• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:20
28 ilde uyuşturucuya 80 tutuklama
09:10
TRPOS'un faaliyet iznine iptal
08:40
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'nin 103. yılı mesajı... Bazı mirasların sahibi olmaz, emanetçileri olur
08:25
MHP Edirne'de yeni yönetim görev başına geçti
08:10
Manisa Muradiye'de su tarifelerinde yüzde 50 indirim
06:35
AK Partili Şaban Çopuroğlu'ndan çat kapı ziyaret
03:05
KASKİ'den güçlü altyapı yatırımı
02:55
Dışişleri'nden Husilere sert tepki
01:30
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten Gesi'ye ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa İnegöl temizliğinde yeni uygulamaya Meclis onayı!
Gündem
Yayınlanma: 07 Kasım 2024 - 11:40

Bursa İnegöl temizliğinde yeni uygulamaya Meclis onayı!

Bursa\'da İnegöl Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında temizlik ve konteyner kullanımıyla ilgili yeni bir uygulamanın kararını oy birliği ile aldı. Buna göre, blok ve ayrık nizam yapılarda henüz ruhsat aşamasındayken konteyner yerleri belirlenmiş olacak.

Gündem
07 Kasım 2024 - 11:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa İnegöl temizliğinde yeni uygulamaya Meclis onayı!
Bursa'da İnegöl Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında temizlik ve konteyner kullanımıyla ilgili yeni bir uygulamanın kararını oy birliği ile aldı. Buna göre, blok ve ayrık nizam yapılarda henüz ruhsat aşamasındayken konteyner yerleri belirlenmiş olacak.

BURSA (İGFA) - İnegöl Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Çarşamba günü 14.30'da gerçekleştirildi. Mecliste 13 gündem ve 2 ilave gündem maddesi olmak üzere toplam 15 konu görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger Başkanlığında toplanan meclis, temizlik ile ilgili yeni bir uygulamayı da oy birliği ile kabul ederek yürürlüğe aldı.

Meclisin 10'uncu maddesinde gündeme gelen konuya göre; Temizlik İşleri Müdürlüğünün evsel atıklar için kullandığı çöp konteyner yerlerini ruhsat aşamasında başvuru yapanların kendi parselleri içinde çözülmesini ve yapı kullanma izin aşamasında kendileri tarafından yapılmasını sağlanmasına yönelik karar önerisi meclise sunuldu.

Öneride ise 3 başlık halinde konu detaylandırıldı. Ayrık ve blok nizam alanlar için geçerli olmak üzere tüm planlarda ayrık ve blok nizam konut ve iş yeri kullanımlı fonksiyon alanlarında 10 bağımsız bölüm üzeri her 30 bağımsız bölüm için kurum standartlarına uygun, tip projelerde belirtilen ölçülerde birer adet konteyner ve geri dönüşüm alanları bırakılması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca ayrık nizam sanayi, depolama ve bunun gibi alanlarda 3 bin m2 emsale kadar her 3 bin m2 için birer adet konteyner alanı bırakılması gerektiği ve son olarak; benzin istasyonlarında, hastane, otel, AVM, yüksek kapasiteli restoran, düğün salonu, okul ve bunun gibi özel fonksiyonlardaki yapılarda Çevre Sağlık Komisyonu tarafından şartlar ve konteyner adeti belirlenebilir hükmüyle yeni uygulamanın şartnamesi belirlenmiş oldu.

Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Meclis Başkanı Fevzi Dülger, "Herkes çöp konteyneri istiyor ama kimse kapısının önünde olsun istemiyor. Biz bu konuda geçtiğimiz 5 yıl ciddi manada sıkıntılar yaşadık. Bunun çözümüyle ilgili arkadaşlarımız ciddi bir çalışma yaptı. Farklı belediyeleri gezdiler, incelemeler yaptılar. Nasıl bu sorunu aşarız diye çalışmalar yaptılar. Artık inşallah proje aşamasında 10 daire ve üzeri olan yapılarda çöp konteynerlerinin nerede olduğu belli olacak şekilde hazırlanacak. Vatandaşlarımız daire satın alırken aldıkları daireye çöp konteyneri yakın mı uzak mı bilerek alacak. Bu konu çok fazla meclis gündemine gelmese de önceki dönem bir konteyner yeri için 15-20 gün zaman harcadığımızı biliyorum. Bununla alakalı şartnamemiz de hazır" dedi.

Konteyner konulması konusunda ciddi bir sorunu ortadan kaldırması beklenen uygulama, belediye meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
28 ilde uyuşturucuya 80 tutuklama
28 ilde uyuşturucuya 80 tutuklama
Manisa Muradiye'de su tarifelerinde yüzde 50 indirim
Manisa Muradiye'de su tarifelerinde yüzde 50 indirim
KASKİ'den güçlü altyapı yatırımı
KASKİ'den güçlü altyapı yatırımı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten Gesi'ye ziyaret
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten Gesi'ye ziyaret
Son Haberler
Ömür Gedik Pınarhisar'da sahne aldı
Ömür Gedik Pınarhisar'da sahne aldı
28 ilde uyuşturucuya 80 tutuklama
28 ilde uyuşturucuya 80 tutuklama
TRPOS'un faaliyet iznine iptal
TRPOS'un faaliyet iznine iptal
İpsala'da avcılara kritik uyarı... Güme başvurularında son gün 20 Eylül
İpsala'da avcılara kritik uyarı... Güme başvurularında son gün...
Keşan İdman Yurdu'nda altyapıya yıldız dokunuşu
Keşan İdman Yurdu'nda altyapıya yıldız dokunuşu
Kocaeli'de sıfır atık hedefine devam
Kocaeli'de sıfır atık hedefine devam

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim