• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:35
Gümrük kapılarında dev uyuşturucu operasyonu! 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
09:20
Kayseri Talas Belediye Meclisi'nden önemli kararlar
09:10
Emaa Sigorta, 5. yılını 'Güvenle Büyüyor, Birlikte Güçleniyoruz' mesajıyla kutladı
08:48
Aydın'da su tasarrufu bilinci küçük yaşta aşılanıyor
08:48
Aydın Büyükşehir'in ilçelerde ulaşım yatırımları sürüyor
08:47
Kuşadası İkinci Bahar ve Gençlik Merkezi'nde hizmet kalitesi denetim altında
08:47
Marmaris'in turizm yatırımları Londra'da Bakan Ersoy'a anlatıldı
08:40
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Çok sayıda il için alarm verildi
08:35
Kartal Katlı Kavşağı Projesi işçilerinden Kayseri Büyükşehir'e övgü
08:23
Ayvalık'ta zeytin hasat festivali coşkusu dopdolu yaşandı
08:21
Ayvalık'ta Sosyal Market dayanışması
08:20
Kayseri Büyükşehir'den Portekiz çıkarması
08:01
İstanbul'da sabah saatlerinde yağışla birlikte trafik yoğunluğu yüzde 71'e ulaştı
00:16
Erzincan'da Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında farkındalık programı düzenlendi
00:16
Erzincan'da broiler sektörünün yem ihtiyacı kentte karşılanacak
00:16
Erzincanspor, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi
00:05
Sel felaketinden etkilenen işletmelere 1 milyon lira destek
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa Büyükşehir'den tarımsal fabrika! Bursalı üreticiye nefes olacak
Gündem
Yayınlanma: 18 Aralık 2024 - 14:15

Bursa Büyükşehir'den tarımsal fabrika! Bursalı üreticiye nefes olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Tarım Peyzaj AŞ yatırımıyla kente kazandırdığı Tarım Plast Fabrikası (Damla Sulama Boru Üretim Tesisi), düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesiste üretilen boruların hammaddesi yüzde 100 geri dönüşümden elde edilirken, parklardan ve terminalden toplanan plastik atıklar, modern teknolojilerle işlenerek çiftçinin hizmetine sunulacak.

Gündem
18 Aralık 2024 - 14:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa Büyükşehir'den tarımsal fabrika! Bursalı üreticiye nefes olacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Tarım Peyzaj AŞ yatırımıyla kente kazandırdığı Tarım Plast Fabrikası (Damla Sulama Boru Üretim Tesisi), düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesiste üretilen boruların hammaddesi yüzde 100 geri dönüşümden elde edilirken, parklardan ve terminalden toplanan plastik atıklar, modern teknolojilerle işlenerek çiftçinin hizmetine sunulacak.

BURSA (İGFA) - Bursa'da her alanda çiftçiyi destekleyen Büyükşehir Belediyesi, kentin tarımsal geleceğini şekillendirecek, suyun verimli kullanımını sağlayarak bereketli topraklara hayat katacak önemli bir yatırımı hayata geçirdi. Tarım Peyzaj AŞ yatırımıyla Mustafakemalpaşa ilçesinin Ovaazatlı Mahallesi'nde kazandırılan Tarım Plast Fabrikası (Damla Sulama Boru Üretim Tesisi), düzenlenen törenle hizmete açıldı.

8 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan tesis, çiftçilerin ihtiyaçlarına en iyi cevap verecek şekilde tasarlandı. Tesiste, 1000 metrekarelik alanda damla sulama borusu üretimi, 500 metrekarelik alanda ise gübre dolum ve dağıtım işlemleri gerçekleştiriliyor. Üretilen boruların hammaddesi ise yüzde 100 geri dönüşümden elde ediliyor.

Tarım Peyzaj AŞ ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne ait parklardan ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden toplanan plastik atıklar, modern teknolojilerle işlenerek çiftçinin hizmetine sunuluyor. Tesis, günlük 72 bobin yuvarlak boru ve 36 bobin yassı boru üretim kapasitesiyle çiftçilerin ihtiyaçlarını hızlı ve etkin bir şekilde karşılayacak. Yıllık olarak da yuvarlak boruda 7600 kilometre, yassı boruda ise 28.500 kilometre üretim gerçekleştirilecek.

"ÖNÜMÜZE BAKARAK KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her zaman çiftçinin yanında olduklarını, sorunlarını dert edindiklerini, dertlerine çözüm bulmak için de gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Göreve geleli 9 ay olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, "Göreve geldiğimizde 'Ekibimizle birlikte 6 ayda Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili birçok konuyu toplarlar, Nilüfer Belediyesi'nde olduğu gibi koşa koşa devam ederiz' dedik. Ancak hangi konuyu ele alsak altından başka bir konu daha çıktı. İnşallah yılbaşına kadar birçok sorunu tedavisiyle birlikte ortaya koyacağız. Önümüze bakarak koşmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar da durmadık. Bursalıların hizmetkarı olarak altyapıdan üstyapıya kadar her konuda çalıştık" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin son iki ayda 730 milyon lirasının kesildiğini hatırlatan Başkan Bozbey, "Bu para halkın parasıdır. 730 milyon lirayı Bursa'nın ekonomisine katsaydık ticari hacmi 3 milyar lira olacaktı. Bizim dönemimizdeki SGK ve vergi borçları için tıkır tıkır ödeme yapıyoruz. Kesilenler daha önceki dönemin borcudur. Biz silkelenmiyoruz, dimdik ayaktayız. Bundan sonra da yapacağımız her hizmeti halkımızın geleceğine katkı sağlamak için yapacağız. Kesintilere rağmen hizmeti sürdürüyoruz. Kapatılan muslukları vatandaşımızın, çiftçimizin lehine açarak kullanıyoruz. Hizmetlerin yapılıyor olması bundan dolayıdır. Halkımız bize destek oldukça kimse bizim sesimizi kesemez, kestiremez" dedi.

"TESİSİMİZ ÜRETİCİLERİMİZE NEFES OLACAK"

Tesisin açılışında büyük emekleri olan Tarım peyzaj AŞ'ye teşekkür eden Başkan Bozbey, hem tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak, hem de su kaynaklarını korumak adına önemli bir adım attıklarını belirtti. Suyu en ekonomik şekilde değerlendirmeyi ve üreticiye sunmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Bozbey, "Ülkemizdeki su kaynaklarının yüzde 77'si tarımsal sulamada kullanılıyor. Suyun verimli kullanımı ve modern sulama tekniklerinin uygulanması artık bir zorunluluktur. Bu tesisimiz hem doğaya hem de üreticilerimize nefes olacaktır. Sadece belediyelerin bunları yapması yeterli değil. Devlet de destek vermelidir. Damla Sulama Boru Üretim Tesisi'ni büyük bir mutlulukla açıyoruz. Önümüzdeki günlerde başka alanda sıvı gübre fabrikası için de çalışmalara başlıyoruz. Yakın zamanda faaliyete geçirerek üreticimizle buluşturacağız" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, projeyle bir taraftan modern tarıma geçişin sağlandığını, bir taraftan da Bursa suyunun korunduğunu söyledi. Verimliliği artırarak tarım yapanları desteklediklerini anlatan Yeşiltaş, "Tarlada mahsulün bırakılmasına izin vermeyeceğiz. Kentin sorunlarını çözme ve halka hizmet etme noktasında tüm engelleri aşacağımıza söz veriyoruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, insanın ve yaşamın olduğu her yerde tarımın olduğunu belirtti. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, yıllarca atıl duran tesisin yeniden hayat bulmasının ilçenin geleceği ve çiftçiye destek olma anlamında büyük bir adım olduğunu dile getirdi. Tesisin yeniden faaliyet geçmesine öncülük eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür eden Erdem, "İlçenin gelişimine katkı sağlayacak, istihdam oluşturacak, yerel ekonomiyi canlandıracak yeni bir dönemin başlangıcına da adım atıyoruz. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri, bu hizmet döneminde Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle bir bir yerine getireceğiz" dedi.

Konuşmalar sonrasında Başkan Mustafa Bozbey ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle tesis hizmete açıldı.

Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler daha sonra tesisi gezerek üretim hakkında yetkililerden bilgi aldı.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gümrük kapılarında dev uyuşturucu operasyonu! 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Gümrük kapılarında dev uyuşturucu operasyonu! 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Kayseri Talas Belediye Meclisi'nden önemli kararlar
Kayseri Talas Belediye Meclisi'nden önemli kararlar
Aydın'da tır devrildi
Aydın'da tır devrildi
Bozuk döner 34 kişiyi zehirledi
Bozuk döner 34 kişiyi zehirledi
Son Haberler
KÜDEP için başvuru süresi başladı
KÜDEP için başvuru süresi başladı
Kayseri Büyükşehir'den Kayserispor'a destek
Kayseri Büyükşehir'den Kayserispor'a destek
Keçiörenliler 'Paşa Konağına Kaç Talip Sığar'la güldü
Keçiörenliler 'Paşa Konağına Kaç Talip Sığar'la güldü
Gümrük kapılarında dev uyuşturucu operasyonu! 459 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Gümrük kapılarında dev uyuşturucu operasyonu! 459 kilo uyuşturucu...
Menemen Konutları'nda binalar yükseliyor
Menemen Konutları'nda binalar yükseliyor
Jandarma personeli şehit ailesi ve yaşlı vatandaş ziyaret etti
Jandarma personeli şehit ailesi ve yaşlı vatandaş ziyaret etti

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim