• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:10
Kayseri Talas'a hayırsever desteğiyle yeni cami
08:51
Yayla çileği aromasıyla öne çıkıyor
08:48
Sokaklar bizim futbol turnuvası başladı
08:48
CHP Kayseri İl Başkanlığı binasının duvarlarına boyayla yazılar yazıldı
08:20
Doğu ve Güneydoğu'da sağanak yağış bekleniyor
08:07
Demirözü'nde öğrencilere spor ve oyun etkinliği
07:55
Bayburt'ta bağımlılıkla mücadelede sporun önemine dikkat çekildi
07:48
Bayburt'ta hareket yaşı taramaları sürüyor
07:40
Kayseri Kocasinan'a yeni park atılımı
07:00
Kayseri Büyükşehir zabıtasından sıkı denetim
05:31
A Milli Futbol Takımı, Los Angeles'taki ilk antrenmanını yaptı
02:35
Erzincan Atlı Spor Kulübü çeyrek finale yükseldi
01:17
2026 FIFA Dünya Kupası: İngiltere: 0 - Gana: 0
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Gündem
Yayınlanma: 01 Mayıs 2024 - 15:20

Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin heyelanlara karşı güçlendirilmesine yönelik 2. Etap çalışmalarının Temmuz ayında başlayacağını açıkladı.

Gündem
01 Mayıs 2024 - 15:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelanlara karşı güçlendirilmesine yönelik 2. Etap çalışmalarının Temmuz ayında başlayacağını açıkladı.

BOLU (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul-Ankara istikametinde 2 Nisan 2022 tarihinde meydana gelen heyelanın ardından yaşanabilecek benzer durumların önlenmesi amacıyla, tünel giriş yapısının betonarme temel üzerine çelik konstrüksiyon imalatı ile uzatılmasının projelendirildiğini söyledi. Bu kapsamda yapılan çalışma kapsamında Bolu Dağı Tüneli'nin her iki tüpünde portal uzatma çalışması yapılması planlandığını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Projede bir tüpün 90 metre diğer tüpün ise 67 metre uzatılması ile viyadüklerde 9 adet çelik genleşme derzi değişimi yer almaktadır" dedi.

Çalışmaların ilk etabı kapsamında, tünel portalının Ankara yönünün tünel girişinin, çelik konstrüksiyon, her biri 7 mm kalınlığında olan çift plakalı körüğe çelik yapı olarak ve 370 ton çelik kullanılarak 90 metre uzatıldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, "Böylelikle tünelin toplam uzunluğunu 3 bin 25 metreden 3 bin 115 metreye çıkardık. Yapılan bu çalışmayla söz konusu kesimde meydana gelebilecek bir heyelanın trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmamasını hedefledik" dedi.

3 adet viyadükte depreme karşı özel tasarlanmış sigorta kutulu 5 adet çelik genleşme derzi değişimi yapıldığını da anımsatan Uraloğlu, trafiğe kapatılan kesimde ağır yük şeridindeki tekerlek izi oturmalarının giderilmesi amacıyla 3.2 kilometre üstyapı onarım çalışması, 3 kilometrelik kesimde de orta refüjdeki beton bariyerlerin yenilenerek 7 Kasım 2023 tarihinde otoyolun trafiğe açıldığını ifade etti.

"2. ETAP TEMMUZ'DA BAŞLIYOR"

Bakan Uraloğlu, çalışmaların 2. etabı kapsamında, Bolu Dağı Geçişi'nin Kaynaşlı-Abant Kavşakları arasında kalan ve Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan 23 kilometrelik kesiminin İstanbul istikametini temmuz ayında trafiğe kapatılarak çalışmalara başlanacağını söyledi. D-100 üzerindeki heyelan çalışmalarına bağlı olarak tarihin değişkenlik gösterebileceğini belirten Uraloğlu, söz konusu istikamette trafiğin Abant Kavşağı'ndan D-100 Devlet Yolu'na aktarılacağını belirten Uraloğlu, Sürücülerin otoyola Kaynaşlı Kavşağı'ndan tekrar katılabileceklerini bildirdi.

Tünel portalının İstanbul yönü tünel çıkışının, çelik konstrüksiyon her biri 7 milimetre kalınlığında olan çift plakalı körüğe çelik yapı olarak ve 300 ton çelik kullanılarak 67 metre uzatılacağını da aktaran Bakan Uraloğlu şunları kaydetti:

"Her iki tüp üzerine mühendislik dolgusu yapılarak çalışmalar tamamlanacaktır. Yapılacak bu çalışmayla söz konusu kesimde meydana gelebilecek bir heyelanın trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmamasını hedefledik. Viyadük-1 ve Viyadük-4'de depreme karşı özel tasarlanmış sigorta kutulu 4 adet çelik genleşme derzi değişimi yapacağız. Ayrıca, trafiğe kapatılan kesimde orta refüjdeki beton bariyerler yenilenecek. Ankara ve İstanbul arasında ulaşımı sağlayan bu önemli güzergahı bakanlık olarak ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda güçlendiriyor ve yeniliyoruz. Söz konusu çalışmaların yaklaşık 50 gün sürmesi planlanmakta olup otoyol trafiğe açıldıktan sonra mühendislik dolgusu ve gabion yapısının tamamlanması için şerit daraltmaları olabilecektir.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İnegöl'de yollar yenileniyor
İnegöl'de yollar yenileniyor
Cimrilik hem boşanma hem de tazminat sebebi
Cimrilik hem boşanma hem de tazminat sebebi
Tek öğretmenli okulun öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı
Tek öğretmenli okulun öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı
Kars'ta tatlı su kefallerinin ölümüne göçü başladı
Kars'ta tatlı su kefallerinin ölümüne göçü başladı
Son Haberler
Gülden'den Selçuk Balcı'ya Karadeniz sürprizi
Gülden'den Selçuk Balcı'ya Karadeniz sürprizi
Bornovalı öğrenciler Gençlik Merkezi'nde Başkan Eşki ile buluştu
Bornovalı öğrenciler Gençlik Merkezi'nde Başkan Eşki ile buluştu
5. Avukat Soner Ustaoğlu Tiyatro Günleri başlıyor
5. Avukat Soner Ustaoğlu Tiyatro Günleri başlıyor
Kayseri Melikgazi'den şehrin geleceği için iş birliği
Kayseri Melikgazi'den şehrin geleceği için iş birliği
İstanbul Maltepe'de asfalt çalışmaları hızlandı
İstanbul Maltepe'de asfalt çalışmaları hızlandı
Kayseri'nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor
Kayseri'nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim