• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
04:50
Belediyecilikte Kayseri farkı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BURSA
  3. Bursa'da otomotivde BUÜ-Karsan işbirliği
BURSA
Yayınlanma: 25 Ekim 2022 - 13:57

Bursa'da otomotivde BUÜ-Karsan işbirliği

Otomotiv sektöründe Türkiye'nin ve Bursa'nın en önemli firmaları arasında yer alan Karsan ile Bursa Uludağ Üniversitesi(BUÜ), otonom araç teknolojileri üzerinde birlikte çalışma fırsatlarını değerlendirdi.

BURSA
25 Ekim 2022 - 13:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa'da otomotivde BUÜ-Karsan işbirliği
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversitede görev yapan akademisyenlerle birlikte Bursa Hasanağa Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerini sürdüren Karsan fabrikası ve Ar-Ge Merkezi'ni ziyaret etti. Firmanın ürettiği modelleri inceleyen Üniversite heyeti, Avrupa'nın geleceğin mobilite çözümleri alanındaki en prestijli organizasyonları arasında yer alan Sustainable Bus of The Year 2023 ödülünün "şehir içi toplu taşıma" kategorisini kazanarak, "yılın otobüsü" seçilen e-ATA ile birlikte firmanın ürettiği Otonom e-ATAK modelini inceledi.

REKTÖR KILAVUZ: ÜRETİLEN ARAÇLAR BİZİ GURURLANDIRIYOR

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Karsan ile daha fazla ortak proje üretilmesi yönünde istekli olduklarını vurguladı. Firmanın Ar-Ge Merkezi'nin herkes için değerli bir örnek teşkil ettiğini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; "Karsan, hem ülkemizin hem de Bursa'mızın göz bebeği kuruluşlarının başında geliyor. Firma ile geçmişten bugüne çok sayıda işbirliği yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin staj ve uygulama dersleri konusunda da bizlere kıymetli destekleri var. Karsan'ın ürettiği ve dünya genelinde öncü konumda bulunan araçları inceleme fırsatı bulduk. Akademisyenler olarak gurur duyduk. Karsan, yüksek teknolojiye sahip araçları ve sürdürdüğü projeleri ile ülkemizi en üst seviyede başarıyla temsil ediyor. Bugün otonom sürüş özelliğine sahip e-Atak otobüsünü de yakından inceleme fırsatı bulduk. Aracın Michigan State Üniversitesi'nde kampüs içerisinde kullanıldığını ve Norveç'in Stavanger şehrinde sıradan bir rotada yolcu taşımaya başladığını öğrendik. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bizler de bu konuda her türlü işbirliğine açık olduğumuzu Karsan yetkililerine ilettik" diye konuştu.

 

KARSAN'DAN İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRME TEKLİFİ

Ar-Ge Merkezi'nde gerçekleştiren toplantıda hazır bulunan Karsan Ar-Ge Direktörü Barış Hulusioğlu ve Teşvik Yöneticisi Umut Çandır da Bursa Uludağ Üniversitesi ile işbirliğinin arttırılmasından memnuniyet duyacaklarını belirtti. BUÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlıklarının öncülüğünde kurulan Otonom Araç Geliştirme Grubu - OTAGG ile araştırma faaliyetlerini beraber yürütmeyi değerlendirebileceklerini belirten Karsan yöneticileri, bu ve benzeri çalışmalar yardımıyla, sektör ve üniversite işbirliklerinin güçlenmesini ve inovatif ürün geliştirme faaliyetlerinin yaygınlaşmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Toplantının ardından BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve beraberindeki heyet, Karsan'ın üretim sahasını gezdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
BUÜ’lü müzikolog, Oxford’a kabul edilen ilk Türk oldu
CUMALIKIZIK UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
CUMALIKIZIK UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
ULUDAĞ KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN TÜRKİYE GENELİ LGS DENEME SINAVINDA TÜRKİYE DERECESİ!
ULUDAĞ KOLEJİ ÖĞRENCİSİNDEN TÜRKİYE GENELİ LGS DENEME SINAVINDA TÜRKİYE DERECESİ!
MHP Bursa İl Başkanı Tekin'den su indirimi açıklaması!
MHP Bursa İl Başkanı Tekin'den su indirimi açıklaması!
Son Haberler
Mayıs ayının son gününde yurtta hava nasıl olacak?
Mayıs ayının son gününde yurtta hava nasıl olacak?
Soğanlı Vadisi'nin ünü Kayseri'yi aştı
Soğanlı Vadisi'nin ünü Kayseri'yi aştı
Kültepe'ye bayramda ziyaretçi akını
Kültepe'ye bayramda ziyaretçi akını
Belediyecilikte Kayseri farkı
Belediyecilikte Kayseri farkı
Malatya'da tır ile çarpışan araç refüje çıktı
Malatya'da tır ile çarpışan araç refüje çıktı
Bursa'da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu
Bursa'da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim