uyumlu bir çalışma mevcut değil. Öğretmen ve öğrencilere düzenli tarama testleri yapmadan okulların açılması büyük risk oluşturuyor. Tarama testlerinin yanı sıra fiziksel eksikliklerin giderilerek okulların eğitim-öğretime başlatılması daha uygun bir karar olacaktır" sözleriyle açıklamasını tamamladı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BURSA BKM’DE RESİM ANALİZİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
BAŞARI DERECELERİ ULUDAĞ KOLEJİ’NDEN
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
CUMALIKIZIK UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
CUMALIKIZIK UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Son Haberler
Kayseri Eski Sanayi'ye TOKİ'den yeni proje
Kayseri Eski Sanayi'ye TOKİ'den yeni proje
Erciyes Ankara'da Orta Asya'ya tanıtıldı
Erciyes Ankara'da Orta Asya'ya tanıtıldı
Gaziantep'te seyir halindeki otomobil alev aldı
Gaziantep'te seyir halindeki otomobil alev aldı
İran'dan ABD ile müzakere açıklaması: "Şu an için planlanmış bir görüşme yok"
İran'dan ABD ile müzakere açıklaması: "Şu an için planlanmış...
Venezuela'daki depremlerde can kaybı bin 719'a yükseldi.
Venezuela'daki depremlerde can kaybı bin 719'a yükseldi.
Nilüfer'de "Feminist Sanat" oturumu konuşuldu
Nilüfer'de "Feminist Sanat" oturumu konuşuldu

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim