• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Gündem
  • SPOR
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • BURSA
  • TÜRKİYE
  • Siyaset Magazin NEWS
  • Ara
SON DAKİKA:
09:55
535 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi
09:25
KASKİ'den kayıp-kaçak başarısı
09:10
Kayseri'de kapsamlı saha buluşması
08:57
Kavurucu sıcakta zor şartlarda hasadı yapılan kapya biber tarlada 20 TL'den alıcı buluyor
08:57
Savaşın ve depremin pes ettiremediği Suriyeli Münir, 3 kardeşiyle paylaştığı odada günde 6 saat ders çalışarak tıp fakültesini kazandı
08:54
Vatandaşın 'Bize saldırır bunlar' diyerek heyecanla kayda aldığı yunusların şovu kamerada
08:34
Kayserispor U17 takımı gol olup yağdı
08:34
Kafayat Atoke Başhıru hat-trick yaptı
08:34
Kayseri Kadın FK ikinci galibiyetini aldı
08:33
Arda Efe Ülgür sezona 2 golle başladı
08:25
Şaban Çopuroğlu'ndan İskenderun mesaisi
04:08
İstanbul'da görülen Hasat Dolunayı görsel şölen oluşturdu
01:25
Yüksel Yıldırım'dan ilginç paylaşım
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bölge Adliye Mahkemesi eşini yakarak öldüren kocanın cezasını az buldu
Gündem
Yayınlanma: 17 Mart 2025 - 09:28
Güncelleme: 17 Mart 2025 - 10:21

Bölge Adliye Mahkemesi eşini yakarak öldüren kocanın cezasını az buldu

Adana'da eşini eve kilitleyip yakarak öldüren kocaya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18.Ceza Dairesi, az sularak sanığa suç vasfı olarak "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan da ceza verilmesini isteyerek kararı bozdu.

Gündem
17 Mart 2025 - 09:28
Güncelleme: 17 Mart 2025 - 10:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bölge Adliye Mahkemesi eşini yakarak öldüren kocanın cezasını az buldu
Adana'da eşini eve kilitleyip yakarak öldüren kocaya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18.Ceza Dairesi, az sularak sanığa suç vasfı olarak "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan da ceza verilmesini isteyerek kararı bozdu.

Seyhan ilçesi Söğütlü Mahallesi'nde oturan 2 çocukları bulunan ve anlaşmalı boşanan 57 yaşındaki Muhammet Güleç ile 41 yaşındaki Fadime Korkusuz aynı evde yaşamaya devam etti. İddiaya göre, tarım işçisi olarak çalışan Fadime Korkusuz'un tarlada kendisini aldattığını öne süren Güleç, sık sık eski eşine psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladı. Şiddete daha fazla dayanamayan Korkusuz, 27 Ekim 2023'te polis merkezine giderek eski eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. 2 Kasım 2023'te eve gelen Muhammet Güleç, oğlu E.G.'yi (17) alışveriş için markete gönderdikten sonra Fadime Korkusuz'un üzerine ve eşyalara benzin döküp, ateşe verdi. Alevler kısa sürede tüm evi sararken, Güleç ise Korkusuz'u eve kilitleyip, otomobille kaçtı.

Komşularının ihbarıyla adrese giden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Eve giren ekipler, Fadime Korkusuz'u sığındığı banyoda ağır yaralı buldu. Hastaneye kaldırılan Korksuz 36 gün sonra doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

'Tehdit', 'hırsızlık' ve 'kasten yaralama' suçlarından 6 kaydı bulunan Muhammet Güleç, Sarıçam ilçesindeki evine kaçarken otomobilinde gözaltına aldı. Kollarında yanık oluşan ve hastaneye kaldırılan Güleç, tedavisinin ardından taburcu edildikten sonra tutuklandı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Güleç, eski eşi ile SGK'dan maaş alabilmek için anlaşmalı boşandıklarını söyledi. Eski eşinin kendisini aldattığını öğrendiğini iddia eden Güleç, "Ev eşime ait, araba ise benimdi ancak eşimin üzerineydi. Arabanın devrini istedim, vermedi. Olay günü arayıp arabanın devrini vereceğini söyledi. Arabanın devrini almak için evine gittim. Eşim oğlumuzu ekmek almak için bakkala gönderdi. Evin dış kapısını kapattıktan sonra arka odaya geçip bir pet şişe ile yanıma geldi, 'niye geldin' diyerek pet şişedeki benzini kafama doğru döküp çakmağı yaktı. Ben de engellemek için benzin dolu şişeye vurdum, eşimin üzerine de benzin döküldü. Yanmaya başladım, evde de yangın çıktı. Balkondan çıkıp gittim" dedi.

Mahkeme heyeti, 4 Nisan 2024'te yapılan karar duruşmasında eski eşini yakarak öldürdüğü iddia edilen Güleç'i, TCK'nın 82/1-c, d, f (yakarak, boşandığı eşine karşı ve kadına yönelik) maddelerine göre "Nitelikli Kasten Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Kasten yaralama ve yağmaya teşebbüs suçlarından ise suçların sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve Korkusuz'un avukatları Adana Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurarak sanığa verilen karara itiraz etti.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi yaptığı inceleme sonunda, yerel mahkemenin verdiği hükümleri bozdu. Daire gerekçesinde, "Olayda; sanığın eyleminin TCK'nın 82/1-c, d, f maddelerinde düzenlenen kasten öldürme suçunun nitelikli halleri ile birlikte ayrıca sanığın maktulü ateşe vermesi ve yanması sırasında yaralı halde maktulü kendi haline bırakması ile ortaya çıkan kastının, kullandığı yöntem itibari ile canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna yönelik olup olmadığı, sanık hakkında TCK'nın 82/1-b maddesinin uygulanıp uygulanmayacağı tartışılmadan yazılı şekilde karar verilmesi, bozmayı gerektirmiştir" denildi.

Eski eşini yakarak öldürdüğü iddia edilen Muhammet Güleç, hakkında verilen kararın bozulması üzerine Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde yeniden hakim karşısına çıkacak.


2025/03/bolge-adliye-mahkemesi-esini-yakarak-olduren-kocanin-cezasini-az-buldu.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KASKİ'den kayıp-kaçak başarısı
KASKİ'den kayıp-kaçak başarısı
Kayseri'de kapsamlı saha buluşması
Kayseri'de kapsamlı saha buluşması
Kars'ta trafik kazası: 4 yaralı
Kars'ta trafik kazası: 4 yaralı
Vali Polat köy yollarını inceledi, çocuklar yalnız bırakmadı
Vali Polat köy yollarını inceledi, çocuklar yalnız bırakmadı
Son Haberler
Yüzyılların hazinesi yeniden vitrine çıktı... Dünyada iki nüshası var, biri İzmir'de
Yüzyılların hazinesi yeniden vitrine çıktı... Dünyada iki nüshası...
535 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi
535 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi
Ordu Perşembe'de altyapı yenileniyor
Ordu Perşembe'de altyapı yenileniyor
İzmir'de İtfaiye Haftası'nda nefes kesen tatbikat
İzmir'de İtfaiye Haftası'nda nefes kesen tatbikat
Kocaeli'de Gönül Bahçem Davet Evi ailelerin hizmetinde
Kocaeli'de Gönül Bahçem Davet Evi ailelerin hizmetinde
İzmir'de silah tacirinin adres ve aracına operasyon
İzmir'de silah tacirinin adres ve aracına operasyon

Ana Sayfa
Yaşam
Gündem
SPOR
POLİTİKA
SAĞLIK
EKONOMİ
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
BURSA
TÜRKİYE
Siyaset
Magazin
NEWS
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • Magazin
  • NEWS
  • POLİTİKA
  • Siyaset
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim